Проблем с вентилаторите Форд Фокус 1.6

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
sevte
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2009, 12:22
Модел на автомобила: форд фокус
Status: Извън линия

Проблем с вентилаторите Форд Фокус 1.6

Мнение от sevte » 16 окт 2011, 15:43

Здравейте имам Форд Фокус 1.6 100 к.с. 2001г.Преди седмица се развали времето и тогава разбрах ,че нямам парно.Закарах колата на сервиз и ме казаха,че сигурно е проблем с термостата.Вечерта взех колата със с сменен термостат и се зарадвах колко хубаво парно имам,но уви.След 5-6 км каране видях ,че стрелката за температурата рязко се устреми и влезе в червеното.Понеже бях на доста натоварен път трябваше да покарам още около 200-300метра докато спра и светна една оранжева лампа с питанка в средата.Загасих колата и са обадих на майстора,той изпрати негов човек да ме задърпа в сервиза.На следващия ден са сменяли още два термостата,но проблема си остана.Сменили са датчика на блока за температурата ,но проблемът е почти същия стрелката отива в червеното ,а големия кръг не се отваря,вентилаторите се включват и събарят температурата и големия кръг не отваря.Взех си колата и пробвах нещо първо на място ,а след това и в движение.Изключих вентилаторите от централната букса/ за да не включват/.Вече големия кръг отваря ,но стрелката за температурата от време на време отива пак в червеното,но като отворя капака според мен няма голяма температура,защото в разширителния съд течността си е прилично топла ,но не е вряла/ да ври/.Въпросът ми е на някой случвало ли се е същото нещо,има ли друг датчик освен датчика на блока,какво командва включването на вентилаторите,какъв трябва да е термостата/марката/ и на колко градуса трябва да отваря.Според мен при това положение трябва да търся термостат на 74 градуса,но не знам откъде да го купя и да е качествен/също си мисля за втора ръка от някоя морга/ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ КОЙТО МИ ДАДЕ СЪВЕТ,ЗАЩОТО ПРОСТО СЪМ БОЛЕН :P

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Re: Проблем с вентилаторите Форд Фокус 1.6

Мнение от kriki » 16 окт 2011, 17:03

А защо трябва да ходиш да търсиш и да хвърляш на боб на колко градуса трябвало да отваря, отиваш в мотопфое с номера на рамата и те ти дават термостат който да е точно за твоята кола. Ако разровиш в старите теми има една точно за фокус с същият проблем и не съм сигурен но май тогава отваряха и мотора за да търсят проблем по него, сменяха радиатори, то беше няколко месеца ходене по мъките, накрая колегата мисля че отиде си взе един оригинален термостат и всичко си дойде на мястото само дето преди това беше дал една торба пари по майстори. Другото нещо защо разбутвате и датчиците при положение че проблема се е появил след смяната на термостата, за момента като най логично решение ми се вижда да пробвате с твоя си термостат, ако проблема изчезне просто отиваш до МП и там ти го сменят с правилният модел до колкото се сещам имаш значение и как точно се монтира термостата в тялото

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 16 окт 2011, 17:20

http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 0%B2%D0%B0 ето линк към темата а ти самичък си решавай какво ще правиш от тук на татък :D

cvetan.cenkov
потребител
потребител
Регистриран: 15 ное 2009, 19:27
Модел на автомобила: focus

Мнение от cvetan.cenkov » 19 окт 2011, 11:24

колега аз си реших проблема с баипаст ако изкаш повече инфо тел 0899865142

Потребителски аватар
kriki
потребител