Войната По Пътищата
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Войната По Пътищата
Я тежко ли е :
http://bulphoto.com/events/25662/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bulphoto.com/events/25662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
хмм ЯЛТА тъкмо това щех да драсна в темата, днес сутринта минах точно на мястото на птп-то и двамата с баща ми се
първо се попитахме как може да стане това с каква скорост в градски условия е карал тоя бре или там каквото е станало ... ?

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
15-20 тона да те чукнат и ще разбереш :Рessex написа:хмм ЯЛТА тъкмо това щех да драсна в темата, днес сутринта минах точно на мястото на птп-то и двамата с баща ми сепърво се попитахме как може да стане това с каква скорост в градски условия е карал тоя бре или там каквото е станало ... ?

- essex
- потребител
То това дето го карам е форд, не е пежо
бъзикам се

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Това едно, ами още 50-60 тона от другата страна? Направо не ти трябва преса за обработване на автомобилите в авто моргата!cossy написа:15-20 тона да те чукнат и ще разбереш :Рessex написа:хмм ЯЛТА тъкмо това щех да драсна в темата, днес сутринта минах точно на мястото на птп-то и двамата с баща ми сепърво се попитахме как може да стане това с каква скорост в градски условия е карал тоя бре или там каквото е станало ... ?

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4042771" onclick="window.open(this.href);return false;
Георги Боков и жена му загинаха в катастрофа. Синът на някогашния шеф на БНТ, ръководен деец на БСП, президентски съветник, началник на кабинета на премиера Станишев и депутат Филип Боков е предизвикал инцидента.

http://www.vsekiden.com/100815" onclick="window.open(this.href);return false;
Самоубиец се заби челно в рейс. Четирима пътници са ранени, автобусът е напълно изгорял.

Георги Боков и жена му загинаха в катастрофа. Синът на някогашния шеф на БНТ, ръководен деец на БСП, президентски съветник, началник на кабинета на премиера Станишев и депутат Филип Боков е предизвикал инцидента.

http://www.vsekiden.com/100815" onclick="window.open(this.href);return false;
Самоубиец се заби челно в рейс. Четирима пътници са ранени, автобусът е напълно изгорял.

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Тежка катастрофа на пътя София-Варна
Два леки автомобила - "Мерцедес" и "Форд Мондео", са се блъснали днес около 13.00 ч. край с. Български извор на главния път София - Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР-Ловеч.
Тримата пътници в двете коли са живи, но са заклещени в колите. Служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" със специална техника разрязват автомобилите, за да извадят хората.
Движението по пътя София-Варна първоначално беше напълно блокирано. От полицията съветваха водачите, идващи от столицата, да се отклоняват по обходния път в местността "Стрелките" или Боаза, предаде БТА.
По-късно обаче от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че трафикът е възстановен в едната лента. Оттам предупредиха шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с конкретната обстановка на пътя.
Все още не са ясни причините за инцидента.
http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-balg ... 99377?nt=4" onclick="window.open(this.href);return false;

Два леки автомобила - "Мерцедес" и "Форд Мондео", са се блъснали днес около 13.00 ч. край с. Български извор на главния път София - Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР-Ловеч.
Тримата пътници в двете коли са живи, но са заклещени в колите. Служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" със специална техника разрязват автомобилите, за да извадят хората.
Движението по пътя София-Варна първоначално беше напълно блокирано. От полицията съветваха водачите, идващи от столицата, да се отклоняват по обходния път в местността "Стрелките" или Боаза, предаде БТА.
По-късно обаче от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че трафикът е възстановен в едната лента. Оттам предупредиха шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с конкретната обстановка на пътя.
Все още не са ясни причините за инцидента.
http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-balg ... 99377?nt=4" onclick="window.open(this.href);return false;

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
http://www.dnes.bg/crime/2011/08/22/tej ... ist.126961" onclick="window.open(this.href);return false;
Тежка катастрофа на Цариградско, загинал е моторист
Според първоначални данни той е карал с над 150 километра в час в забранено платно.
Моторист е загинал, след като се е блъснал в микробус. Ударът е бил толкова силен, че краката на младия мъж са били откъснати, а той е починал на място.

http://www.dir.bgwww.dnes.bg/crime/2011 ... iia.126966" onclick="window.open(this.href);return false;
Мъж беше убит при стрелба в София. Стрелецът е направил опит да се самоубие.
Две коли – „Лада“ и „Опел Вектра“, спрели една до друга. Двамата шофьори разговаряли известно време, след което водачът на ладата извадил пистолет и застрелял шофьора на другия автомобил. Той е починал намясто. След това шофьорът на ладата е направил опит да се самоубие, като се е самопрострелял. Той е транспортиран във Военна болница с опасност за живота.

Тежка катастрофа на Цариградско, загинал е моторист
Според първоначални данни той е карал с над 150 километра в час в забранено платно.
Моторист е загинал, след като се е блъснал в микробус. Ударът е бил толкова силен, че краката на младия мъж са били откъснати, а той е починал на място.

http://www.dir.bgwww.dnes.bg/crime/2011 ... iia.126966" onclick="window.open(this.href);return false;
Мъж беше убит при стрелба в София. Стрелецът е направил опит да се самоубие.
Две коли – „Лада“ и „Опел Вектра“, спрели една до друга. Двамата шофьори разговаряли известно време, след което водачът на ладата извадил пистолет и застрелял шофьора на другия автомобил. Той е починал намясто. След това шофьорът на ладата е направил опит да се самоубие, като се е самопрострелял. Той е транспортиран във Военна болница с опасност за живота.

-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2006, 12:47
- Модел на автомобила: екс Ford Fiesta 1.1 '94г. с BRC, сега Opel Astra G '03г. комби-метан
Тази сутрин в София дали поради трафика или нещо друго, но бяха полудяли.
Докато се возих в автобуса по Цариградско шосе преди Окръжна болница посока центъра видях леко ПТП като задната кола беше подпряла предната. После слизайки на кръговото по навик се озъртам, все едно аз карам автобуса
, няма коли в кръговото и автобуса потегли. В съседната лента точно под носа ми първия тръгва, втория и той, третия с мръсна газ и удар във втория. Как от нищо стана нещо не ми стана ясно. После видях и патрулките в обратното движение - 3-4 на брой, сега чета за някакъв моторист, аз видях само един зелен бус ударен отзад. Веднага след това преди Румънското посолство още една патрулка и нови три автомобила. После обстановката се нормализира - две закъсали коли и малко прясно счупени стъкла. 

В България има само един вид пътни знаци - пожелателни.
- cossy
- потребител
Четирима загинаха по пътищата за денонощие
24.08.2011 08:05
В страната са станали 25 тежки катастрофи
24.08.2011 08:05
В страната са станали 25 тежки катастрофи

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
05.10.2011
http://www.monitor.bg/article?id=309565" onclick="window.open(this.href);return false;Двама ученици от Плевен загинаха, след като колата им се вряза в стълб. Тежкият инцидент станал рано сутринта във вторник на улица „Сторгозия”, при изхода за София. Фиатът на младежите летял с бясна скорост, когато според очевидци рязко завил в едната посока.
„Нямаше спирачен път. Изведнъж кривнаха и се удариха в стълба, като направо го откъснаха”, разказва свидетел на адската катастрофа.
От удара двете момчета, едното от които на 18 години, загинали на място, а части от облеклото им се разпилели на стотина метра от мястото на инцидента.
„Маратонката на едното момче беше излетяла на другия край на пътя. Докато дойде помощ, то все още седеше в сплесканата кола, но вече беше издъхнало. Ударът беше толкова силен, че едва се разбираше и модела на колата. Наложи се пожарникарите да срежат ламарините, за да извадят телата”, обяснява мъж, пред когото станала катастрофата.
До късно вчера криминалистите все още не можеха да изяснят причината за инцидента. По първоначална информация най-вероятно ударът е станал заради превишена скорост. Ограничението по тази улица е 70 километра в час, а според свидетели момчетата са се движели най-малко със 140. Не се изключва версията и за техническа повреда по автомобила, която да е допринесла за удара. Това обаче тепърва ще се уточнява.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Колеги, днес е някакъв ужас.... особено за хора, които карат с летни гуми още, предполагам сме много. На Цариградско и такива места, където човек по навик кара бързо, се налага и бързо да спираме, което някой път е много трудно! Добре, че карах на 4-та и някакси съм направил точно каквото трябва, та даже да не бях успял да спра, щях да отърва само с щети по колата. 50 метра съм се пързалял като кънка на лед. Колата пред мен включи аварийни, че спира бързо - това ме накара да стъпя малко по-силно на педала, отколкото трябваше, но пък иначе не съм сигурен, че щях да го видя навреме и щеше да е по-лошо. Размина ми се, но си имам много наум. На Плиска едно Пунто обаче не беше успяло да спре и си беше разхвърляло стъклата по асфалта. Не успях да видя в какво се беше ударил.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- essex
- потребител
аз съм с едни зимни гуми отпред, цяло лято каги карах, и днес като по чудо доста добре се държаха, а на няколко пъти ми се случи изключително рязко да намаля и спра, даже през лятото не са толкова добре стъпили 

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Със зимните гуми в дъжд при по височка скорост аквапланинга е готов,- те са си за сняг.
- cossy
- потребител
Не ми се мисли какви са ви гумите щом на мокро не държат... От гуми не се пести, все едно да пестиш от спирачки... не става 

- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Без да претендирам за специалист, но не е ли по-вярно че са за пътни условия под определени температури? Нещо 6-7 градуса Целзий си спомням... сутринта термометъра ми показваше около 2.ЯЛТА написа:Със зимните гуми в дъжд при по височка скорост аквапланинга е готов,- те са си за сняг.
А аквапланинга май се проявяваше по-често заради СПАДНАЛИ гуми. Или пък - пренапомпани.
По-скоро причината е твърде висока скорост за пътните условия... свикнали да караме както при сухо време, не преценяваме, че спирачният път се удвоява.
И когато се наложи да направим някаква по-бърза маневра, сме доста неприятно изненадани.
Аз лично нямам никакво намерение да пестя от гуми - все пак вярно е, че летните с които съм сега са за смяна, трети сезон и около 35000 км. Хвърлям ги и догодина нови.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- cossy
- потребител
По принцип каучукът е различен на зимната гума, по-мек и затова държи по-добре при студени условия, но на дъжд е доста по-зле от летните.

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Нали грайфера-протектора контактува с пътната настилка, и отвежда по един начин водата-дъжда, а пък със снега осъществява сцепление.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Нали гледате F1?
Въпреки че хората си имат гуми за много покра писта и за малко мокра писта, пак не могат да постигнат времена (респективно скорост) близки до времената на суха писта. Хем това е високо технологичен спор и една гума струва колкото всичките гуми на един обикновен автомобил за целият му живот.
Каквито и гуми да се сложат в мокро време няма да покажат по-добри качества, от колкото в сухо време. Още повече при температури около нулата няма какво да се говори - все едно си по джанти. Най-голямата опасност за гумите е подобряването на времето. Комбинацията зимни гуми-топло време е убийственна за гумите. От високата скорост и сухият асфалт се образува твърд повърхностен слой и тогава ще се чудите защо уж гумите са за сняг, а не можете да потеглите или спрете. Същият е ефекта, когато при нула градуса карате с лентини гуми.
Зимните гуми ги сменете след Петък 14.10 (аз поне така ще направя), но имайте едно на ум, ако се затопли над 10-12 градуса да оставите колата да почива. Ако в краен случай ви се налага да пътувате, опитайте се да карате по-плавно и не си насилвайте късмета с високи скорости. Запомнете, че зимните гуми не са гуми за Зимата или студено време, а за сняг. Просто така си им казваме, защото сняг вали през Зимата за разлика от други места по света
)
Въпреки че хората си имат гуми за много покра писта и за малко мокра писта, пак не могат да постигнат времена (респективно скорост) близки до времената на суха писта. Хем това е високо технологичен спор и една гума струва колкото всичките гуми на един обикновен автомобил за целият му живот.
Каквито и гуми да се сложат в мокро време няма да покажат по-добри качества, от колкото в сухо време. Още повече при температури около нулата няма какво да се говори - все едно си по джанти. Най-голямата опасност за гумите е подобряването на времето. Комбинацията зимни гуми-топло време е убийственна за гумите. От високата скорост и сухият асфалт се образува твърд повърхностен слой и тогава ще се чудите защо уж гумите са за сняг, а не можете да потеглите или спрете. Същият е ефекта, когато при нула градуса карате с лентини гуми.
Зимните гуми ги сменете след Петък 14.10 (аз поне така ще направя), но имайте едно на ум, ако се затопли над 10-12 градуса да оставите колата да почива. Ако в краен случай ви се налага да пътувате, опитайте се да карате по-плавно и не си насилвайте късмета с високи скорости. Запомнете, че зимните гуми не са гуми за Зимата или студено време, а за сняг. Просто така си им казваме, защото сняг вали през Зимата за разлика от други места по света

- cossy
- потребител
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи.
При тях са загинали четирима души, а 17 са ранени. Двама са с опасност за живота.
За района на София са станали 93 леки и 4 тежки катастрофи. При тях са ранени петима души.
При тях са загинали четирима души, а 17 са ранени. Двама са с опасност за живота.
За района на София са станали 93 леки и 4 тежки катастрофи. При тях са ранени петима души.