Съвет за покупка на Мондео

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
mirro_23
потребител
потребител
Регистриран: 20 дек 2010, 17:30
Модел на автомобила: ford fiesta 1.1
Status: Извън линия

Съвет за покупка на Мондео

Мнение от mirro_23 » 14 юли 2011, 18:29

Здр. на всички.Имам следната дилема-мондео 1.8тди до 97г или пасат 1.9тди до 97г.?
Семеиството скоро ще има нов член и се нуждая от по-голяма кола.
Цял месец четох мнения и параматри на двете коли,но не мога да се реша.
По принцип в момента съм с нисан съни 2.0д и съм много доволен,но ми трябва нещо по голямо.(гледах и миниванове,но там вече разхода и подръжката са в друго измерение)
Имам приятел,които вкарва коли,така че имам "привилягята" да избирам на момента,въпроса е каква кола да избера.
Имам много,ама много горчив опит с vw , и точно за това пиша тук,а не в фв форум.
За сега:
Пасат
+ по -нисък разход
+по-разпространен
+непроменлива геометрия
+доказан двигател(1z)
+по-здрава ходова част
+по-евтин за обслужване
+по-висок е от мондеото
Мондео
+по-евтин(поне с 1500лв,което си е на полувина)
+по-модерен дизаин(пасата отвътре ми напомня на зил)
+по-мека возия
+повече екстри за по-малко пари
+други по-дребни предимства,които съм забелязал(защото съм карал и двете коли),като по-удобни седалки,по-добра видимост и др дреболиики.

Какво бихте ме посъветвали Вие,защото аз съм на кръстопът и не мога са се реша.

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Re: Съвет за покупка на Мондео

Мнение от cockyhotty » 14 юли 2011, 22:59

Мондеото разбира се за мен е винаги на първо място пред Пасат-а. Не скушай коментарите на "разбирачи" от сорта на "най-добрия Форд е продадения..." и т.н. Всичко е относително и и опира до това на какъв екземпляр попадаш. Според мен е по-добре да избере бензинов двигател Zetec. Много са здрави и непретенциозни, дизела просто изисква по-специфична и квалифицирана поддръжка.

Chr81
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2011, 10:47
Модел на автомобила: Ford Focus sedan 1.6 Duratec 100PS

Мнение от Chr81 » 15 юли 2011, 09:46

Всичко зависи до конкретния екземпляр. Гледай да е по-запазен и по-малко каран. Иначе и двата автомобила са от едно ниво горе-долу.

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 05:06
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Мнение от BIGFORDFAN » 15 юли 2011, 11:32

Колега според мен Мондео е малко по-добре като екстри,возия и задължително гледай да е с новия мотор ENDURE DE,това е мн.добър мотор и с климатроник,не с климатик _friends_ .Ако пък вземеш бензиново задължително 2.0 16в мотор,перфектна динамика с разход колкото 1.6 и 1.8,напълно безпроблемен
http://www.cars.bg/u236087" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mobile.bg/11308593356249187" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cars.bg/u409074" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cars.bg/u403484" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cars.bg/u342575" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cars.bg/u259763" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cars.bg/u383859" onclick="window.open(this.href);return false;
Погледни ги тези,но като екстри и пасивна безопасност(което е най-важно щом семейството се увеличава) Мондеото е по-добро,частите също са на приемливи цени според мен.Успех _friends_

mirro_23
потребител
потребител

Мнение от mirro_23 » 03 авг 2011, 18:33

А след като ми препоръчвате бензинов мотор,ме интересува дали от цялата гама на форд има моноинжекция или поне инжекция с метални колектори,сиреч с една дума-кои мотор от гамата(ако въобще има такъв)подлежи на безпроблемно монтиране на обикновена агу.
За пасата знам,че има 1.8 моно(абс),но за форд незнам?

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 03 авг 2011, 18:43

Взимай на Милчо мондеото продава се изгодно има го във форума и става за газ :D:

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 03 авг 2011, 22:44

Ако не ти е проблем дясното управление :
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=49115" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Пък то се и обръща.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител
Модел на автомобила: Mondeo mk2 1.8 TD ''Сребърната стрела'' & 1996 Scorpio 2.9 12v automatic estate

Мнение от BIGFORDFAN » 03 авг 2011, 23:04

mirro_23 написа:А след като ми препоръчвате бензинов мотор,ме интересува дали от цялата гама на форд има моноинжекция или поне инжекция с метални колектори,сиреч с една дума-кои мотор от гамата(ако въобще има такъв)подлежи на безпроблемно монтиране на обикновена агу.
За пасата знам,че има 1.8 моно(абс),но за форд незнам?
До колкото знам колега много Мондеота се карат с обикновенна АГУ,някой колега да каже впечатления,но всички Мондита са пълен инжекцион,16клапана и т.н.
http://www.cars.bg/u324612" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cars.bg/u250575" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 03 авг 2011, 23:34

А пластмасовите всмукателни тръби, знаеш ли как се пръскат с обикновенна газова .

al_lukanov
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008

Мнение от al_lukanov » 04 авг 2011, 06:23

mirro_23 написа:Здр. на всички.Имам следната дилема-мондео 1.8тди до 97г или пасат 1.9тди до 97г.?
Семеиството скоро ще има нов член и се нуждая от по-голяма кола.
Цял месец четох мнения и параматри на двете коли,но не мога да се реша.
По принцип в момента съм с нисан съни 2.0д и съм много доволен,но ми трябва нещо по голямо.(гледах и миниванове,но там вече разхода и подръжката са в друго измерение)
Имам приятел,които вкарва коли,така че имам "привилягята" да избирам на момента,въпроса е каква кола да избера.
Имам много,ама много горчив опит с vw , и точно за това пиша тук,а не в фв форум.
За сега:
Пасат
+ по -нисък разход
+по-разпространен
+непроменлива геометрия
+доказан двигател(1z)
+по-здрава ходова част
+по-евтин за обслужване
+по-висок е от мондеото
Мондео
+по-евтин(поне с 1500лв,което си е на полувина)
+по-модерен дизаин(пасата отвътре ми напомня на зил)
+по-мека возия
+повече екстри за по-малко пари
+други по-дребни предимства,които съм забелязал(защото съм карал и двете коли),като по-удобни седалки,по-добра видимост и др дреболиики.

Какво бихте ме посъветвали Вие,защото аз съм на кръстопът и не мога са се реша.
Колата която описваш е Пасат B4 и се произвежда до средата на 96та година някъде. Имам и такава :) бензинка все още.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785" onclick="window.open(this.href);return false;

mirro_23
потребител
потребител

Мнение от mirro_23 » 04 авг 2011, 16:28

Колега,като имаш "И" Б4,даи някакво сравнение м/у форда и пасата.
Колкото повече мнения и критики,толкова по-добре.
А за гамата от форд...и аз така знам,че има само пълен инж,но се надявах някои да каже"да моята е еди ква си и вече x години няма проблеми са обикновенна агу"
Или ако трябва да формулирам въпроса по друг начин-има ли някои във форума с 2.0 или 1.8 ,които е с обикновенна агу и няма проблеми до момента.
Искам да се отучня,че не съм някои които си пита еи така,щото няма кво да праи и иска да си говори с някои,ами просто форд ми е много не позната материя(може би от предрасъдаци към марката)и наистина съм се опитал да намеря информацията сам,без да задавам толкова въпроси.
Благодаря Ви

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител

Мнение от BIGFORDFAN » 05 авг 2011, 15:34

ЯЛТА написа:А пластмасовите всмукателни тръби, знаеш ли как се пръскат с обикновенна газова .
Ами не знам от личен опит,но точно затова НЕ КАРАМ С ГАЗ,за мен това е неоправдан риск,особено ако ще возиш малко дете.М/у другото точно затова си продадох моето бенз.мк1 и си взех дизел.Поздрави Васе _friends_

neftoM
потребител
потребител
Регистриран: 01 окт 2009, 12:58
Модел на автомобила: Форд Мондео Амбиенте 1.8TDCI, 2009, Volvo C30 1.6i, 2007 (малко по-добър Форд;)

Мнение от neftoM » 06 авг 2011, 09:41

mirro_23 написа:Колега,като имаш "И" Б4,даи някакво сравнение м/у форда и пасата.
...
Или ако трябва да формулирам въпроса по друг начин-има ли някои във форума с 2.0 или 1.8 ,които е с обикновенна агу и няма проблеми до момента.
Искам да се отучня,че не съм някои които си пита еи така,щото няма кво да праи и иска да си говори с някои,ами просто форд ми е много не позната материя(може би от предрасъдаци към марката)и наистина съм се опитал да намеря информацията сам,без да задавам толкова въпроси.
Благодаря Ви
Аз имах такава - Мондео '94 1.8 бензин, купих я 2004-та, карах я 5 години на метан (без газов инжекцион), сериозни проблеми с газовото не съм имал. Бяха ми сложи ли една клапа върху една пласмасова кутия, в която влизаха колекторите, като гръмне да се отвори, за да не се пръснат колекторите, не съм сигурен дали вършеше много работа, защото като гърмеше и излизаха едни маркучи, които бяха пъхнати в колекторите (бяха на много кофти място и трудно се виждаха) и колата почваше да работи мнооого зле и да гасне. Първия път се бях притеснил много какво се е случило, добре че в Мотопфое ми обясиха, че е заради маркучите и ми ги показаха, след това сам си ги поставях. Иначе тоя проблем с маркучите не се случваше често де (да не се уплашиш))) - за 5 години да ми се е случило 3-4 пъти. Бяха ми казали също, че за да не гърми трябва да я карам с изправни кабели и оригинални свещи - моторкрафт, това си го спазвах стриктно.
Изображение

al_lukanov
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2011, 12:14
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 2005 sold, Fusion 1.4 TDCI 2009 sold, Focus 1.6 Ecoboost 2012 sold, Volvo V60 2016, Toyota LC120 2008

Мнение от al_lukanov » 08 авг 2011, 20:39

mirro_23 написа:Колега,като имаш "И" Б4,даи някакво сравнение м/у форда и пасата.
Колкото повече мнения и критики,толкова по-добре.
А за гамата от форд...и аз така знам,че има само пълен инж,но се надявах някои да каже"да моята е еди ква си и вече x години няма проблеми са обикновенна агу"
Благодаря Ви
Ами не мога да ги сравнявам защото мондеото ми е МК3 2005г и е много по-добро от пасата във всички отношения. Няма газ.
А иначе пасата няма абсолютно никакви проблеми с обикновенна газова защото е 1,8 Моно 90 к.с.

Потребителски аватар
fantom64
потребител
потребител
Регистриран: 20 авг 2007, 23:24
Модел на автомобила: Mondeo '95, 2.0 16v 4х4 Ghia

Мнение от fantom64 » 10 авг 2011, 11:08

Аз съм с обикновена газова вече 4г. Слагана е преди да я взема и досега нищо. Има клапа естествено. Другите неща като разлики сам си ги забелязал. Аз лично не бих сменил моето за пасат!
The power is nothing without control !

mirro_23
потребител
потребител

Мнение от mirro_23 » 15 авг 2011, 10:22

Спрях се на мондео 1.8тди.
А да попитам нещо друго,понеже след няколко дни трябва да кажа на човека-цвят,екстри и тн.
По принцип знам,че "чия"(модификацията),означава с повече екстри(напр. абс,възглавници и тн),но има ли някаква друга разлика,като например да има повече настроики на седалката или по различна возия и тн?
Питам,защото ми направи впечатление,че мондеотата "чия"са поне с 300лв по скъпи,а другите които не са "чия',имат горе-долу същите екстри.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 15 авг 2011, 10:25

Много добре е да е "GHIA", най малкото е с окабеляване ЗА всички екстри които евентуално ги няма монтирани.

mirro_23
потребител
потребител

Мнение от mirro_23 » 15 авг 2011, 10:28

Благодаря за бързия отговор колега,ако се сетиш за други разлики,ще ти бъда много благодарен,ако ги споделиш.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 15 авг 2011, 10:52

Е какво друго, моето например има трип-компютър-фабрично монтиран, а за две години откакто го имам не съм видял нито едно като моето-/от профила/ да има такъв, добре е да има климатроник, а не просто климатик, и задължително да е с оригиналните ключове-с дистанционното /отваряне-затваряне+багажника/. Шофьорската седалка е с електрическо повдигане но от годините се чупи едно зъбно колелце което е монтирано в механизма,-когато се повдига в натоварено положение.

Потребителски аватар
BIGFORDFAN
потребител
потребител

Мнение от BIGFORDFAN » 15 авг 2011, 11:30

По принцип всички модификации имат ABS,аербеци,но и аз те съветвам да вземеш GHIA,имат много повече глезотии които ще оцениш след време,особено ако си намериш и с ESP ще имаш много сигурен автомобил за семейството ти.П.С. и да се похвалиш тук като вземеш нещо,успех _friends_

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”