Пет годишна гаранция за моделите на Ford
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2011, 10:47
- Модел на автомобила: Ford Focus sedan 1.6 Duratec 100PS
- Status: Извън линия
Re: Пет годишна гаранция за моделите на Ford
Тези Мондеота в МП за 22000 лева са на 110000км за около година и 7-8 месеца. Иначе има 2 екземпляра и на 20-24000км, ама цената вече е 27500-28000лв. И понеже са служебни вярно са карани като за последно. Отделно са дизел и като са карани 100000км с наша нафта ми се струва, че след още най-много 50000км се почва една веселба с турбота, дюзи, съединители, демпферни маховици, амортисьори и т.н. и т.н. Никой не ти гарантира, че няма сериозен проблем или удар. Отделно дали някой груйчо от фирма Х е чакал да паднат оборотите на турбото преди да изключи мотора на колата, след като я е юркал? Както каза един приятел: "Аз със служебната чисто нова кола по един начин минавам през дупките, а с личната /макар и на 10+ години/ по друг." Все си мисля, че за тези пари по-добър вариант е чисто нов Форд Фокус от стария модел. В момента ги дават за около 23-24000 лева. Нов, гаранцията, ти си знаеш всичко по него. Е, да - не е Мондео, но и по-лесно се кара, защото е по-малък, гори една идея по-малко и данъците+ГО са му една идея по-ниски. Иначе ако е за гъзарията - то има и Jaguar S Type на 10 години за по 10000-15000лева. Точно до вкъщи има един гъзар, който кара Порше кабрио Boxter, най-вероятно около 2000година. Гледам, че от доста време му е счупен единия преден фар и си го кара така. Явно има 15000лева за колата, но не и пари за поддръжката. Сигурно един фар струва 2000лева поне. Ама иначе кара Порше. 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Именно това са причините поради, които някой предпочитат нов автомобил. Така и на 100 000 км знаеш как е карана и поддържана колата.Chr81 написа: ... Отделно са дизел и като са карани 100000км с наша нафта ми се струва, че след още най-много 50000км се почва една веселба с турбота, дюзи, съединители, демпферни маховици, амортисьори и т.н. и т.н. Никой не ти гарантира, че няма сериозен проблем или удар. Отделно дали някой груйчо от фирма Х е чакал да паднат оборотите на турбото преди да изключи мотора на колата, след като я е юркал? Както каза един приятел: "Аз със служебната чисто нова кола по един начин минавам през дупките, а с личната /макар и на 10+ години/ по друг." ...
Със старата кола зареждах където ми се наложи. Сега внимавам къде зареждам, защото вече знам, че не навсякъде горивата са на ниво.
Да ви кажа ли как се зареждат служебните коли или ще се сетите сами? Карат роднини и познати да им събират фактури за гориво, а те зареждат някаква друга нафта на цени до 50% от тези по бензиностанциите, което е 1/3 дизелово гориво и 2/3 леко корабно гориво. По този начин на един познат му прецакаха чисто ново Мицубиши L200. Ремонта му излезе над 10 000 лв., защото не му признаха гаранцията. Някой си мислят, че ония в сервизите трева пасат.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
пропускат се няколко тънки момента .. фиеста за 25к купена на лизинг излиза поне 35к като се включи задължителното каско на безобразна цена + фирмения сервиз отново на безобразна цена .. после обаче става още по весело когато "златната" нова кола остарее и излезе на пазара .. 5 годишна фиеста е около 5-7к .. е много благодаря .. аз тия пари не ги копая на нивата че да ги пръскам по лизингови къщи и банки .. интересното е че тия които ги пръскат реално ги и нямат ,просто робуват на лизингодателя и бачкат само за него .. като колегата с фиестата - 5 години щял да събира 25к ,а как тогава ще отделяш пари за лизинга ? имам подозрение че вноската е една много голяма част от доходите ти .. и защо за бога ще накичиш с толкова екстри една фиеста ? то най важните екстри липсват : голям мотор ,голямо купе ,4 врати ,безкомпромисна сигурност при удар ( малките и леки коли винаги пострадват повече не дай си боже да стане инцидент) и прилично пътно поведение ...
- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
Каското на Фиеста, струваща 25 к е същото, както и каското на Мондео, струващо също 25 к. Е, има и нюанси, но в общия случай е така. Или може би ти предпочиташ да вземеш кола за 25 к и да спестиш 1300 лева за каско? Може, ако обичаш да играеш тото или еврофутбол. Не бих се учудил, ако има и такива хора. След това сигурно мислиш и да не сменяш масла, филтри и така нататък. Ама сигурно ще пропуснеш смяната и на ангренажен ремък. Пък за накладки и дискове да не говорим. Едва ли някой си е направил труда да го направи. Е, може и да го е направил, след като са минали вече 100 000 км тия моделеи, но за ония, дето са по на 60 000 едва ли. Да не говорим, колко работи още може да има за смяна. И сега къде отиде икономията от каското? Добре, неправилно се изразих за новата Фиеста, защото не може да се сравняват двата автомобила. Ако на някой му трябва голям автомобил, едва ли би си взел нова Фиеста, дори да му я дават за 20 к. Обаче с Фокус нещата са малко по-различни. Разликата между Мондео и Фокус е по-малка и вече зависи от това, кой колко голяма семейна кола иска да кара. Сигурен съм, че и един Фокус би бил достатъчен за тая цел, обаче ако продължа по-нататък, аз бих отхвърлил скъпото Мондео и бих се спрял на семеен C-Max. Пак нещо не се връзват нещата при избора на Мондео за 25к. А за приличното пътно поведение се изказа малко неподготвен ми се струва. Ако говорим за това, коя кола може да преодолее по-бързо някой проход, обади се, може да поспорим на място. Ти със 125 PS дизелово Мондео 9 може и комби, нямам претенции), аз с 96 PS бензинова Фиеста. А за това, какви доходи имам, оценява лизингодателя. Ако прецени, че не мога да плащам, няма да ми позволи да взема нова кола. Колко пари според теб трябва да отделям за кола от доходите си? И дай да направим една проста сметка. Човек, вземаш 800-1000 лева заплата, кара стара кола за 8000 лева, като в същото време има жена безработна и дете. Айде сега ми изчисли доходите и дали е по-добре от мен, дето не съм женен и имам доста по-големи доходи? Но дори и да си прав, че отделям голяма част от заплатата си за колата, какво би ми препоръчал? Питал съм много такива като теб, но май е лесно да седнеш зад клавиатурата и да надраскаш два-три реда, а е трудно реално човек да си направи сметката.
А сега ще ти кажа, защо ми е трудно да спестя пари. Първо, да видим колко отделям за новата кола. Това са средно около 450-500 лева на месец с бензина и задължителните обслужвания. Ако остана без кола и почна да събирам пари, значи би трябвало да спестявам по 500 лева на месец. След известно време, аз ще събера сума за нова кола, която да купя кеш. Да, но това време е пак 4-5 години. Какво да правя през тия 4-5 години? Да бъда без кола, да се стискам за нея и в същото време да не карам? Не е ли малко глупаво тия пари да стоят под дюшека, вместо да се дават като лизингова вноска? Да отидем на другия вариант. Карам си старата кола още 4-5 години и събирам 25 000 ( дано 100-те лева за бензин, 100-те за поддръжка и още малко за данъци и застраховки, не ми провалят плановете). Продавам я за 1500 и ми остават за прехвърлянето на отново старата кола, която евентуално ще взема за 25 к, ремъци, ролки, масла, граждански и така нататък. Кеф ти риба, кеф ти паламуд, кеф ти Мондео на 100 000 км. обаче тая стара кола, дето ще я карам още 4 години, иска поддръжка. Вече остана почти без спирачки. Ремъци трябва да се сменят. Еди къде си капело масло. кажи ми сега, какво да правя? Да ида при кварталния майстор най-добре. Нали съм слушал достатъчно вицове. За 2х20 лева ще я оправи, петия път без пари дори. Обаче в моя случай е малко по-различно. Едно, че сегашната ми кола иска поддръжка, друго, че видя ли се с повечко пари, бих си сменил най-напред компютъра и фотоапарата. Ама да ти кажа, навил съм се да дам 4 бона за тях. не, че е нужно, ама със сегашната си сапунерки, стар компютър и стара кола ми е малко кофти. Не, че не мога да спя, но не виждам смисъл да го правя
В крайна сметка за какво живее човек - да пести 5 години за старо Мондео ли? И сега не ми казвай, че трябва да вземам 3 бона заплатаа, за да си купя една евтина Фиеста. А ако вземам 300 лева какво трябва да карам? Автобусното билетче е левче. Левче отиване, левче връщане и ето ти 50 лева до работа. Може би с 300 лева заплата трябва да се задоволя с кола за 600 лева? Къде остана сигърността ми? Или може би колегата с 800 лева заплата трябва цял живот да кара 20 годишния си Пасат и през ден да лежи под него или да се ровичка в мотора?
Не, всеки си прави сметката. Аз моята съм си я направил по тоя начин.
А сега ще ти кажа, защо ми е трудно да спестя пари. Първо, да видим колко отделям за новата кола. Това са средно около 450-500 лева на месец с бензина и задължителните обслужвания. Ако остана без кола и почна да събирам пари, значи би трябвало да спестявам по 500 лева на месец. След известно време, аз ще събера сума за нова кола, която да купя кеш. Да, но това време е пак 4-5 години. Какво да правя през тия 4-5 години? Да бъда без кола, да се стискам за нея и в същото време да не карам? Не е ли малко глупаво тия пари да стоят под дюшека, вместо да се дават като лизингова вноска? Да отидем на другия вариант. Карам си старата кола още 4-5 години и събирам 25 000 ( дано 100-те лева за бензин, 100-те за поддръжка и още малко за данъци и застраховки, не ми провалят плановете). Продавам я за 1500 и ми остават за прехвърлянето на отново старата кола, която евентуално ще взема за 25 к, ремъци, ролки, масла, граждански и така нататък. Кеф ти риба, кеф ти паламуд, кеф ти Мондео на 100 000 км. обаче тая стара кола, дето ще я карам още 4 години, иска поддръжка. Вече остана почти без спирачки. Ремъци трябва да се сменят. Еди къде си капело масло. кажи ми сега, какво да правя? Да ида при кварталния майстор най-добре. Нали съм слушал достатъчно вицове. За 2х20 лева ще я оправи, петия път без пари дори. Обаче в моя случай е малко по-различно. Едно, че сегашната ми кола иска поддръжка, друго, че видя ли се с повечко пари, бих си сменил най-напред компютъра и фотоапарата. Ама да ти кажа, навил съм се да дам 4 бона за тях. не, че е нужно, ама със сегашната си сапунерки, стар компютър и стара кола ми е малко кофти. Не, че не мога да спя, но не виждам смисъл да го правя

Не, всеки си прави сметката. Аз моята съм си я направил по тоя начин.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
Наистина не е лошо кола на лизинг. Както ImpossibleMan трябва всичко да се усмисли. Колко сигурна работа има човек, какви възможности има, какви доп.разходи в живота му могат да се появят за напред и така нататък.
Наистина не си заслужава човек 5 години да събира пари за нова кола, и накрая чак да си купи. В крайна сметка един път се живее. А за това, дали ще е нова или на старо има толкова фактори, като нагласата на самия човек какво иска. Най-важното е човек да си угажда, и когато го направи да му е безкраен кефа. Дали ще е с нова, или стара поддържана кола, която да продължи да гледа, е все едно - важно е какво иска и факта, че го е постигнал.
Наистина не си заслужава човек 5 години да събира пари за нова кола, и накрая чак да си купи. В крайна сметка един път се живее. А за това, дали ще е нова или на старо има толкова фактори, като нагласата на самия човек какво иска. Най-важното е човек да си угажда, и когато го направи да му е безкраен кефа. Дали ще е с нова, или стара поддържана кола, която да продължи да гледа, е все едно - важно е какво иска и факта, че го е постигнал.

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Дядо ми едно време казваше "Всеки си има вкус, казало кучето и си близнало под опашката". Същото е и тука... Преди малко написах един пост относно
Цената на колите се мери след години като теглиш чертата и разбереш колко парички ти е струвала на 100 км. Примерно 20лв/100км. Всеки, който има желание може да ползва една немска системка - http://spritmonitor.de" onclick="window.open(this.href);return false;, но за да е точно трябва да се пише от началната вноска, през консумативи, автомивки, та чак до баланс на гумите. И ако човек е честен (заеби ги тия форуми, пред себе си трябва да е честен преди всичко) ще види колко парички му е струвала колата след тия 4-5 години. Какво е сменил, колко за гориво е дал и т.н. Тогава може да се съди кой е по на сметка
И без да се обиждаш - залагам, че колкото и диване да съм и да ми е кеф да си оставям гумите по асфалта и разхода на печката да е 10-12/100, пък и че си глезя колите безкрайно много (мивка ако не всеки, то на 2 дена със скъпа козметика за вън и вътре, скъпи консумативи, играчки) - аз ще съм на по-ниска сума/100км от теб. А от другия месец въпросната печка мисля да става около 205 коня с малко под 600 Nm въртящ момент. Мисля, че бих догонил (макар и по завоите) 1.25i (и такова съм карал, и двигател от Focus RS mk1 на купенцето, имам представа как върви). Затова както казах и по-рано - всеки носи глава на раменете си и си прави сметката - дали да си купи миришеща на ново кола на 0км от магазина, дали да обикаля повече от половин година за кола или да отиде и да го излъжат в автокъщата.
Със здраве, пък лятото като отивам към Transfagarasan да оставя малко гума, може да се видим на по бира.
с малко вътрешна информация, ама взех, че го изтрих... Няма смисъл. Както и за другите работи дето си написал - състезатели по завоите и т.н. Всеки си преценява сам за себе си какво го кефи повече.ImpossibleMan написа:А за това, какви доходи имам, оценява лизингодателя.
Цената на колите се мери след години като теглиш чертата и разбереш колко парички ти е струвала на 100 км. Примерно 20лв/100км. Всеки, който има желание може да ползва една немска системка - http://spritmonitor.de" onclick="window.open(this.href);return false;, но за да е точно трябва да се пише от началната вноска, през консумативи, автомивки, та чак до баланс на гумите. И ако човек е честен (заеби ги тия форуми, пред себе си трябва да е честен преди всичко) ще види колко парички му е струвала колата след тия 4-5 години. Какво е сменил, колко за гориво е дал и т.н. Тогава може да се съди кой е по на сметка

И без да се обиждаш - залагам, че колкото и диване да съм и да ми е кеф да си оставям гумите по асфалта и разхода на печката да е 10-12/100, пък и че си глезя колите безкрайно много (мивка ако не всеки, то на 2 дена със скъпа козметика за вън и вътре, скъпи консумативи, играчки) - аз ще съм на по-ниска сума/100км от теб. А от другия месец въпросната печка мисля да става около 205 коня с малко под 600 Nm въртящ момент. Мисля, че бих догонил (макар и по завоите) 1.25i (и такова съм карал, и двигател от Focus RS mk1 на купенцето, имам представа как върви). Затова както казах и по-рано - всеки носи глава на раменете си и си прави сметката - дали да си купи миришеща на ново кола на 0км от магазина, дали да обикаля повече от половин година за кола или да отиде и да го излъжат в автокъщата.

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Ей как пак се излъгах да ти прочета мненията ъгх, извинявай, противоречията
По темата: не влезе ли в сила някаква европейска директива, според която не отпада гаранцията, ако решиш да си смениш маслото при бай Кольо или ако щеш сам?

PcMan написа:Наистина не е лошо кола на лизинг. Както ImpossibleMan трябва всичко да се усмисли. Колко сигурна работа има човек, какви възможности има, какви доп.разходи в живота му могат да се появят за напред и така нататък.
PcMan написа: За мен кредит/лизинг са най-големите зла и винаги бягам от тях.
По темата: не влезе ли в сила някаква европейска директива, според която не отпада гаранцията, ако решиш да си смениш маслото при бай Кольо или ако щеш сам?

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Само ако бай Колю има договор, че е оторизиран сервиз. Форд няма такъв в България.
Еееейй, Панта, забравих да ти пратя телефона на оня сервиз, дето говорихме в неделята. Заемам се!

- nikolovvd
- потребител
Пърхел, виждал си ми колата на живо, виждал си и мен.
Сега да ви драсна нещо, което всички знаете, но си траете!
Повечето си купуват вестници или списания или от тези порезици с камъните. Като се замисли човек 90 стотинки е един вестник, но като види колко е годишния абонамент едва ли някой ще даде 300+ лв. за това. Нещо такова е лизинга, но не точно.
От друга страна с Невъзможния май сме с еднакво семейно положение - НЕПОНОСИМО
.
С други думи - ЖЕНЕНИ С ДЕЦА! Лизинга момчета е много дисциплинираща семейният бюджет ЕКСТРА!
Защо! Много просто! Ако започна да събирам пари за кола, все ще се появи някакво изкушение и ако на човек му е слаб ангела отиде та се не видя. Да речем, че ангела ми е силен, я да видя кой от вас женените ще се изрепчи да каже, че може да устои на женски каприз. А жената е голяма работа! С памук ще ти извади душата и пак ще стане на нейното. Разбере ли, че си скатал пари, веднага ще им намери мястото.
А като има да се плаща лизинг първо се отделят пари за него и ако остават след тока, водата, кабелната, интернета и телефонните разговори и такси, се пръскат за телевизори, телефони, челвила, мазила, парцалки и т.н., като същевремено се отделят пари за ГО, Каско, гуми и прочие консумативи.
Повечето си купуват вестници или списания или от тези порезици с камъните. Като се замисли човек 90 стотинки е един вестник, но като види колко е годишния абонамент едва ли някой ще даде 300+ лв. за това. Нещо такова е лизинга, но не точно.
От друга страна с Невъзможния май сме с еднакво семейно положение - НЕПОНОСИМО

С други думи - ЖЕНЕНИ С ДЕЦА! Лизинга момчета е много дисциплинираща семейният бюджет ЕКСТРА!
Защо! Много просто! Ако започна да събирам пари за кола, все ще се появи някакво изкушение и ако на човек му е слаб ангела отиде та се не видя. Да речем, че ангела ми е силен, я да видя кой от вас женените ще се изрепчи да каже, че може да устои на женски каприз. А жената е голяма работа! С памук ще ти извади душата и пак ще стане на нейното. Разбере ли, че си скатал пари, веднага ще им намери мястото.
А като има да се плаща лизинг първо се отделят пари за него и ако остават след тока, водата, кабелната, интернета и телефонните разговори и такси, се пръскат за телевизори, телефони, челвила, мазила, парцалки и т.н., като същевремено се отделят пари за ГО, Каско, гуми и прочие консумативи.
Последна промяна от nikolovvd на 30 май 2011, 22:24, променено общо 1 път.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
дали женените с деца мислим еднакво или...nikolovvd написа:.... А жената е голяма работа! С памук ще ти извади душата и пак ще стане на нейното. Разбере ли, че си скатал пари, веднага ще им намери мястото.
времето е като парите-никога не стига
- ImpossibleMan
- потребител
Pyrhel написа:Дядо ми едно време казваше "Всеки си има вкус, казало кучето и си близнало под опашката". Същото е и тука... Преди малко написах един пост относнос малко вътрешна информация, ама взех, че го изтрих... Няма смисъл. Както и за другите работи дето си написал - състезатели по завоите и т.н. Всеки си преценява сам за себе си какво го кефи повече.ImpossibleMan написа:А за това, какви доходи имам, оценява лизингодателя.
Цената на колите се мери след години като теглиш чертата и разбереш колко парички ти е струвала на 100 км. Примерно 20лв/100км. Всеки, който има желание може да ползва една немска системка - http://spritmonitor.de" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;, но за да е точно трябва да се пише от началната вноска, през консумативи, автомивки, та чак до баланс на гумите. И ако човек е честен (заеби ги тия форуми, пред себе си трябва да е честен преди всичко) ще види колко парички му е струвала колата след тия 4-5 години. Какво е сменил, колко за гориво е дал и т.н. Тогава може да се съди кой е по на сметка
Със здраве, пък лятото като отивам към Transfagarasan да оставя малко гума, може да се видим на по бира.
Разбрах намека ти.
А що се отнася до дърпането, имах предвид 125 PS дизелово мондео и 96 PS Фиеста. разликата в ускорението според каталога е 1.5 секунди. Тук се абстрахирам от шофьора. Не съм съгласен обаче, че един и същ човек ще даде кой-знае колко по-различни времена с тия два модела.
А разходите ми са записани в подписа . По-късно разбрах за тоя сайт така, че всичко се отнася само за гориво, обслужване, покупка на консумативи( дори баланс на гуми съм записал

И още нещо ще кажа. Аз си изплатих тая кола, въпреки прогнозите на такива като теб. Дори харчех много пари за път и жени. Както виждаш, не съм се спирал да пътувам, макар да не въртя километри като служебен автомобил. Добре, не знам как стоят нещата с лизингодателя, но предполагам за какво иде реч. Все тая. Като кажа нещо, правя го и нищо и никой не може да ме спре, включително разни псевдокризи и кризи!
Лека вечер, алкохол не пия от няколко месеца, още по-малко, когато карам.
- nikolovvd
- потребител
На един огън се печем!pepy1 написа: дали женените с деца мислим еднакво или...

Нека всеки се сети как постъпва, когато има 2-3 хиляди "безотчетни пари" и как, когато в джоба му дрънкат стотинки за едно кафе от автомат. Като имаш няколко хиляди в джоба един Айфон ти се вижда на сносна цена, а в други случай на непостижима мечта.
Последна промяна от nikolovvd на 30 май 2011, 22:44, променено общо 1 път.
- ImpossibleMan
- потребител
Точно това имах предвид, макар да не съм женен и да нямам деца. Просто, жените, с които съм бил, бяха поставени пред свършен факт - лизингnikolovvd написа:Пърхел, виждал си ми колата на живо, виждал си и мен.
От друга страна с Невъзможния май сме с еднакво семейно положение - НЕПОНОСИМО![]()
.

Имах един период преди кризата от 2009 година, когато бях като бей. Вземах толкова пари, че през ден ходех до Кауфланд, купувах най-скъпите неща и пълнех количката със стока за 80-100 лева. Оставаха ми за лизинг, пътешествия, че и разни странични покупки, като лаптопи например. Изведнъж затвориха кранчето, но какво от това. Просто почнах да си правя сметката по-добре. Човек се простира според парите, които разполага. Имах един период като студент, когато нямах пари за хляб и се налагаше да крада филийки от студентския стол и да ги посолявам само със сол. Ходех и за риба и...така. Изкарах някак си и без пари. и с минимална заплата съм карал доста време, пак са ми стигали. И с десет минимални заплати съм карал, но тогава не ми стигаха

- nikolovvd
- потребител
А! Сетих се за още едно предимство на лизинга!
Понеже колата е на лизингодателя, къде мислите ще отиде снимката от камерата за превишена скорост?
И колко време ще е необходимо да дойде до жена ми, защото тя се сърди като пълзя с 150 по магистралата?
Бе каквото и да си говорим, ползването на лизинг е свързано с доста сметки и планирания поне за 5 години напред.
Понеже колата е на лизингодателя, къде мислите ще отиде снимката от камерата за превишена скорост?
И колко време ще е необходимо да дойде до жена ми, защото тя се сърди като пълзя с 150 по магистралата?

Бе каквото и да си говорим, ползването на лизинг е свързано с доста сметки и планирания поне за 5 години напред.
Последна промяна от nikolovvd на 30 май 2011, 22:50, променено общо 1 път.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
nikolovvd написа:А! Сетих се за още едно предимство на лизинга!
И колко време ще е необходимо да дойде до жена ми?

- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Николов, да, знаем се. Решението е няколко сметки. Едно от гледна точка на банкова сигурност (не ми се навлиза в подробности, ама точно в момента едната ми работа е свързана с фирмица - прекият конкурент на PayPal и виждам отзад нещата как са), друго точно с такава цел. 3 сметки е оптималният вариант. Една, с която оперираш всеки ден - там са ти +/- паричките за месеца (С1), още една, която ти е като буфер, да има откъде да чопнеш, ако се наложи (С2) и 3тата е 3-месечен депозит (С3). Не знам колко са ви е заплатите, ама да кажем 3000 лева средно.
Месец 1: С1 има 3к вътре => оставяш за месечни нужди 1к, 1к отиват в С2 и 1к отиват в С3. През месец 1 заради жената и децата си чопнал от С2 500лв и вместо 1к има 1/2.
Месец 2: Идват още 3к => С1 има 1к пак, С2 пак трябва да има 1к, т.е. тоя път от остатъка вадиш 500, за да допълниш и в С3 тоя път влизат 1500 лева!
и т.н. И когато натрупаш една хубава сума в С3 на всеки 3 месеца ти идват едни 1к отгоре от въздуха (не е баш от въздуха, щото не можеш да работиш с тия парички дето са вътре).
Естествено, ако сме скръндзи - правим сметките в една банка под едно име, за да не се плаща междубанков превод и операция "каса"
Та така се трупат лека полека. Не съм казал, че е лесно, нищо лесно няма. Един алхимик казва:
А дето каза, че жените ядат пари - да, моята пък взе, че ми изпусна телефона, дето преди 2 години дадох 1400 лева за него. Еми, спрЕ да работи, преди 2 седмици пак още толкова трябваше да метна
Невъзможен, и аз не пия, такъв е израза. Аз пък и пари по жени не давам. Кътам ги като църковна мишка и после влагам.
Хубаво е, че си я платил, браво. Обаче тия, дето им дадох парички за колички още не са ги платили и в момента седят и ги гледат през прозореца по 3 месеца, че нямат пари едно масло да сменят
Кой как се оправи е в тоя живот. Тия, моите, с новите коли - на 16-17 гонеха курвалък по цял ден и нощ, аз работих на 2 места. Взе, че мина 1 година и почнаха да злобеят, че некъв дришльо 11 клас се движи играчки за по 1 годишна заплата на родителите им и 8 годишна кола. Та... Всичко е въпрос на сметка и на не особено сложна математика.
Бе вие в Румънско боза имате ли, без това сега заради учениците няма алохолно съдържание, метна в багажника 1 стекче
Месец 1: С1 има 3к вътре => оставяш за месечни нужди 1к, 1к отиват в С2 и 1к отиват в С3. През месец 1 заради жената и децата си чопнал от С2 500лв и вместо 1к има 1/2.
Месец 2: Идват още 3к => С1 има 1к пак, С2 пак трябва да има 1к, т.е. тоя път от остатъка вадиш 500, за да допълниш и в С3 тоя път влизат 1500 лева!
и т.н. И когато натрупаш една хубава сума в С3 на всеки 3 месеца ти идват едни 1к отгоре от въздуха (не е баш от въздуха, щото не можеш да работиш с тия парички дето са вътре).
Естествено, ако сме скръндзи - правим сметките в една банка под едно име, за да не се плаща междубанков превод и операция "каса"

Та така се трупат лека полека. Не съм казал, че е лесно, нищо лесно няма. Един алхимик казва:
Сещаш се какво имам предвид - не може да падне от небето и ние да чакаме с отворена уста.Преди да осъществи някоя наша мечта, Всемирната душа винаги ни подлага на изпитание, за да прецени какво сме научили по пътя към целта. Тя прави това не защото е зла, а за да можем заедно с мечтата си да овладеем уроците, които сме научили, вървейки към нея. Именно в този момент повечето хора се отказват. Това е, което наричаме на езика на пустинята "да умреш от жажда, когато палмите вече са се появили на хоризонта".
А дето каза, че жените ядат пари - да, моята пък взе, че ми изпусна телефона, дето преди 2 години дадох 1400 лева за него. Еми, спрЕ да работи, преди 2 седмици пак още толкова трябваше да метна

Невъзможен, и аз не пия, такъв е израза. Аз пък и пари по жени не давам. Кътам ги като църковна мишка и после влагам.

Хубаво е, че си я платил, браво. Обаче тия, дето им дадох парички за колички още не са ги платили и в момента седят и ги гледат през прозореца по 3 месеца, че нямат пари едно масло да сменят

Кой как се оправи е в тоя живот. Тия, моите, с новите коли - на 16-17 гонеха курвалък по цял ден и нощ, аз работих на 2 места. Взе, че мина 1 година и почнаха да злобеят, че некъв дришльо 11 клас се движи играчки за по 1 годишна заплата на родителите им и 8 годишна кола. Та... Всичко е въпрос на сметка и на не особено сложна математика.
Бе вие в Румънско боза имате ли, без това сега заради учениците няма алохолно съдържание, метна в багажника 1 стекче

- ImpossibleMan
- потребител
мда, боза имаме, но не пия, щото вече я правят с нутрасуит
Когато почнат отново със захар, може. Парички е ясно как се трупат, но не е ясно, как се трупа първоначален капитал. Понякога се замислям, дали да не ограбя някого или нещо, за да си имам първоначален капитал
То един път се живее, ама цял живот да работим за цървула с S8-цата от баща му, не става.Така, че такива като мен разчитат на лизинга и тем подобни банкови операции. Другия цървул, дето си взел кола за 8 бона, също е теглил кредит, защото няма как иначе - алкохола не прощава, включително на портомнето. Ако не тегли човека, ще изяде и изпие парите. После цирозата и...да му мислят наследниците. Трети пък изплаща апартамент 10 години. Е, поне докато одъртее, ще го изплати за децата. Нали всеки ден има пари за цигари и мастичка, какво друго му трябва. А, да, балък като мен, дето да го прибира всеки ден от работа. Алкохолици много, трезвеници малко. То няма как човек покрай такива хора да не изперка и да не не си купи нова кола. Един пести от банички, аз от алкохол и цигари.От всекиго според способностите, на всекиму според потребностите. Да живее бай Тошо, всички ще се оправим или оправят. Някои с Мондео, други с Фиести. Важно е оборот да става и колелата да се въртят.

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
ми аз да пия тогава едно вместо вас 

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Абе КЪДЕ Е МЛЯКОТО??? Каква беше темата каква стана!!!
П.С. Интересно ми беше да чета, ама отдавна не отговаря на Заглавието.
- ImpossibleMan
- потребител
Ми тя темата щеше да си умре или по-точно бе умряла в средата на май, ако не се бях намесил азpetkoff_pl написа:Абе КЪДЕ Е МЛЯКОТО??? Каква беше темата каква стана!!!