Нещо ми прещраква отпред?
- frantic
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2005, 23:39
- Модел на автомобила: Ford Escord 1,8D 91г.
- Status: Извън линия
Нещо ми прещраква отпред?
Здравейте колеги, Много интересно нещо !? значи чува се едно прещракване което е единично и то в много различни положения и немога да разбера от какво е! Чува се когато завивам наляво или надясно, когато има малки дупки по пътя(на голямите не чука), когато съм пуснал гаста на скорост( 2 или 3) и после дам газ отново и въобще когато си иска тигава прищраква. Направо съм се видял в чудо! и най-интересното е че го прави само веднъж когато завивам! Ходих на един майстор и той ми вика че е от тампона на двигателя под кормилната уредба, но на мен не ми се вярва!
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Прищракването силно ли е - като удар на метал в метал?
Ако е така, е много вероятно да е заминала уплътняващата шайба между изпускателните колектори и гърнето. При мене беше така - какво представлява шайбата /лещата/ можеш да видиш тук
Закупена част: леща за изпускателната с-ма

Ако е така, е много вероятно да е заминала уплътняващата шайба между изпускателните колектори и гърнето. При мене беше така - какво представлява шайбата /лещата/ можеш да видиш тук

- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Смени си лещата - не е скъпа - това е ТРУДНОоткриваем проблем при мондеото, но явно и при ескорта. Аз също не знаех от какво щрака, когато си поиска, но добре че някъде в нета прочетох за този проблем и сега всичко е ОК. Даже по едно време мислех, че имам проблем със скоростната кутия, защото най-често щракаше при отпускане на съединителя.