ПОСТАВЯНЕ НА АВТОПИЛОТ И ДРУГИ ГЛЕЗОТИЍКИ fokus-fokus c max

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
ZORRO 1972
потребител
потребител
Регистриран: 22 май 2010, 02:01
Модел на автомобила: FORD C-MAX 1.6 tdci.2006г. рено сценик 1.9DCI 2007г.
Status: Извън линия

ПОСТАВЯНЕ НА АВТОПИЛОТ И ДРУГИ ГЛЕЗОТИЍКИ fokus-fokus c max

Мнение от ZORRO 1972 » 08 яну 2011, 00:57

здравеите колеги.до скоро имах рено еспеис,но успях да го продам и точно на нова година си купих форд.форда е 2006г фокус ц макс/тренд/тип троник/1.6 тдци/109 конъие/ :D .това добре но,тъи като е тренд няма некои работи ,коѝто бих искал да ги има.тъка беше и реното ми но,със доста борба и помощ от съфорумници,успех да сложа борд компак/автопилот/ имам цяла тема във форума на рено /АКТИВИРАНЕ НА БОРД КОМПАК/а прсди да го продам се бех зарекал да му сложа датчици за дъжд и светлина.набавих датчиците но....продадох колата.със форда маи ще бъде същото.ако знае някои нещо за активиране на тези функциѝ,да казва.сега е моментЪ.до колкото знам, фокус ц макц и фокус,са със индентични ел.схеми.

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: ПОСТАВЯНЕ НА АВТОПИЛОТ И ДРУГИ ГЛЕЗОТИЍКИ fokus-fokus c max

Мнение от S_C » 08 яну 2011, 01:23

Не тръгвай така с голямата лъжица...Еспас-а ти е много висок клас кола,в сравнение с Фокус.При Форд "флагмана" е Мондео и при него има екстри,които не се слагат в нито един Фокус.Въобще не е предвидено да се монтират или ако ги има,са толкова екзотична рядкост,че е почти невъзможно да ги намериш втора ръка.Тракшън контрол за Фокус...има...ама колко често срещана екстра е...тук във форума я има 2-3 такива коли,я не.
Датчик за дъжд...за Фокус май изобщо няма.Подгрев на предно стъкло...дива екзотика просто.Датчик за осветление също няма.
С високия клас коли е по-лесно,защото повчето неща са си предвидени като екстри и си имаш инсталация за тях.От категорията на Еспаса при Форд е Галакси.Имат страшно много екстри.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

ZORRO 1972
потребител
потребител

Мнение от ZORRO 1972 » 08 яну 2011, 02:12

като сложа сензорите ще направя снимки.тогава ще се разбере дали става или,не.до колкото си спомням не са само сензори.требва и клиуча за фаровете,и таблото с бушоните,и кабели...но ще стане.

Потребителски аватар
Ianaki
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри

Мнение от Ianaki » 08 яну 2011, 09:16

Вярно, че е нисък клас, но аз на моя ескорт си му сложих -ел. огледала, 20сек. закъснение на плафона, регулируем интервал между чистачките. Очаквам в скоро време и ел. фарове. За всичко до тук си имаше инсталация - добавих само релета и бушони! :D

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 08 яну 2011, 10:01

всичко може да се монтира стига мерак и пари да има :D:

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 08 яну 2011, 15:48

S_C написа:Еспас-а ти е много висок клас кола,в сравнение с Фокус.
Датчик за дъжд...за Фокус май изобщо няма.Подгрев на предно стъкло...дива екзотика просто.Датчик за осветление също няма.
C-MAX ,а и Фокус изобщо не са нисък клас автомобили и всички изброени екстри са част от оборудването.Всичко зависи от нивото,което е поръчано,когато е купуван автомобила.Даже не се сещам за някоя екстра,която я има при Мондео,пък да я няма при Фокус и C-Max.Това,че в България автомобилите втора ръка масово идват с възможно най-ниската комплектация,не означава,че в списъка с опциите не присъстват много повече екстри.Всичко което се произвежда в завода,може да се добави,но не винаги си струва.Все пак,ако поставиш конкретен въпрос,за отделна екстра,може би ще има и конкретен отговор,защото едва ли някой ще седне да пише за всичките изброени неща в един пост.
Изображение

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 08 яну 2011, 19:44

Не знам къде сте ги виждали тия Фокуси с всички екстри...Това,дето съм гледал по автокъщите у нас...е много много зле от към оборудване.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

ZORRO 1972
потребител
потребител

Мнение от ZORRO 1972 » 08 яну 2011, 19:46

колеги.това нали е форум?тЪ за това сме тук,за да си помагаме.каквато и екстра да добавя,ще публикувам тук.нека ни излезе нещо гратис и на нас,сиромасите... >:D<:

ZORRO 1972
потребител
потребител

Мнение от ZORRO 1972 » 11 яну 2011, 23:17

здравеите кУлеги.днес смених предното стъкло на форда.поставиха ново на което има место за сензорите.това беше първата стъпка.сега ще тичам по автоморгите за сензорите,и клиуча за фаровете на които да има AUTO.ръчката на чистачките НЕ Е НЕОБХОДИМО да има auto,може да се използва тази която я има на колата,защото при вкл.на интервал,то си прехвърля на auto/при полужение че са поставени сензори на предното стъкло/.мерси >:D<:

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Мнение от Alexi » 11 яну 2011, 23:33

S_C написа:Не знам къде сте ги виждали тия Фокуси с всички екстри...Това,дето съм гледал по автокъщите у нас...е много много зле от към оборудване.
повечето са амбиенте или в краен случай тренд .. гиа съм виждал само върнат от лизинг в МР ама беше на безобразна цена ...
synthez 3D написа:
S_C написа:Еспас-а ти е много висок клас кола,в сравнение с Фокус.
C-MAX ,а и Фокус изобщо не са нисък клас автомобили и всички изброени екстри са част от оборудването.Всичко зависи от нивото,което е поръчано,когато е купуван автомобила.Даже не се сещам за някоя екстра,която я има при Мондео,пък да я няма при Фокус и C-Max.Това,че в България автомобилите втора ръка масово идват с възможно най-ниската комплектация,не означава,че в списъка с опциите не присъстват много повече екстри.Всичко което се произвежда в завода,може да се добави,но не винаги си струва.Все пак,ако поставиш конкретен въпрос,за отделна екстра,може би ще има и конкретен отговор,защото едва ли някой ще седне да пише за всичките изброени неща в един пост.
ако сравниш базовите оборудвания на Фокус и Мондео ще забележиш ,че при Фокуса липсват доста съществени екстри ,като напълно оборудван Фокус ще се доближава до цената на Мондео с подобни екстри .. безсмислено е да си купиш нисък клас кола с много екстри ,но инак се предлагат .. а Рено Еспейс от 90те къде го сложихте по висок клас от С-макса не знам ,те масово и климатик нямат ...

ZORRO 1972
потребител
потребител

Мнение от ZORRO 1972 » 18 яну 2011, 22:52

здравеите колеги.огледалото за обратно виждане на мондео е индентично със нашето на фокусА.аз го смених,защото мондеУското е хромирано.има три жици,сега ще гледам да ги вържа ,без да изгори нищо.датчика на стъклото също го поставих.сега ще търся панела със бушоните,намира се под жабката.

ZORRO 1972
потребител
потребител

Мнение от ZORRO 1972 » 20 яну 2011, 00:21

...така като гледам,нЕма нужда от тази тема.аз ще си поставя автопилота,сензорите,огледалото но,начина на свързване,нещата които требва да се сменят.........си остава таина за вазЕ.мерси.

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,

Мнение от synthez 3D » 20 яну 2011, 07:10

Колега,защо да няма нужда от темата?Нали форума е за това да се споделя опит.В България не се намират много хора,които да си добавят заводски екстри и всяко мнение по въпроса е ценно.Аз например съм споделил почти всичко,което знам и което съм направил,като дневните светлиниhttp://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 20&t=26769,навигация и т.н.Едва ли има друг човек във форума,който да си е сменял стъклото с такова с датчик за дъжд и затова никой не се обажда.Мисля,че не е лошо да споделиш това което знаеш,защото някой ден на някого ще му потрябва.Поздравления за желанието да си направиш подобренията и ако имаш нужда от някаква допълнителна информация,питай и ще отговаряме,ако знаем.
Изображение

ZORRO 1972
потребител
потребител

Мнение от ZORRO 1972 » 09 юли 2012, 00:54

колеги,сензорите за дъжд и светлина,са поставени и работят.

Потребителски аватар
Gattuso
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
Модел на автомобила: Ford

Мнение от Gattuso » 09 юли 2012, 12:12

Ще пуснеш ли отделна тема да видим как стават тези екстри?
Датчиците за дъжд и светлина..

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”