Войната По Пътищата

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X
Status: Извън линия

Re: Войната По Пътищата

Мнение от nikolovvd » 12 яну 2011, 11:18

Направи една обиколка по автофорумите да видиш колко много мнения има, че спокойно можеш да си караш с летните гуми през зимата и че зимните гуми били гуми за сняг (като че ли сняг вали през лятото) и на чист асфалт при нула градуса летните били по-добри от зимните.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 12 яну 2011, 11:35

_bioHAZArd_ написа:Колеги, в София наистина напрежението при шофиране е огромно. Аз лично избягвам да шофирам в София, за 1 час виждам толкова луди маневри, толкова нервни шофьори и толкова рискови ситуации, че просто не си заслужава риска.

Говореше се за броя на катастрофите в столицата, според мен си има причини и най-малката от тях е хлъзгавият път. Нали се сещате, че е хлъзгаво в цялата страна ? Лед има по всички пътища....според мен самоувереността, неспазването на правилата на движение и слабата подготовка на водачите и колите водят до този фактор.

Аз лично го видях на 01 Януари как на заледен булевард колите си летят със 70-80км....това нормално ли е според Вас?
Много си е добре даже, проблема на такива като нас(от провинцията), идва от това че не знаем къде сме и къде отиваме, като понаучиш улиците всичко си идва на мястото. Въпреки че е много по-интензивно е по-добре организирано отколкото в провинцията. Това което си видял за 1час, в Х-во ще го видиш за 15мин, при положение, че колите са във пъти по-малко(защото кратуните са повече).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX
Контакти:

Мнение от PcMan » 12 яну 2011, 11:48

nikolovvd написа:Направи една обиколка по автофорумите да видиш колко много мнения има, че спокойно можеш да си караш с летните гуми през зимата и че зимните гуми били гуми за сняг (като че ли сняг вали през лятото) и на чист асфалт при нула градуса летните били по-добри от зимните.
Правилно! И като се огледа човек по спрелите коли и кръстовища около него, му се плаче. като си купя скъпи гуми и всички ми казват много дал. Зимни гуми на 8години файръстоп в друга тема някой спомена, че е видял такива, гуми на 8год турски по 50лв и то преди 8 години, т.н и т.н. И мнения хиляди, че и с летни ставало, кога става - като направиш птп или се хлъзнеш извънградско и погубиш цялото си семейство и още 1 движещо се с/у теб? Или като ти е 100метра спирачния път 100-0. Заради спестени 400лв за 4 години(звисимост от навъртяните километри зимата, но поне 3-4, и 5 пазят свойствата си топ моделите ако се кара грубо до към 15 000 на зима, а зимата е само 4 месеца, а 100лв за 14ка си е топ модел гума(х4 400 и идва под 100лв на година за зимни за 5 години, но и 100 да ги сложим!).

Движението в София не е толкова зле, зле е ако не го познаваш и идваш за 1ви или близко до 1ви път с автомобил от друг рад, провинция звучи за всички обидно, и не използвам думата, още повече че много градове са по-хубави от великата софия, в която най-много се използва провинция с цел целева обида и намек. Нервите се образуват в хората, аз как карам без да се изнервям изобщо, ако някой ме засече не му обърщам внимание дори, защото знам, че човека ил ие нервен или не става за шофьор, с какво ли ще помогна ако се инзервя, почна да блъскам волана и клаксуна, и светя с фаровете :shock: Очевидно не е толкова изнервящо движението, просто повечето хора на пътя като ги погледнеш, и те пощуряват, но това си е до тях, не до платното. Много малка част от нервите могат да идват от пътя, повечето идват от други проблеми в ежедневието и живота, и се прехвърлят в/у пътя. А в София има най-много хора на пътя, така най-много нерви от живота се събират на пътното платно, и за най-малкото.. олигофренски сцени.

Към 12.01.2011 8.00:
През изминалото денонощие на територията на страната са станали 10 тежки ПТП с 2 загинали и 11 ранени, от които 2 с опасност за живота. За района на София са станали 156 леки и 4 тежки ПТП с 1 загинал и 4 ранени.
Последна промяна от PcMan на 12 яну 2011, 20:52, променено общо 1 път.
Изображение ИзображениеИзображение My blood runs blue

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 12 яну 2011, 19:15

http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... ovdiv.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Тунелите, и подлезите са страшно хлъзгави,- боза Е !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 12 яну 2011, 19:29

Особено когато влизаш с над 100, без колан(изхвърчял е на другата седалка, от там е тежкото състояние - черепно-мозъчна травма и др., като пътниците в джипа са с по-леки травми - не са пълни идиоти да се движат без колани, още повече с над 100 като младия карач отсреща), със стаж 2 години и вероятно скапани гуми(само това не потвърдиха по Нова, след като пежо 307 е с газова - за нея си казаха :shock: ). Всичко това точно за този случай - по Нова ги казаха тези неща, преди минути в дългият им репортаж от мястото. Почти нищо не качват като видео Нова в сайта си, както и ги няма никъде като интернет стрийминг, примерно iptv. Много са ми странни за тези неща, всички без тях си качват всички емисии и ги има из интернет - повече зрители повече реклама.

alexanderbozhinov87
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2009, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus 00 , 1.8TDDI

Мнение от alexanderbozhinov87 » 12 яну 2011, 21:05

май не се хлъзга само в тунели и подлези , днес всяка 2ра кола въртеше гуми из студентския град . Просто пътят е тотално чист ( Сняг няма , но всичко друго има , като вървиш и лепнеш и се хлъзгаш ) . И да ви се похваля ->днес бях свидетел на 2ма "българи" (шопари) как ми драскаха вратата на фокусника с ключ , за мое голямо щастие се отървах само с ивица от 15-20 см , а те си тръгнаха с разбити усти(с един колега ги понабихме малко ) .
Изображение

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Мнение от tropper » 13 яну 2011, 08:59

И тази сутрин Цариградско от Орлов Мост до 4-ти км го взимах за 15мин, вместо за 5. Естествено защото двама се бяха ударили. Красавци. Нищо сериозно им нямаше, ама точно колкото да затруднят движението.
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 13 яну 2011, 09:06

Днес е същото, а може и още по-зле да е. Температура около нулата и на пътя малко вода, малко ледени кристали и много кал. С една дума БОЗА!
Като потеглям в първите 100 метра тракшъна е постоянно включен.

Потребителски аватар
PcMan
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от PcMan » 13 яну 2011, 12:58

:shock: Да не потегляш на 3000об с рязко пускане на с-ля, че се вкл. тракшъна. Дори с ласата на 3год. мин зима на такава боза (честа за зимата) доста трябва да се постарая да приплъзвам при тръгване. А алпина е като залепен, само чист лед го плаши(по-малко от ласите, само шипове и вериги работят там). Не е толкова зле бозата, хората губещи контрол са с висока скорост, абсрудни гуми, нисък мозъчен капацитет и доста голяма скорост - най-вече виновните в глупави птп-та.

Потребителски аватар
Dani_Barabani
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2009, 17:47
Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi, 2010 юни

Мнение от Dani_Barabani » 13 яну 2011, 13:03

tropper написа:И тази сутрин Цариградско от Орлов Мост до 4-ти км го взимах за 15мин, вместо за 5. Естествено защото двама се бяха ударили. Красавци. Нищо сериозно им нямаше, ама точно колкото да затруднят движението.
Не съм видяла ударили се, но задръстването бе от Орлов Мост още, придвижването изключително бавно (1ва - 2ра, спри - тръгни) и беше отвратително.
А после на околовръстното в отсечката Горубляне-БП Младост имаше катурнал се тир със зелки и пак беше станала тапа :evil:
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 13 яну 2011, 13:35

PcMan написа::shock: Да не потегляш на 3000об.
И повече, а за съединителя се грижи компютъра, като по този начин колата потегля като на сух път.
При мен с педала се поддържат оборотите, а стрелката на скоростомера се опитва да настигне стрелката на оборотомера. Практически нямам скорости, а до колкото ги има ги прави софтуера. :D:

Drake
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2006, 22:48
Модел на автомобила: Focus 1.6 2011

Мнение от Drake » 13 яну 2011, 20:46

nikolovvd написа:Днес е същото, а може и още по-зле да е. Температура около нулата и на пътя малко вода, малко ледени кристали и много кал. С една дума БОЗА!
В последните няколко дни ми прави впечатление, че усещам известна нестабилност в колата. Дори при по-рязко потегляне на светофар на няколко пъти въртях здраво гуми. Никога не съм мислил, че това е възможно с моите по спецификация 60 кс. Даже веднъж слизах да проверя дали не съм спукал гума! А гумите (зимни Ласа) ги търкалям едва втори сезон...

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 13 яну 2011, 22:18

Столичната полиция издирва шофьор, който взривил със самоделна бомба захранването на камерата на КАТ, монтирана на Орлов мост.
Вчера следобяд служители на СДВР разбрали, че радарът, който прави и снимка на нарушителите, не работи, и пратили на място патрул, съобщава в. "24 часа".

Полицаите обаче открили, че на стълба има огромна дупка, а камерата не работи. Самоделното взривно устройство е било заложено на стълба на метри от кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Според първоначалните данни бомбата е с не по-малко от 100 грама тротилов еквивалент.
Според криминалистите човекът, поставил взривното устройство е сред шофьорите, които са били заснети и санкционирани.
>:D<:
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 14 яну 2011, 01:27

S_C написа:Столичната полиция издирва шофьор, който взривил със самоделна бомба захранването на камерата на КАТ, монтирана на Орлов мост.
Вчера следобяд служители на СДВР разбрали, че радарът, който прави и снимка на нарушителите, не работи, и пратили на място патрул, съобщава в. "24 часа".

Полицаите обаче открили, че на стълба има огромна дупка, а камерата не работи. Самоделното взривно устройство е било заложено на стълба на метри от кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Според първоначалните данни бомбата е с не по-малко от 100 грама тротилов еквивалент.
Според криминалистите човекът, поставил взривното устройство е сред шофьорите, които са били заснети и санкционирани.
>:D<:
here u are :wink:
Изображение

Потребителски аватар
nikky
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2010, 20:01
Модел на автомобила: Ford Fiesta Zetec '08
Контакти:

Мнение от nikky » 14 яну 2011, 08:59

Понеже всеки ден минавам по бул. България, са ми направили впечатление няколко интересни факта.

Булевардът се напълни с всякакви магазинчета, които не са помислили по въпроса с паркирането и съответно се паркира на самия булевард. Аварийките са ултимативният имунитет. Връх на всичко е Джъмбо, пред което съм виждал неведнъж коли напаркирани в средната лента на булеварда.

На тоя булевард, да си паркираш в дясната лента се счита за нещо нормално.

На тоя булевард, особено след Тодор Каблешков се пресича като на състезание и между колите.

На тоя булевард са му направили пробиви на всеки 50 метра и съответно не се знае кога някой ще скочи на спирачките и ще се прибере в дясно или просто ще изскочи от пресечката на булеварда.

Всичко това са все предпоставки за катастрофи...

alexanderbozhinov87
потребител
потребител
Регистриран: 04 сеп 2009, 21:44
Модел на автомобила: Ford Focus 00 , 1.8TDDI

Мнение от alexanderbozhinov87 » 14 яну 2011, 10:01

А на джъмбо паркинга е творение на някой болен мозък :) Всеки път , когато бъда изнуден да водя приятелката си там , се чувствам изхабен .А когато вън имаше сняг, а паркингът долу беше пълен и хлъзгав , освен ,че трябваше да се чака по 10-15 мин за да ти се даде талонче от машинката,след това на изкачване имаше доста коли , които не можеха да тръгнат , а въртяха , просто защото нагорнището си беше пързалка :)
Изображение

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 14 яну 2011, 10:05

Drake написа:
nikolovvd написа:Днес е същото, а може и още по-зле да е. Температура около нулата и на пътя малко вода, малко ледени кристали и много кал. С една дума БОЗА!
В последните няколко дни ми прави впечатление, че усещам известна нестабилност в колата. Дори при по-рязко потегляне на светофар на няколко пъти въртях здраво гуми. Никога не съм мислил, че това е възможно с моите по спецификация 60 кс. Даже веднъж слизах да проверя дали не съм спукал гума! А гумите (зимни Ласа) ги търкалям едва втори сезон...
Ако става дума за София - потвърждавам. На 12-ти и 13-ти бях там и при температури от 3-4 градуса ми буксуваха гумите при всяко тръгване (с нормално подаване на газ) и сработваше ABS-a при всяко спиране. Голяма кал и мизерия в тази София. Гумите ми са Kumho - зимни и сега карат втора зима. Във Търново ми е невъзможно да прибуксуват при положителни температури.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 14 яну 2011, 10:16

Това не Е кал, това е от химикалите с които се полива обилно София, за стопяване на снега, и от години се обработва така, а като изсъхне ,е по лошо от поледица ! Властта си трае, застрахователите потъркват ръчички, а ние си пишем ли пишем ! >:D<:

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 14 яну 2011, 10:16

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3539811" onclick="window.open(this.href);return false;
Шофьор загина, след като се заби в билборд на бензиностанция
Изображение

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 14 яну 2011, 15:41

Можете да разгледате колко измъчени биват камерите по UK пътищата: http://www.speedcam.co.uk/gatso2.htm" onclick="window.open(this.href);return false; (3 страници)

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”