Мистериозно потракване
- Itskin
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2008, 14:46
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI '07
- Status: Извън линия
Мистериозно потракване
Здравейте колеги,
наскоро забелязах, че когато завивам надясно и има неравности се чува някакъв много странен шум от лявото колело, даже леко към средата. Трябва и скороста да е над 20-30 км/ч. В абсолютно в никакво друго положение не се чува нищо по каквито и да е неравности. Звукът не е на метален, по-скоро заглушено почукване. Ходих при 2ма майстора да гледат колата и двамата гледаха, гледаха и казаха, че няма проблеми. Всичко провериха, луфтове, дeформации на тампони итн. Понеже имаше еленемт на пластмаса, обезшумихме кората под двигателя, но потропването си продулжава.
Знам за слабото място на лагерчетата в горната част на амортисьора, но това тропка по неравности.
Дали някой може да даде съвет защото не се сещам каква може да е причината за този странно потропване? Колата е само на 50к км.
Мерси много предварително.
наскоро забелязах, че когато завивам надясно и има неравности се чува някакъв много странен шум от лявото колело, даже леко към средата. Трябва и скороста да е над 20-30 км/ч. В абсолютно в никакво друго положение не се чува нищо по каквито и да е неравности. Звукът не е на метален, по-скоро заглушено почукване. Ходих при 2ма майстора да гледат колата и двамата гледаха, гледаха и казаха, че няма проблеми. Всичко провериха, луфтове, дeформации на тампони итн. Понеже имаше еленемт на пластмаса, обезшумихме кората под двигателя, но потропването си продулжава.
Знам за слабото място на лагерчетата в горната част на амортисьора, но това тропка по неравности.
Дали някой може да даде съвет защото не се сещам каква може да е причината за този странно потропване? Колата е само на 50к км.
Мерси много предварително.
Последна промяна от Itskin на 24 сеп 2011, 19:51, променено общо 1 път.
- Itskin
- потребител
Re: Мистериозно потракване
Колеги,
тук се поразчетох сериозно по темите за рейката на фокуса, надявам се да не е това
. Явно е технологичен недостатък.
Поздрави
тук се поразчетох сериозно по темите за рейката на фокуса, надявам се да не е това

Поздрави
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
фокусника страда от рейка да ,за сметка на това е маса пари рейката .. дано нещо друго да излезе ,малък ти е пробега за рейка по скоро някоя биалетка може да е ...
- Itskin
- потребител
Ох не е рейката:) няма луфт, ама малко близо е.
Оказва се, че има две пружинки които притискат 2 пластмасови пластинки, които обират луфта на кормилото точно преди зъбното колело което вече прави контакт с рейката. С времето и при нашите пътища най вече, пружинките леко отлабват и се може да се образува луфт, който е козметичен. Посъветваха ме да си стои така защото ремонтът не гарантира резултат, по скоро няма да има.
Един познат има фокус който е бил за такъв ремонт още по време на гаранцията и казва, че резултат НЕ е имало.
Накой да има съвет по темата? Аз мисля да не рискувам.
Поздрави
Оказва се, че има две пружинки които притискат 2 пластмасови пластинки, които обират луфта на кормилото точно преди зъбното колело което вече прави контакт с рейката. С времето и при нашите пътища най вече, пружинките леко отлабват и се може да се образува луфт, който е козметичен. Посъветваха ме да си стои така защото ремонтът не гарантира резултат, по скоро няма да има.
Един познат има фокус който е бил за такъв ремонт още по време на гаранцията и казва, че резултат НЕ е имало.
Накой да има съвет по темата? Аз мисля да не рискувам.
Поздрави
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не съм разглобявал хидравлична рейка, но на механичната не е голям проблем да се оправи. Има ремонтни комплекти, проблема е че има пластмасова тапа на резба, която притиска всичко и се поврежда при разглобявнето и се налага стругар да я изработи от метал. Не знам дали я няма в МП, не съм проверявал.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
абе не знам дали някакъв дефект по кормилната уредба може да се нарече козметичен .. аз бих отремонтирал тропането да не говорим че би ме вбесявало
- Itskin
- потребител
Разбира се, просто ако нещо е конструирано така, значи и новото ще почуква. Много слабо се чува де.
Примерно смених 4 брави на вратие защото дизайнът им е кофти и двойното заключване издаваше странни звуци...
Примерно смених 4 брави на вратие защото дизайнът им е кофти и двойното заключване издаваше странни звуци...