Focus 2006 как се прави връзката с аудио системата през AUX
-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2010, 17:22
- Модел на автомобила: Ford Focus
- Status: Извън линия
Focus 2006 как се прави връзката с аудио системата през AUX
Здравейте! Не мога да свържа външно устройство (mp3 Player) с аудио системата на колата. В книжката към колата е написано, че трябва да имам стерео жак в жабката на таблото. Но такъв изход няма, поне аз не намерих. Иначе аудио системата в колата има бутон AUX и при натискане се активира. Вероятно аудио системата може да сработи с външен звук, но не мога да ги свържа. Моля за съвет! :D
-
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2010, 17:22
- Модел на автомобила: Ford Focus
Re: Focus 2006 как се прави връзката с аудио системата през AUX
Благодаря много! Информацията си е направо напоителна! :D
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Ако cd-то е 6000CD и ти се дават 350 лева, си купуваш Dension Gateway 300, който чете мп3, уав и огг формати директно от флашка, можеш и ipod/iphone да си свържеш. Всичко ти се командва от цдто и от волана. Няма рязане на кабели и преправяне. Мушкаш и тръгва.
http://www.hid.bg/DENSION-Gateway-300" onclick="window.open(this.href);return false;
Моят съм го вкарал зад касетфона и имам само 1 Usb изход до копчето за подгряване на задното стъкло.
http://www.hid.bg/DENSION-Gateway-300" onclick="window.open(this.href);return false;
Моят съм го вкарал зад касетфона и имам само 1 Usb изход до копчето за подгряване на задното стъкло.
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Да,но само по-старите CD 6000 имат управление за CD чейнджър и само на тях може да работи такова устройство.Тези, които са с бутон AUX,вместо CDDJ , не стават за такъв плейър.
-
- потребител
Напротив, моят е точно с aux и работи идеално, но не на aux изхода, ами се натиска 2ри път cd бутонът, за да превключи. На сайта има списък със съвместимите модели.synthez 3D написа:Да,но само по-старите CD 6000 имат управление за CD чейнджър и само на тях може да работи такова устройство.Тези, които са с бутон AUX,вместо CDDJ , не стават за такъв плейър.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Я покажи къде се свързва,защото от сайта не става ясно.Ако имаш някаква схемичка,или упътване,ще бъде хубаво да го покажеш,защото досега никой не е успявал да свърже подобен плейър със CD 6000.Мен специално,много ме интересува,защото искам такъв за Фиестата на жена ми,но преди това искам да знам със сигурност,че става.
-
- потребител
Аз нямам снимки от монтажа, тъй като си го правих за себе си. В на началото си бях поръчал anycar link, но като дойде се оказа,че конекторите не пасват и след справка от страна на продавача ми съобщиха, че за моята аудио система работи замо Dension. http://www.dension.com/sites/default/fi ... y300_0.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; това е пдф с инструкции за монтаж. Моето се води quadlock connector break in. Както е показано на катинката отзад на касетофона има една голяма квадратна букса(всички кабели освен радио антената влизат в тази букса). Тя се вади и на нейно място се слага удължител(той си идва с устройството). Извадената квадратна букса се закача отново за другия край на удължителя. По средата на този удължител излиза и отделна букса за интерфейса. Всичко е plug and play и няма как да се обърка. Нищо не се реже.
http://www.dension.com/sites/default/fi ... -10-10.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; ето и списък с всички съвместими форд уредби.
Може би аз просто съм единственият, който си е поръчал такова нещо, не че е голяма философия. 350 лева изглеждат много, но като проучих другия вариант: Само за капак, който да скрие дупката от фабричното CD мото фое ми искаха 130 лева, 60 лева за адаптер за дистанционното на волана и още не знам колко за cd с usb вход. Излиза много по-скъпо.
Утре ще сложа и снимка как изглежда колата в момента.
http://www.dension.com/sites/default/fi ... -10-10.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; ето и списък с всички съвместими форд уредби.
Може би аз просто съм единственият, който си е поръчал такова нещо, не че е голяма философия. 350 лева изглеждат много, но като проучих другия вариант: Само за капак, който да скрие дупката от фабричното CD мото фое ми искаха 130 лева, 60 лева за адаптер за дистанционното на волана и още не знам колко за cd с usb вход. Излиза много по-скъпо.
Утре ще сложа и снимка как изглежда колата в момента.
- synthez 3D
- Потребител
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
Лошото е,че на оригиналния голям куплунг на CD6000,след определена дата на производство,вече няма никакви изводи,които да управляват външен CD чейнджър.Това е схемата на свързване

Единствените свободни крачета,по които е възможно да се установи комуникация,при мен изобщо не са свързани към платката.Явно си извадил късмет със твоя модел,защото съдейки по моя(от края на 2006 година и другия от 2008), вече е невъзможно да се монтира външен плейър с управление от CDто.Има няколко различни модела CD6000,така че явно си извадил късмет.
Между другото,има един вариант да се направи такова устройство,чрез управление по CAN шината и е възможно това,което си си купил да е направено именно по този начин,но досега не ми беше известна фирма,която произвежда такива.
Единствените свободни крачета,по които е възможно да се установи комуникация,при мен изобщо не са свързани към платката.Явно си извадил късмет със твоя модел,защото съдейки по моя(от края на 2006 година и другия от 2008), вече е невъзможно да се монтира външен плейър с управление от CDто.Има няколко различни модела CD6000,така че явно си извадил късмет.
Между другото,има един вариант да се направи такова устройство,чрез управление по CAN шината и е възможно това,което си си купил да е направено именно по този начин,но досега не ми беше известна фирма,която произвежда такива.
-
- потребител
Така както си го показал цялото това ми прилича на тази черна букса, за която говоря, при мен върху нея също имаше място за включване на други по-малки букси. Горе в ляво вървят много кабели, долу в ляво само 2 кабелчета, а долу в дясно беше празно при мен. Но това цялото има 1 ръжчица отдолу, която се повдига и се вади. На сайта им пише, че от 2004 до 2007 ги потдържат, по-късните е.