Загряване на Галакси 2.0I
-
- потребител
- Регистриран: 05 дек 2010, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 2,0I
- Status: Извън линия
Загряване на Галакси 2.0I
Здравейте, имам отскоро галакси и възниква следната ситуация: като го взех ми направи впечатление, че стрелката за температурата стои доста в ляво, в началото на сектора NORMAL, а при спускане или по-бързо каране пада още по-ниско. Ествествено веднага смених термостата (в сервиз де). Колата е с газова уредба, инжекцион. След смяната положението е следното: сутрин пътувам до работа около 2 км, прав участък, леко надолнище. До работа стрелката въобще не отлепя, а газовата не се включва. Вечер, по леко нагорнище понякога непосредствено преди нас газовата успява да включи. Нормално ли е на такова разстояние да не загрява или да я връщам в сервиза?
- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Загряване на Галакси 2.0I
Не не е нормално.При мен в началото беше така.Термостата ми беше заседнал в отворено положение.След смяната му всичко си дойде на място.Сутрин при температура на въздуха -5 градуса паля изчаквам 2-3 минути,потеглям и след 2-3 километра ми показва в началото на NORMAL и имам добро парно.След това се качва почти до средата и държа вентилатора за парното на 1 или 2, иначе не се седи.
Виж пак термостата.Мисля че имаше едно уплътнение на самият термостат,не на тялото, но не съм на 100% сигурен.
П.С. Забравих да кажа че нямам газова.Може и от там нещо да ти бърка
Виж пак термостата.Мисля че имаше едно уплътнение на самият термостат,не на тялото, но не съм на 100% сигурен.
П.С. Забравих да кажа че нямам газова.Може и от там нещо да ти бърка

-
- потребител
- Регистриран: 06 юни 2007, 16:20
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK4 2.0flexifuel+Gas Brc
Значи аз съм карал 3 Галаксита и всички са били така.Стрелката си стои или в белото или не мърда от началото на бялото.Ходих да сменям зарад това термостата на моето мо майстора си ми каза че е излишно.Може да е или датчика за температурата който е на термостата или стрелката на таблото.Запали колата като почне да загрява пипни си дебелия маркуч горе на радиатора и някой от който е взето вода за газовата(мъркуч от малкия кръг).Дебелия требва да е студен,по тънкия да се загрява.Ако се загряват еднакво тогава е засекал отворен термостата.Моето галакси го карам трета година така,според мен напразно си сменил термостат.То си се и вижда де щом проблема си ти е останал.Газовата ако е настроена на 40 градуса да минава на бензин за 2км няма да мине.
-
- потребител
Откакто е сменен термостата не съм я карал на дълго, за да видя как е. Ще тествам и ще видя как е. Някой знае ли в какви граници трябва да е съпротивлението на датчика за температурата?
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
ако си сменил термостата, остава датчкика за стралката на таблото.
2км са малко да мине инжекциона на газ!
особенно както казваш ненатоварена отсечка.
2км са малко да мине инжекциона на газ!
особенно както казваш ненатоварена отсечка.
-
- потребител
Честита Коледа на всички! Много здраве, радост и т.н. Пробвах колата на дълго - загрява! Стрелката е в нормата, парното е много яко, по надолнище пада, но без да излиза от нормата. Явно - термостата си е бил за смяна! Затварям темата!