Зимни гуми, нови и втора употреба-размисли и страсти!
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Зимни гуми - Мнения, препоръки и коментари!
Прави сте, аз имах предвид който няма и не си е купил зимни гуми да не чака, защото един ден с ниски темп и сняг му трябва да се врътне и направи някое леко птп, а там само акта за причиняване на птп колко пари е.. И нерви и щети. Пред блока копаят на един булевард и за 1 час 3 катастрофи станаха на тъмно, за 5-6 дена сигурно 15 катастрофи вече от както копаят - сложили 2 знака, че от 4те ленти по 2 в 1 посока стават стават 2 като едната е в бившото насрещно - всичко това обозначено с цели 2 знака, несветещи и толкова стари, че вече не са светлоотразителни
Преди пропадане в прорези засипани с пръст всички бият спирачки и онези отзад хоп - старите летни гуми неефективни, а все мокро там тези дни - двойно по-зле за старите гуми.
Днес беше топло, но е за последно, за това пък където ходих все мокър бе асфалта, което съхранява напълно
Ррано ги сложих, но карам малко и на мокро, а и ги сложих за 29лв в Ловеч като бях вместо 60лв в София. Да не копая парите от земята, че ще им плащам 60лв за 15мин работа
Голямата наглост, алчност и бърза печалба е в София! Нямам думи, и да беше само за тези услуги! 

Днес беше топло, но е за последно, за това пък където ходих все мокър бе асфалта, което съхранява напълно

- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
Аз тръпна да видя как ще се изгубят джантите в тия тракторски гуми 

- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Преди обед сложих зимите гуми, че от утре го дават да застудява и в нашия край, а към края на другата седмица ни чака и първия сняг придружен с температури под нулата! Още не съм карал, но като си погледна колата ми изглежда невзрачна, дори смешна с тея малки джанти и тесни и високопрофилни гуми. Така че определено джантите много променят визията на една кола.
- PcMan
- потребител
- Контакти:
Реши ли се кой размер и какви гуми и джанти ще вземаш ? Не си писал в темата на колата ти. Не крий от нас какви са, похвали се, а до седмица дано падне голям снягamplified написа:Аз тръпна да видя как ще се изгубят джантите в тия тракторски гуми

- amplified
- потребител
- Контакти:
205/60/16 Dunlop 3d купих преди 3 седмици, скоро ще ги сложа и ще се похваля. По 200лв с монтажа излязоха. Джантите са... хубави. В сравнение с летните 17-ки са пълен смях, но зимата ще е така.PcMan написа:Реши ли се кой размер и какви гуми и джанти ще вземаш ? Не си писал в темата на колата ти. Не крий от нас какви са, похвали се, а до седмица дано падне голям снягamplified написа:Аз тръпна да видя как ще се изгубят джантите в тия тракторски гумиТака е с тракторските, 205.55.16 ми се виждат тракторски а си представи мин.година 185.65.14, бяха ми безплатни и запазени и за това ги изтърпях, но направо ми идваше да ги подпаля всеки път като ги видя, лятото скачам на 17 а вече имам зимни 16, всичко на алуминиева, всичко друго не се търпи, хубавите джанти и гуми са половината визия на колата, не трябва да се подценяват
![]()
- amplified
- потребител
- Контакти:
Да правя ли реглаж на преден/заден мост като е с новите гуми?
- mcdilan
- потребител
- Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
Желателно е...много е важно при сняг и 4-те гуми да са идеално регулиране и балансирани. Аз веднага след като сложих новите зимни и я закарах да ми регулират 2-та моста. И си държа волана с един пръстamplified написа:Да правя ли реглаж на преден/заден мост като е с новите гуми?

Гледам май си от Бургас, аз ходих в сервиза където се намира на пътя Кат>метро, в дясно, забравих му името.
- amplified
- потребител
- Контакти:
В Бургас съм в момента. Ако правя реглаж съм се ориентирал или към мотоексперт или към Мото Пфое, обаче се чудя нужно ли е, защото колата е на 24 000км.
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
Температурите падат трайно под 7 градуса!Айде честито!Слагайте гумите,и не си играйте с късмета

Всеки който няма пари за кола,кара форд!
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Здравейте колеги ,четох четох и направо да си задам въпросчето някой има ли отзиви за зимни гуми HANKOOK или КLEBER .Благодаря на отзовалите се
.

- PcMan
- потребител
- Контакти:
Hankook W440 и Kleber Krisalp HP2, това са гумите за теб от тези марки. Тествани из АDAC и Autobild и доста позитивни отзиви от собственици. За други модели зимни на тези фирми няма толкова много данни и дори няма тестове. Гумите са над средно ниво, гонят първите и най-скъпи зимни гуми, цена/свойства едни от най-силните. Има по-добри зимни гуми, но не с много по-добри, и на по-високи цени.baro написа:Здравейте колеги ,четох четох и направо да си задам въпросчето някой има ли отзиви за зимни гуми HANKOOK или КLEBER .Благодаря на отзовалите се.
amplified какъв реглаж на 24000км, карай си колата. Моята е на 175 000 и не съм правил реглаж. Ако колата е за реглаж изяжда гумите, а след като си карал хиляди километри с гумите преди зимните и нищо им няма, реглаж не е нужен. И ако волана си е ок и не ходи на никъде и т.н. Най-много да ти го развалят защото е много трудна и фина работа и има много точни стойности. Само на МП бих се доверил за реглаж и дори там може да го сбъркат като знам какви глупости са правили понякога.
Абсолютно!! С тях идва и леда, снега пак добре, но леда трудно прощава на зимна гума, какво остава за 5 годишна лятнаKostadin21 написа:Температурите падат трайно под 7 градуса!Айде честито!Слагайте гумите,и не си играйте с късмета![]()

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Е, днес по гумаджийниците беше ад
. Отидох в 09'00ч. платих четири гуми и оставих 4-тири джанти да ги монтират.
Оказа се, че две от гумите ги няма. Отидох в 14'00ч., гумите бяха дошли, имах вече номер за монтаж на джантите и на колата.
Излязох в 19'00ч. оттам
като бях 77-ми номер, а имаше коли до 90-ти номер
.
Взех Hankook W310 Winter i'cept evo 205/55 HR16 91H за 160лв. бройката с монтаж и баланс.
Мислих и за тези Hankook W440 Icebear 205/55 R16T 91T даваха ми ги на 143лв.
Реших, че асиметричната шарка е по-добра, така и ме посъветваха.
Отзиви от тук натам, и без това чак сега започна снеговалежа
.

Оказа се, че две от гумите ги няма. Отидох в 14'00ч., гумите бяха дошли, имах вече номер за монтаж на джантите и на колата.
Излязох в 19'00ч. оттам

Взех Hankook W310 Winter i'cept evo 205/55 HR16 91H за 160лв. бройката с монтаж и баланс.
Мислих и за тези Hankook W440 Icebear 205/55 R16T 91T даваха ми ги на 143лв.
Реших, че асиметричната шарка е по-добра, така и ме посъветваха.
Отзиви от тук натам, и без това чак сега започна снеговалежа

- mcdilan
- потребител
Вие сте луди щом чакате последния момент да слагате зимните гуми...За някакви милимунди изяден грайфер чакате да стане под 7 гр. От 1 месец съм със зимните и съм минал около 1000клм. Сега за сметка на тези милимунди грайфер ще висите по сервизите като.... ако нямате записан час.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Днес смених 2 бр. ,-Фаиерстоун-Уинтерхоук ево-2, 195/60/15 /93 Н , по 111 лв., под моста- за аерогарата-Момина чешма , нямаше никакви клиенти .
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- PcMan
- потребител
- Контакти:
Така е, а да не говорим за хората, купили си нов мишелин - още повече не трябва да се притесняват. При оценка средно 2.3 на останалите, мишелина взима 0.5 при графа износване, отделно е и по-икономичен и не отстъпва по нищо и в останалите графи, но фрапиращата разлика е в износването където разликата е огромна, изобщо не е рекламен трик. Като знам на сестра ми ауди а4-ката с ultragrip 7+ от 2009та нови за 6000км и 1 зима как видимо са поизтъркани.. По-добрата гума си има цена(10-15лв над ultragrip-a в случая алпин а4). На паркинг съм виждал алпин на 5 години и не повярвах колко грайфер има. По-важното е, че по останалите качества не отстъпва на никоя гума. И така го сложих спокойно за 29лв монтаж демонтаж на същите ми джанти в Ловеч около 12ти ноември, вместо за 60лв в София в блъсканица ако бях изчакал още. 700км да съм направил, основно на мокро и студено но и много ми дреме с 4 пъти по-добра оценка в графа износване, така или иначе зимата е 4 месеца 

- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
Аз съм с гуми от октомври!Старите (Клебер,летни на 2 години) нямаше да ме спасят на тоя дъжд дето се изсипа досега.Доволен съм!И аз съм минал 1100 километра с тях и не виждам да са се изяли от "толлото",пък и живота ми е малко по-скъп от гумите...mcdilan написа:Вие сте луди щом чакате последния момент да слагате зимните гуми...За някакви милимунди изяден грайфер чакате да стане под 7 гр. От 1 месец съм със зимните и съм минал около 1000клм. Сега за сметка на тези милимунди грайфер ще висите по сервизите като.... ако нямате записан час.
Всеки който няма пари за кола,кара форд!
- amplified
- потребител
- Контакти:
Всеки преценя сам за себе си. За мен лично е ненужно износването на зимни гуми при 18-19 градуса както беше допреди седмица. Както казах при нулеви температури по мокри павета и асфалт с летните се закотвях - ESP 1 път не можах да включа. Сложих зимните преди няколко дена и малко ми беше терсене в началото при потегляне, че са по тесни и на няколко пъти без да се усетя превъртях гуми. Малки му идват на тоя мотор, но за зимата са супер. На мокро обаче летните са просто уникални, никоя зимна гума не може да ги стигне. На яколко пъти ми се е случвало да се уплаша, че ще се ударя, а то дори абс не се включи, толкоз закотвят тия гуми. Като доиде време да се сменят ще ме заболи главата, ама имам ли ги парите тая сигурност цена няма!
Колкото и да ми се разправя, че с всякакви гуми може да се кара - може, обаче не е нужно. Колкото и внимателно да карам ми се налага понякога да спра много бързо, айде да видим професионалните шофьори какви леви десни ще въртят докато спрат за същото време. Карайте си с вида спорт доживот и не хабете пари за гуми, за коли също - нещата са вечни и света е спрял да се движи. Може и Велико Търновото да пуснете, заедно с правеца. Преди, сега... Шофирането се е превърнало в джунгла и има страшно много предпоставки за екстремни спирания и това няма да се промени.
Друго си е да усетиш как все едно си пуснал парашут и колата те дърпа да спре, а съвсем друго е да натиснеш спирачката на жигулата с все сили и да чуваш гумите как се суркат и да се чувстваш все едно си в шейна нали?
Всеки си прави САМ избора.
Колкото и да ми се разправя, че с всякакви гуми може да се кара - може, обаче не е нужно. Колкото и внимателно да карам ми се налага понякога да спра много бързо, айде да видим професионалните шофьори какви леви десни ще въртят докато спрат за същото време. Карайте си с вида спорт доживот и не хабете пари за гуми, за коли също - нещата са вечни и света е спрял да се движи. Може и Велико Търновото да пуснете, заедно с правеца. Преди, сега... Шофирането се е превърнало в джунгла и има страшно много предпоставки за екстремни спирания и това няма да се промени.
Друго си е да усетиш как все едно си пуснал парашут и колата те дърпа да спре, а съвсем друго е да натиснеш спирачката на жигулата с все сили и да чуваш гумите как се суркат и да се чувстваш все едно си в шейна нали?
Всеки си прави САМ избора.
- PcMan
- потребител
- Контакти:
Много хубаво го написа! Има безкрай предпоставки за аварийно спиране, и наистина безопасността цена няма. А някой ще каже, че разликата в безопасността не е толкова голяма, да не е - тя е бзкрайно голяма между не ставаща гума и нова гума от висок клас и марка. Спирах аварийно на минус 2 на мокро и не се включи абс-а ми, елате да видите ласата ми от мин.година(нова е, с голям грайфер дори), или летните ми мишелинки на 5год вече за смяна(март са сменени), как удря ли удря абс-а и не спираш така. А със сиерата същите ласа няма удари, само влачиш напред и не спираш. Голяма безопасност, а ако някой ти изкочи зад завой изпреварващ? Безценно е да спреш много по-бързо и колата да е много по-стабилна във всякакви условия, не само при спиране, маневри за избягване на птп и др, сляп наивен пешеходец скачащ на пешеходната на сняг и лед точно преди да минете и т.н.!
Защо ли да хабим пари за гуми, или за нови коли ? Защото живота е малко по-ценен от тези неща, а те са нужда и ако ти потрябва колата ти се качваш и караш - при лоши условия, опасни извънградски пътища и т.н.!
Защо ли да хабим пари за гуми, или за нови коли ? Защото живота е малко по-ценен от тези неща, а те са нужда и ако ти потрябва колата ти се качваш и караш - при лоши условия, опасни извънградски пътища и т.н.!
- mcdilan
- потребител
amplified: Колкото и да си доволен от летните ти гуми, по никакъв начин не можеш да ме убедиш че на мокро спират по добре от зимни, говорим за зимни от качествените, особено на скапаните павета, които се едно са намазани с олио...