Помощ при покупка на мондео
-
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2010, 21:23
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1
- Status: Извън линия
Помощ при покупка на мондео
Здравейте,
Най-накрая събрах пари за ново, за мен, мондео 2002 дизел TDDI-115кс.
Миналата седмица си харесах едно на Горубляне, имаше транзитни номера и го закарах до МП-Младост за
диагностика. Даде грешка в авансатора на помпата, но не можаха да ми дадат по-подробна информация.
Понеже колата я бях харесал много я заведох и в Супердизел, където потвърдиха диагнозата - авансатора и
ме осведомиха за ориентировъчна цена на ремонта от 1000 до 3000лв.
Отказах се от колата след 94лв разходи за диагностика.
Сега съм намерил друг екземпляр пак 2002, но е TDCI-130кс., обаче колата е докарана с автовоз и няма номера
и вариантите за диагностика са два - репатрак и в супердизел или диагностика на място.
Та въпроса ми е знаете ли някой свестен майстор, да направи това замерване на двигателя на място,
че от тия диагностики няма да останат пари за обслужване
Предварително благодаря за помощта
Най-накрая събрах пари за ново, за мен, мондео 2002 дизел TDDI-115кс.
Миналата седмица си харесах едно на Горубляне, имаше транзитни номера и го закарах до МП-Младост за
диагностика. Даде грешка в авансатора на помпата, но не можаха да ми дадат по-подробна информация.
Понеже колата я бях харесал много я заведох и в Супердизел, където потвърдиха диагнозата - авансатора и
ме осведомиха за ориентировъчна цена на ремонта от 1000 до 3000лв.
Отказах се от колата след 94лв разходи за диагностика.
Сега съм намерил друг екземпляр пак 2002, но е TDCI-130кс., обаче колата е докарана с автовоз и няма номера
и вариантите за диагностика са два - репатрак и в супердизел или диагностика на място.
Та въпроса ми е знаете ли някой свестен майстор, да направи това замерване на двигателя на място,
че от тия диагностики няма да останат пари за обслужване

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Помощ при покупка на мондео
За ТДЦИ , задължително диагностика с компютър, дюзите са ти 4000 лв.- нови, ако има някоя дала фира си е набутване голямо . По лесно е да смениш авансатора на другата, цената от МОТО ПФОЕ е надута, но пък ТДЦИ е по нов модел,--по добър, и по капризен !
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
С риск да навлезем отново в спор с колегите каращи дизели искам да те питам защо ти е да взимаш 8 годишен дизел? Стара кола се избира и по надеждност и цени на резервните части и консумативите! В този ред на мисли бих те посъветвал да се насочиш към бензинов двигател, за предпочитане 2.0 л и да му сложиш ГИ.
-
- потребител
Колега,
карам само дизел от 4 години, друго е. Веднъж опитал и е завинаги.
Бензина е хубаво нещо, дори и на газ, но дизела е друга бира.
Няма място за сравнение.
карам само дизел от 4 години, друго е. Веднъж опитал и е завинаги.
Бензина е хубаво нещо, дори и на газ, но дизела е друга бира.
Няма място за сравнение.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
дизел с такава неясна история от автокъща е доста рисковано ,отделно ще е на доста км .. добре е една диагностика с по специално внимание на инжекторите
-
- потребител
Съгласен съм, но въпроса е кой да я направи?Alexi написа:дизел с такава неясна история от автокъща е доста рисковано ,отделно ще е на доста км .. добре е една диагностика с по специално внимание на инжекторите
- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
Карам с ENDURA-D, по-калпавия вариянт на 1.8 ТД. При нашата нафта не бих го сменил за по-нов вариянт на дизел.Колата втора употреба е коренно различна от новата.Ремонтите почват веднага,затова смятай на колко можеш да издържиш.
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Хм, стига сте плашили човека, не всичко от това, което казвате е вярно. Половината форум кара с комън рейл дизели и какво излиза по вашата логика, сами са си прерязали гърлото като са ги купили. Сменят се едни инжектори, да вярно, че са към 1 000 лв., но се преживява може би. Мондео тдди мотора ги няма тези проблеми, ако попадне на читаво ще е супер. Нафтата ни е калпава, вярно е, но какви по-хубави коли карат с такава. По тая логика, да не караме коли след 1998 г.
Който кара Форд е горд!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Някой ще се изкаже ли по темата и да вземе да отговори на въпроса?boobo_1978 написа:Та въпроса ми е знаете ли някой свестен майстор, да направи това замерване на двигателя на място,
че от тия диагностики няма да останат пари за обслужване![]()
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
За КОМЪН РЕЙЛ- компютърна диагностика, ефтиният ремонт на 1-дюза / инжектор /, е 200 лв.Диагностика в СУПЕР ДИЗЕЛ , и в М.ПФ.
За ТДДИ - един клапан авансатор , за МОНДЕО е 200 лв. , в ИБЕЙ -40 лири , в МОТО ПФОЕ , - 500 ЛВ.
За ТДДИ - един клапан авансатор , за МОНДЕО е 200 лв. , в ИБЕЙ -40 лири , в МОТО ПФОЕ , - 500 ЛВ.
- Alexi
- потребител
- Контакти:
абе и ТДДИ си има косури .. електрониката на помпата ако мре кво правим .. то няма вечни неща ... да гледа да е запазена пък другото е на късмет ...
-
- потребител
Изчетох темите във форума и се ориентирах, че цената на помпата на TDCI е около 600лв, а на дюзите е към 400лв парчето и ако уцеля геле с тях ще е страшно, ще се беся
Аз преди месец-два пусках тема за TDCI и TDDI, но още се колебая между двата варианта, ама това TDCI, ако мине теста ще му скачам.

Аз преди месец-два пусках тема за TDCI и TDDI, но още се колебая между двата варианта, ама това TDCI, ако мине теста ще му скачам.
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Ми прави се и тя, няма да хвърляме колата я!Alexi написа:абе и ТДДИ си има косури .. електрониката на помпата ако мре кво правим .. то няма вечни неща ... да гледа да е запазена пък другото е на късмет ...
@boobo_1978, идеална кола няма, вземи си нещо колкото се може по-читаво, пък оттам нататък божа работа какво ще излезе, дано да случиш на кола

Който кара Форд е горд!
- Alexi
- потребител
- Контакти:
не знам до колко пари си си приготвил ,но тук във форума се продава доста добро мондео потърси гоboobo_1978 написа:Изчетох темите във форума и се ориентирах, че цената на помпата на TDCI е около 600лв, а на дюзите е към 400лв парчето и ако уцеля геле с тях ще е страшно, ще се беся![]()
-
- потребител
1
Последна промяна от boobo_1978 на 04 дек 2010, 23:17, променено общо 1 път.
- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Най добре, трябваше да питаш в Мото Пфое, но много парички .