Странен проблем с утечка на ток на Ескорт 1.8D
-
- потребител
- Регистриран: 21 авг 2007, 11:38
- Модел на автомобила: Форд Ескорд 1.8Д
- Status: Извън линия
Странен проблем с утечка на ток на Ескорт 1.8D
Колеги помогнете.
Акумулатора ми се разрежа много бързо, имам странна утечка на ток. Когато колата е незапалена и не е на контакт, между отрицателната клема на акумулатора и отрицателната клема свързвам пробна лампа и тя свети. Също на мястото на пробната лампа свързвам амперметър, който ми отчита 0.07А.
Както бе описано на няколко места във форума махнах един по един предпазителите. Когато махна предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка) пробната лампа престава да свети, но амперметъра си отчита 0.07А. Мисля, че към този предпазител е свързан и допълнително сложената алармa.
Помогнете,къде да търся проблема.
Акумулатора ми се разрежа много бързо, имам странна утечка на ток. Когато колата е незапалена и не е на контакт, между отрицателната клема на акумулатора и отрицателната клема свързвам пробна лампа и тя свети. Също на мястото на пробната лампа свързвам амперметър, който ми отчита 0.07А.
Както бе описано на няколко места във форума махнах един по един предпазителите. Когато махна предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка) пробната лампа престава да свети, но амперметъра си отчита 0.07А. Мисля, че към този предпазител е свързан и допълнително сложената алармa.
Помогнете,къде да търся проблема.
- todorki
- потребител
- Регистриран: 21 май 2010, 15:53
- Модел на автомобила: ескорт 1,8D
Re: Странен проблем с утечка на ток на Ескорт 1.8D
нямам отговор на проблема ти,но имам подобен проблем на същата кола...
за мен тази утечка е нормална(макар да "сваля" акумулатора за няколко дни стоене),но всеки дигитален уред ще ти я хване,което пък е лошо за заверка на гаранцията на акумулатора...
апропо...при мен амперите се променят при различно положение на копчета за осветление на купето...за това го държа изключено,така "гълта" най-малко...но и при махната крушка там пак го има...
за мен тази утечка е нормална(макар да "сваля" акумулатора за няколко дни стоене),но всеки дигитален уред ще ти я хване,което пък е лошо за заверка на гаранцията на акумулатора...
апропо...при мен амперите се променят при различно положение на копчета за осветление на купето...за това го държа изключено,така "гълта" най-малко...но и при махната крушка там пак го има...
Ние можещите,водени от незнаещите,вършим невъзможното за кефа на неблагодарните и сме направили толкова много,с толкова малко,за толкова дълго време,че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
По-добре да кичиш бор,отколкото да се бориш с кича...
По-добре да кичиш бор,отколкото да се бориш с кича...
-
- потребител
- Регистриран: 21 авг 2007, 11:38
- Модел на автомобила: Форд Ескорд 1.8Д
Колеги има напредък
махнах предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка) пробната лампа престава да свети, и амперметъра вече отчита 0.03А. Мисля, че това е по нормално. Остава сега да намеря къде е утечката в предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка), без музика малко е скучничко....не че не мога да го захраня от друго място. Също така се оказа, че алармата не е на този бушон
.
Помогнете,къде да търся утечката.
махнах предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка) пробната лампа престава да свети, и амперметъра вече отчита 0.03А. Мисля, че това е по нормално. Остава сега да намеря къде е утечката в предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка), без музика малко е скучничко....не че не мога да го захраня от друго място. Също така се оказа, че алармата не е на този бушон

- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
И като го захраниш от друго място нали утечката ще си остане пак в тази веригаgyursels написа:Колеги има напредък
махнах предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка) пробната лампа престава да свети, и амперметъра вече отчита 0.03А. Мисля, че това е по нормално. Остава сега да намеря къде е утечката в предпазител №29 (осветление салон, радиоприемник, запалка), без музика малко е скучничко....не че не мога да го захраня от друго място. Също така се оказа, че алармата не е на този бушон.

- G_o_c_e_v
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 23:04
- Модел на автомобила: C-max 2.0 TDCi 136 к.с. Бордо
Всичко май се корени в касетофона, ака е със запаметяване на станцийте нали му трябва ток за да не ги губи. Слагаш бушона и откачаш само касетофона, ако ти отчете 0.03A ето от къде ти идва това 0.07A