Mondeo 2.0 TDCi 130кс. маховик?
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
- Status: Извън линия
Re: Mondeo 2.0 TDCi 130кс. маховик?
Съгласен съм с Наско. Така си я разтурил сложи си нормален съединител защото утре пак ще береш ядове . Слабо място е . Някъде се спомена че,че става нормален от Торнео.
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Сега, понеже минах по този път съвсем наскоро, да отговоря и на двамата колеги. Пичове, избийте си от главата такова нещо като 2-ра употреба маховик или лагер помпа. Тая помпа, като протече ще ви се стъжни пак пари за труд и нов съединител, като го омасли. Сега аз няма да казвам, какви бяха симптомите, но основно бяха едно чукане, пукане от педала на съединителя, малко стържене и на втора, ако я смачкам малко по-силно и почваше да пребуксува, вдигат се обороти, а пък скоростта не. Бях писал в една тема по-надолу за един Фокус тдди маховик ставаше на въпрос, мисля, че такава беше темата. Най-общо казано, аз лично не мога да ви дам съвет да си купите нещо то ebay, ако няма конкретна марка, пък и не излиза толкова по-евтино, като сложиш всички останали разходи. По каталог ги дават съединителите и на 2.0 тдди 115 к.с.(като моята) и 2.0 тдци 130 к.с. едни и същи. Само внимавайте като си поръчвате маховика, вижте кога ви е датата на производство, понеже има два вида- произведени до септември 2002 г и след това. Моята е пусната в експлоатация през ноември 2002 г., но се оказана, че е правена 2001 г. Проверих я по Шваке и рамата, там всяка цифра и буква отговаря за нещо. При Форд, позиция единадесет е годината на производство, при мен е 1, значи 2001 г.
Така, цени и какъв съединител, маховик и помпа. Аз лично, изчетох целия нет, английски форум на Мондео и т.н. В крайна сметка и по съвет на един мой приятел с авточасти, взех всичко на Luk. Има вариант и за Sachs, но не ми го препоръчаха, понеже те рециклират и продават наново, а при Лук нямало шест пет. Тези по-горе написани цени са нормални клиентски, няма начин някой от вас да няма някой човек, който се знаимава с части. Лично според мен, от тези цени без никакъв проблем може да се смъкнат едни 20%, да не казвам и повече, ама и нали за тях трябва да има
. Проверете и на други места, няма да споменавам тук, да не излезе като реклама.
След смяната към момента имам повишени вибрации на празен ход, но се надявам да се премахнат след определен пробег от километри, но иначе по-мек педал на съединителя и определено по-добро сцепление като и дам зор-аз съм и с чип, т.е. около 140 к.с. и 330 н.м. въртящ момент, всичко е определено по-добре. Още не я юркам много много, карам внимателно с нормално ускорение, не я товаря с ниска скорост на висока предавка...
Така, цени и какъв съединител, маховик и помпа. Аз лично, изчетох целия нет, английски форум на Мондео и т.н. В крайна сметка и по съвет на един мой приятел с авточасти, взех всичко на Luk. Има вариант и за Sachs, но не ми го препоръчаха, понеже те рециклират и продават наново, а при Лук нямало шест пет. Тези по-горе написани цени са нормални клиентски, няма начин някой от вас да няма някой човек, който се знаимава с части. Лично според мен, от тези цени без никакъв проблем може да се смъкнат едни 20%, да не казвам и повече, ама и нали за тях трябва да има

След смяната към момента имам повишени вибрации на празен ход, но се надявам да се премахнат след определен пробег от километри, но иначе по-мек педал на съединителя и определено по-добро сцепление като и дам зор-аз съм и с чип, т.е. около 140 к.с. и 330 н.м. въртящ момент, всичко е определено по-добре. Още не я юркам много много, карам внимателно с нормално ускорение, не я товаря с ниска скорост на висока предавка...
Който кара Форд е горд!
-
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 22:16
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 TDCI 130kc.
благодаря за мненията ,проблема е отстранен за около 1000лв без за плащам за труд.. всичко е ново.наистина цената е с близо 30% завишена заради търговците на части.колега този чип каде го сложи и за кжа цена ? би ли описал подробно,благодаря
- baidido
- потребител
- Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002
Е, не е само с 30% завишена, с повече е, но нали и те трябва да ядатToK написа:благодаря за мненията ,проблема е отстранен за около 1000лв без за плащам за труд.. всичко е ново.наистина цената е с близо 30% завишена заради търговците на части.колега този чип каде го сложи и за кжа цена ? би ли описал подробно,благодаря

Който кара Форд е горд!