Чукане в рейката на Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 31 мар 2009, 13:36
- Модел на автомобила: ford focus 1.4
- Status: Извън линия
Re: Чукане в рейката на Фокус
мерси за информацията. значи тези двете отпадат. а къде е магазина на моторкрафт, от който си купил лемфьодера ?gazetto написа:От двата ни един не изкара повече от 15хил.Сега сложих Лемфьодер от Моторкрафта по 28лв........Ще ги видим и тях.
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Този е в Плевен на ул. Гренадерска.Незнам в София къде е.Имаше тема някъде с адрес и телефон.
-
- потребител
закарах фокуса за предглед в мото пфое младост с идеята да сменям вътрешен накрайник - от там мислех, че идва почукването при въртене на волана наляво-надясно когато колата не е в движение. приемчикът беше много любезен, прегледа кормилните накрайници, биалетите, че даже направи и тест на амортесьорите. каза, че всичко по ходовата част е здраво и това почукване идва от рейката и да я нося някъде на ремонт.
та да попитам за някой добър сервиз, където да я занеса да я тестват и да я поправят ако трябва. и да я ремонтирам ли сега или да си карам така - не ми се струва толкова сериозен проблема, все пак се чува почукване само при въртене на волана на място?
та да попитам за някой добър сервиз, където да я занеса да я тестват и да я поправят ако трябва. и да я ремонтирам ли сега или да си карам така - не ми се струва толкова сериозен проблема, все пак се чува почукване само при въртене на волана на място?
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 78#p300278" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако я караш прекалено дълго с проблем после и с т.нар. "рециклиране" няма да се оправи, ще трябва нова задължително... Да не говорим да ти се случи да блокира и да не можеш да изправиш гумите...
Ако я караш прекалено дълго с проблем после и с т.нар. "рециклиране" няма да се оправи, ще трябва нова задължително... Да не говорим да ти се случи да блокира и да не можеш да изправиш гумите...

-
- потребител
днес ходих до сервиза за рециклиране на рейки в ТУ бл.9 и там момчето ми каза, че на фокусите рейките не се поправяли при чукане. когато протече, можело да се спре само течът, но чукането от лагера не се поправя.
някой ремонтирал ли е рейка на фокус от чукане на лагера или при тоя проблем решението е само нова ?
някой ремонтирал ли е рейка на фокус от чукане на лагера или при тоя проблем решението е само нова ?
- motry
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2007, 11:46
- Модел на автомобила: Ford S-Max 2.5 / 219hp 2007
Интересното е , че и аз чувам подобно почукване на моя Велик S_MAX разбираш ли... 
... и то не всеки път... има непостоянство на дефекта! След като смених предните гуми с нови летни - изчезна , сега май пак го подочувам....

... и то не всеки път... има непостоянство на дефекта! След като смених предните гуми с нови летни - изчезна , сега май пак го подочувам....

-_- ...Ти ли мЪ бутна или сам паднЪх... -_-
- zfocus
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2010, 10:49
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 год. 1.6 16v zetec
ivodimpav написа:днес ходих до сервиза за рециклиране на рейки в ТУ бл.9 и там момчето ми каза, че на фокусите рейките не се поправяли при чукане. когато протече, можело да се спре само течът, но чукането от лагера не се поправя.
Аз го имах същия проблем с рейката и в МЕИ-то ми го казаха същото , че на фокусите рейките не се поправят при чукане ,обаче има решение на проблема със смяна на лагера който се прави по-поръчка в некоя работилница за кардани,поне на мен ми го поправиха чукането от към пинюна на рейката,а рейката беше суха и още е.
-
- потребител
Аз го имах същия проблем с рейката и в МЕИ-то ми го казаха същото , че на фокусите рейките не се поправят при чукане ,обаче има решение на проблема със смяна на лагера който се прави по-поръчка в некоя работилница за кардани,поне на мен ми го поправиха чукането от към пинюна на рейката,а рейката беше суха и още е.[/quote]
кажи ако обичаш ти къде си направи тоя ремонт и колко ти струва. дай някакви координати, че явно проблемът ми е същия. мерси.
кажи ако обичаш ти къде си направи тоя ремонт и колко ти струва. дай някакви координати, че явно проблемът ми е същия. мерси.
- zfocus
- потребител
- Регистриран: 19 апр 2010, 10:49
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 год. 1.6 16v zetec
Ремонта ме струваше точно 200 лв. Цената е за сваляне,качване и ремонт на рейката.Сервиза се намира във бишия хладилен завод на ул. Индустриялна 11 София,автоформула или нещо такова е името на сервиза,а човека се казва Жоро тел. 0888702434.
-
- потребител
- Регистриран: 29 окт 2010, 18:06
- Модел на автомобила: форд фокус
Здравейте колеги,нов съм във форума и ако нещо греша моля да бъда извинен предварително.От преди седмица и аз съм вече собственик на
Форд Фокус 1.8 i зетек 2000 година.Та искам да попитам като навивам волана надясно почти към края на хода му се чуват точно две припуквания доколко е сериозно това и каква би била причината .Благодаря дано някой знае какво точно е това
Форд Фокус 1.8 i зетек 2000 година.Та искам да попитам като навивам волана надясно почти към края на хода му се чуват точно две припуквания доколко е сериозно това и каква би била причината .Благодаря дано някой знае какво точно е това
-
- потребител
- Регистриран: 29 окт 2010, 18:06
- Модел на автомобила: форд фокус
Решен е проблема с тропането излезе лагерче на амортисьор
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Още като купих колата, при леко въртене и в двете посоки на място при работещ двигател, се чуваше почукване в рейката. Моя майстор я е гледал няколко пъти, опита да регулира хлабината на гребена-без ефект, накрайници-здрави. Не бях сменял хидравличното масло изобщо, а съм минал почти 55 хил. км. Днес смених хидравличното масло-сложи Арал. Чукането изчезна!
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
на моя фокус при изгасен двигател рейката няма луфт и почукване но като запаля и започна да мърдам волана се чува чукане съмняват ме вътрешните накрайници
А в движение при завой или минаване през неравности се чува скърцане
дайте мнение
А в движение при завой или минаване през неравности се чува скърцане
дайте мнение