Неработещ скоростомер и километраж

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
dragshan
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2010, 19:04
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 D
Status: Извън линия

Мнение от dragshan » 18 авг 2010, 21:09

Имам проблем със скоростомера и километража. Колата ми е Форд фиеста 1986г. 1.6 дизел. Мислех си, че проблемът може да е в жилото, но за жалост не е - катого завъртя километражът и скоростомерът отчитат. Погледнах да не би квадрата на жилото да се е заоблил, смених го с друго жило без ефект. Вдигнах колата на крик, извадих жилото от таблото да видя дали ще се завърти все пак, отново без успех. Видях, че има нещо като лост/болт, който е срязан фабрично до половината и се намира непосредствено до връзката на жилото със скоростната кутия с цел да проверя механизма да не е повреден. Пробвах да го развъртя без да го повредя и това не успях Не разбирам много от коли, не съм се сблъсквал с такъв проблем. Нядавам се да съм обяснил поне да се разбере за какво става дума? ПОМОЩ :D:
"Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, докато лошите ще намерят как да ги заобиколят."

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: Неработещ скоростомер и километраж

Мнение от nikolovvd » 19 авг 2010, 16:05

Би трябвало да завъртиш жилото от към скоростната кутия, за да видиш дали отчита. Така проверяваш 90% от системата.
Ако всички ти е наред, то проблема е от скоростната кутия. Обикновенно се изяжда пласмасовия червяк, който вади въртенето от ск.кутия до четвъртограма на жилото. Като извадиш жилото от ск.кутия и вдигнеш колата (достатъчно е само едното колело да вдигнеш) обърни внимание дали женският четвъртограм се върти, когато завъртиш гумата.

dragshan
потребител
потребител

Re: Неработещ скоростомер и километраж

Мнение от dragshan » 19 авг 2010, 19:53

Ами пробвах и това, не стана. Не мога да сваля червяка, защото има някакъв ключ, чрез който се свяла. И не знам какво точно да търся.
"Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, докато лошите ще намерят как да ги заобиколят."

dragshan
потребител
потребител

Мнение от dragshan » 24 авг 2010, 21:57

И така някой знае ли по какъв начин мога да сваля червяка?

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”