Моля за мнението ви- странна тръбичка под оста на дросела
- cefo
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2005, 21:26
- Модел на автомобила: Ford Sierra 2.0 I
- Status: Извън линия
Моля за мнението ви- странна тръбичка под оста на дросела
Колеги, вижте снимката и ,ако знаете-пишете: от тръбичката от време на време засмуква въздух-чува се , двигателя ми работи лошо на ниските обороти . Като запуша тъпата тръбичка с пръст , почва да работи равномерно за известно време Въпроса ми е закакъв е ... тази тръбичка ,
трябва ли да е свързана с някакъв клапан ,или си виси така , ако трябва да смуче въздух,защо не го взема след въздушния филтър , а направо отвън -с прахоляците ? Посочена е със стрелката .
Предварително ви благодаря .
трябва ли да е свързана с някакъв клапан ,или си виси така , ако трябва да смуче въздух,защо не го взема след въздушния филтър , а направо отвън -с прахоляците ? Посочена е със стрелката .
Предварително ви благодаря .
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Сега тва I моно или пълна инжекция е? 8 или 16 клапана?cefo написа:Двигатела е 2.0 I 1989 г. Ако може да кажеш какво е това МАП ,че не съм наясно.
На моноинжекцията има MAP (Mainfold Absolute Pressure) Sensor - той мери налягането в смукателните колектори. Предишната ми фиеста 1,1 моно имаше такъв сензор. Сегашната е 1,6 16V пълна инжекция и няма такъв.
Нека някой колега със сиера с двигател като твоя да си погледне къде му е свързана тази тръбичка и да ти пише.
- disc
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
- Контакти:
Както казва snaiperisto там е имало нещо включено. Потърси го.
От там не поема никакъв въздух! Това е вакуумен изход за управление на нещо си - въпроса е какво е било това нещо си. Ако не го намериш - най-добре запуши отвора. Намери късо парче маркуч и му сложи болтче от едната страна а от другата го мушни в тази тръбичка.
А това, че двигателя не работи нормално на празен ход когато тръбичката е отпушена е съвсем в реда на нещата
От там не поема никакъв въздух! Това е вакуумен изход за управление на нещо си - въпроса е какво е било това нещо си. Ако не го намериш - най-добре запуши отвора. Намери късо парче маркуч и му сложи болтче от едната страна а от другата го мушни в тази тръбичка.
А това, че двигателя не работи нормално на празен ход когато тръбичката е отпушена е съвсем в реда на нещата

Of all the things I've lost
I miss my mind the most
I miss my mind the most
- disc
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
- Контакти:
kEFi написа:Сега и ако поясниш от кой град...не че има голямо значение...cefo написа:Браво и на колегите от Moto Pfoe, които изобщо не чатнаха за какво става въпрос

Никога не съм ползвал услугите на МП и нямам мнение, но дано не е чак толкова некачествена услугата им.
Of all the things I've lost
I miss my mind the most
I miss my mind the most