Мигачи на форд фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2009, 10:28
- Модел на автомобила: fiesta 1.1
- Status: Извън линия
Мигачи на форд фиеста
Здравейте колеги, имам едно такова питане: не ми работи левия мигач, като го включа започва да мига бързо и нито една лампа не свети нито отпред нито отзад, на таблото също не свети индикатора, ако е изгоряла някоя крушка според мен би трябвало на таблото да свети и да мига по бързо , но нямам изгоряла крушка, защото като включа на аварийни си светят всички лампи, при десния мигач всичко си е наред. Моля за някакъв съвет къде може да е проблема. Зачиствал съм крушките, клемите и пак неще. Понякога от време на време се включва левия мигач за малко и после пак спира.
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 20:03
- Модел на автомобила: fiesta
Re: Мигачи на форд фиеста
Проблема да не ти е в лоста за мигачите.Ако аварийните ти работят без проблем сигурно е оттам.Самото лостче как включва наляво и надясно(цъка ли еднакво на двете страни)?
-
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2009, 10:28
- Модел на автомобила: fiesta 1.1
Не цъка еднакво, наляво цъка по бързо като все едно ти е изгоряла крушка а надясно си цъка нормално, интересното е че от време ма време се оправя за малко около 1-2 минути и след това пак започва да цъка по-бързо без да свети нищо от лявата страна, явно нещо като се раздруса и нещо се размества според мен, аз си мисля дали не може да е някъде от жиците. Ако е дало накъсо някъде дали ще цъка така?
-
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 20:03
Иди някой електричар да ти го провери,вместо да се луташ така.Явно няма да можеш сам да се справиш или го замени с работещо такова.
-
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2009, 21:57
Колега аз имах същият проблем,но на десния мигач.Проблема вече е решен,оказа се че не прави контакт,от лостчето-капваш с поялника малко калай и сиготов. Може и да загладиш калая малко за да си сигурен че ще прави добър контакт.Успех.
-
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2007, 19:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i C 91g
Първо колега си купи контактен спреи смисъл някакъв силен препарат за почистване на окислени замърсени и т.н метални повърхности,обаче виж дали след употреба се изпарява.После напръскаи хубаво вътре и раздвижи лостчето аз имах абсолютно същия проблем,направих тази процедура и сега с наи лекото докосване включва мигача 

- Palmi
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2008, 20:41
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i Zetec SE
Колега,при мен проблема беше същия,цъкането беше все по на редки интервали и накрая спря да цъка...ни мигачи ,ни аварийни и то на морето.Като се прибрах,отидох и се развъртях по моргите.Намерих първо реле и на место го смених,мойто беше заминало..появи се заветното цъкане,но явно и самото лостче не правеше добър контакт,та взех и целият ключ.Цени и локация-реле(втора у-ба)-7 лв.Целият ключ с релето-30лв.5лв.на момчето дето ми го смени,да пие едно "малко"(последното,по мое желание).Моргата се намира на "Любляна" срещу 66 СОУ,Овча купел.
След 3 седмици релето даде "фира".Отново одидох и си купих и сега всичко е отново наред.Само за информация-ново реле в euro 07 струва 23.07лв.
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... ar&id=6652" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето и снимка на релето-http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 18455g.jpg
След 3 седмици релето даде "фира".Отново одидох и си купих и сега всичко е отново наред.Само за информация-ново реле в euro 07 струва 23.07лв.
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... ar&id=6652" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето и снимка на релето-http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 18455g.jpg
Последна промяна от Palmi на 19 авг 2010, 11:31, променено общо 2 пъти.
Бързай бавно!
- baro
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2008, 22:31
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3 2.0 16v DOHC 136 ps. 95г.
Колега от ключа за мигачите е проблема ,там едни пъпки хващат нагар и трябва да се почистят но за тази цел трябва да се разглоби целия ключ.