Във връзка с газовата... направо не ми се вярва...
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
- Status: Извън линия
Във връзка с газовата... направо не ми се вярва...
Сугурно аз съм сбъркал нещо... може да не съм нулирал километража
6.8 на 100 газ... толкова се получава засега... много добре ми се струва
всъщност прекалено добре даже- става дума САМО за градско
В тази връзка се обръщам основно към газаджиите: Има ли проблем ако карам "на изпарения" докато колата угасне от липсата на синьото гориво? За бензин знам че не трябва- риск от повреда на бензиновата помпа.
6.8 на 100 газ... толкова се получава засега... много добре ми се струва

В тази връзка се обръщам основно към газаджиите: Има ли проблем ако карам "на изпарения" докато колата угасне от липсата на синьото гориво? За бензин знам че не трябва- риск от повреда на бензиновата помпа.
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Във връзка с газовата... направо не ми се вярва...
S@sel@ написа:... Има ли проблем ако карам "на изпарения" докато колата угасне от липсата на синьото гориво? За бензин знам че не трябва- риск от повреда на бензиновата помпа.

Няма страшно! Газта свършва постепенно. То се и усеща - забива нос ако вдигнеш обороти и малко по малко успяваш да поддържаш все по-ниски и по-ниски докато....включиш на бенз

Няма какво да прецакаш. Само дето въздуха не гори....
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
Слушай kEFI, прав е, няма никакъв проблем да доизстискваш бутилката докато пуска изпарения. Но без бензин в резервоара - никога!S@sel@ написа:... Има ли проблем ако карам "на изпарения" докато колата угасне от липсата на синьото гориво? За бензин знам че не трябва- риск от повреда на бензиновата помпа.

А за разхода, браво, дано остане така!

Но все пак имай предвид че само от едно зареждане процента на грешката е доста висок, едва след няколко зареждания и сходен режим на каране ще можеш да си правиш сравнително по-точни изводи.
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Ако и следващата седмица подвърдиш същото, ще последва обява "разменям Мондео 1.8 TDi за фиеста с газова"S@sel@ написа: 6.8 на 100 газ... толкова се получава засега... много добре ми се струвавсъщност прекалено добре даже- става дума САМО за градско
![]()

Дано е истина, пожелавам ти го, но си мисля че ще е около 8л.

Небойте се роби Спартак е с вас!
- bilder
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: VW Polo 1.4i+CNG
- Контакти:
[/quote]
Ако и следващата седмица подвърдиш същото, ще последва обява "разменям Мондео 1.8 TDi за фиеста с газова"
[/quote]
Свиркай преди да пуснеш обявата - въпреки че много хора ми казват по зле от Форд и при това дизел НЯМА аз твърдо съм решил да не се връщам към бензинка(ГАЗ)!
Ако и следващата седмица подвърдиш същото, ще последва обява "разменям Мондео 1.8 TDi за фиеста с газова"

Свиркай преди да пуснеш обявата - въпреки че много хора ми казват по зле от Форд и при това дизел НЯМА аз твърдо съм решил да не се връщам към бензинка(ГАЗ)!
- dpower
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 14:08
- Модел на автомобила: Civic
Аз пък все си мисля, че сега последните им дизели TDcI са си много добри. То вярно, че е рано да се каже, тоест, трябва да мине време, за да имат възможност да станат малко издънки и да се види, но все пак 90 коня от 1.4 дизелbilder написа:Свиркай преди да пуснеш обявата - въпреки че много хора ми казват по зле от Форд и при това дизел НЯМА аз твърдо съм решил да не се връщам към бензинка(ГАЗ)!

А и освен това, то какво значи "Форд дизел"? В днешно време автомобилостроителите, ако са "слаби" в някой агрегат, купуват технологията от традиционно "силните" такива. Само ще спомена, че Ford Escape хибридът е с двигател, разработен съвместнос Toyota - пионерите в тази област. Тъй че все едно сега някой да каже, Форд хибрид...

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Сегашните им дизели са съвместна разработка с Пежо (по-скоро на Пежо). Технологията им е една и съща, различни са само да речем помпите (като производител). Всичко останало е едно и също.
Особено внимание обърнете на новия дзвер 2.7 на Форд и Пежо
S@sel
,
и аз си изцоцках бутилката снощи. Май накрая карах само на миризма на газ
На бензиностанцията заредих 27,5литра при 30литрова бутилка. Виж, разхода ми (на това зареждане) беше 11/100
Особено внимание обърнете на новия дзвер 2.7 на Форд и Пежо

S@sel

и аз си изцоцках бутилката снощи. Май накрая карах само на миризма на газ

Последна промяна от kEFi на 28 май 2005, 12:03, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
И аз мисля, че очакванията трябва да са до 8 л. на сто градско и до 6 л. на сто извънградско на газ. Но си зависи и от стила на каране, ако успее да свали по-надолу, още по-добре.aaleks написа:...Дано е истина, пожелавам ти го, но си мисля че ще е около 8л.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Гледай внимателно да не изкочи накрая, че ти гори по-малко от колкото на бензS@sel@ написа:Сугурно аз съм сбъркал нещо... може да не съм нулирал километража
6.8 на 100 газ... толкова се получава засега... много добре ми се струвавсъщност прекалено добре даже- става дума САМО за градско
![]()

Цифрите при мен:
7,5 извън града с доливане на различни колонки.
11 в града без да я карам на изпарения. Поне последното зареждане го направих веднага щом при рязко настъпване на газта изхълца ... и бегом към уреда (винаги едно и също място ОМВ щото ми е най-удобно) .
Тези цифри са малко над разходните ми норми, разхода на бензин +20% за на ГАЗ но динамиката ми харесва и пак е по-ефтино. Или не е ?

-
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2005, 12:32
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9 V6
-
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2005, 12:32
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9 V6
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
Какво стана с разхода, как го засичаш сега , сподели малко повече за моментаS@sel@ написа: 6.8 на 100 газ... толкова се получава засега... много добре ми се струвавсъщност прекалено добре даже- става дума САМО за градско
![]()

-
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2005, 00:34
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi '93
- Контакти:
кой тоз сервиз?!?jasonsmith написа:Дръугата седмица живот и здраве и аз слагам газова от същият сервиз като на s@sel@, надявам се и аз след това да се похваля с някойподобен рекорд:)

че май май и аз натам съм тръгнал - говорих с едни приятелчета и аз ще си купя частите, те ще ми я монтират и ще ми излезе с около 150 лв. по-евтино и пак ще си има гаранция, ама .. знаеш ли

Когато животът ти поднесе лимон - направи си ЛИМОНАДА