Фокус 1.8 TDCi - Проблеми при смяна от втора на трета
-
- потребител
- Регистриран: 26 апр 2010, 13:19
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi Hatchback 2008, Ford Focus 1.6 115 ps 2008 (не трябваше да продавам дизела!)
- Status: Извън линия
Фокус 1.8 TDCi - Проблеми при смяна от втора на трета
Привет,
Имам Форд Фокус 1.8 TDCi 2008-ма година (с фейслифта), при смяна от втора на трета скорост лоста явно не излиза от канала на втора скорост и влиза ПЪРВА вместо трета, това е супер неприятно и ме прави несигурен в атомобила и създава значителен дискомфорт, а е опасно както за мен така и за останалите водачи. Има ли друг с такъв проблем? От сервиза го забелязаха но май няма да направят нищо по въпроса (в гаранция е). Казаха ми че едва ли не трябва да минавам на свободна и след това с второ движение да включвам третата, за мен все пак не е нормално, с друг автомобил не ми се е налагало да правя така (Примерно Опел Корса и Опел Астра Бертоне).
Вие какво мислите?
Благодаря предварително.
Имам Форд Фокус 1.8 TDCi 2008-ма година (с фейслифта), при смяна от втора на трета скорост лоста явно не излиза от канала на втора скорост и влиза ПЪРВА вместо трета, това е супер неприятно и ме прави несигурен в атомобила и създава значителен дискомфорт, а е опасно както за мен така и за останалите водачи. Има ли друг с такъв проблем? От сервиза го забелязаха но май няма да направят нищо по въпроса (в гаранция е). Казаха ми че едва ли не трябва да минавам на свободна и след това с второ движение да включвам третата, за мен все пак не е нормално, с друг автомобил не ми се е налагало да правя така (Примерно Опел Корса и Опел Астра Бертоне).
Вие какво мислите?
Благодаря предварително.
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Фокус 1.8 TDCi - Проблеми при смяна от втора на трета
Мисля, че трябва да се провери системата за превключване дали не се е разцентровала или да има нещо разхлабено. Също така и нивото на маслото в ск. кутия да се провери, нищо че е нов автомобил. Най-добре ги стягай тея от Мото Пфое да си изпълняват гаранционните условия, а да не се офлянкват.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
вероятно ще има нещо за регулиране по лостовата система,на колко км е колата ? първите няколко хиляди малко по трудно влизат скоростите ... във всеки случай ще им досаждаш докато го отстранят
- Itskin
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2008, 14:46
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI '07
Колега,
мога само да споделя това, че на мен ми беша малко трудно да свикна с 3та на фокуса. Малко е по-надясно от тази на опелите. Наистина се минава през свободна. Не знам как е при теб.
Но докато си в гаранция, не им вярвай на МП и не им се давай, ако има дефект се заменя часта, дори и не се отремонтира.
Поздрав
мога само да споделя това, че на мен ми беша малко трудно да свикна с 3та на фокуса. Малко е по-надясно от тази на опелите. Наистина се минава през свободна. Не знам как е при теб.
Но докато си в гаранция, не им вярвай на МП и не им се давай, ако има дефект се заменя часта, дори и не се отремонтира.
Поздрав
-
- потребител
- Регистриран: 26 апр 2010, 13:19
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCi Hatchback 2008, Ford Focus 1.6 115 ps 2008 (не трябваше да продавам дизела!)
Благодаря за информацията, Itskin, при теб получавало ли се е така да влезе 1ва вместо трета?
- Itskin
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2008, 14:46
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI '07
Здрасти,
ми не е ставало така защото просто давам лоста малко по-надясно.
Пробвай така...но пак те съветвам да минеш през МП...няма как да откажат гаранционни ремонти.
Поздрави
ми не е ставало така защото просто давам лоста малко по-надясно.
Пробвай така...но пак те съветвам да минеш през МП...няма как да откажат гаранционни ремонти.
Поздрави