Датчика на температурата полудя.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
itzov
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2007, 01:17
Модел на автомобила: fokus 1,4 16V 2002г.
Status: Извън линия

Re: Датчика на температурата полудя.

Мнение от itzov » 24 яну 2010, 23:12

radosten написа:Колеги да споделя и аз нещо имам фокус 1.8 бензин 99г. по магистрала със скорост над 130 км. температурата започва рязко да се вдига и отива до червената зона ,ако си махна кракът от педала на газта спада веднага до нормалното си местоположение искам да отбележа,че в градцки условия температурата е в нормите и вентилаторът си се включва на време това нещо го прави само над тази скорост под нея не се забелязват аномалии в датчика,ако някои има идеи ще се радвам да ги сподели.
Като ти направи това на магистралата завира ли ти водата, или само показва че е вдига температурата?

Потребителски аватар
radosten
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2010, 15:27
Модел на автомобила: ford fokus 1.8 16v

Мнение от radosten » 25 яну 2010, 07:25

Не водата си е внормата няма завиране въпросът е ,че вдига температурата за секунди и в момента в които махна кракът от газта се връща в нормалното си положение пак за секунди последният път карах така през цялото време по магистралата,ако уредът беше верен отдавна нямаше да имам двигател.

itzov
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2007, 01:17
Модел на автомобила: fokus 1,4 16V 2002г.

Мнение от itzov » 25 яну 2010, 09:55

radosten написа:Не водата си е внормата няма завиране въпросът е ,че вдига температурата за секунди и в момента в които махна кракът от газта се връща в нормалното си положение пак за секунди последният път карах така през цялото време по магистралата,ако уредът беше верен отдавна нямаше да имам двигател.
При мен е подобно, не е съвсем същото, но не съм сигурен дали е точно обратното. При мен вдига показанието кри махане на крака от педала на газта докато е на скорост. Ходих при доста майстори смениха ми много неща, не знам защо започнаха от най скъпите, но не се оправи. В крайна сметка всички казват, че е проблем с електрониката на колата и да отида на майстор зяа електрониката, но до сега не съм попаднал на точния майстор. Сега ми дадоха координати на един сервиз в София, но още не съм ходил. Ако искаш мога да ти кажа къде ме пращат, ако си от София.

Потребителски аватар
radosten
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2010, 15:27
Модел на автомобила: ford fokus 1.8 16v

Мнение от radosten » 02 фев 2010, 14:51

Даваи адреса

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”