Мондео задни ел. стъкла
-
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2008, 13:37
- Модел на автомобила: Mondeo Ghia
- Status: Извън линия
Мондео задни ел. стъкла
Здравейте, имам от скоро Мондео 98-ма ТДИ! Имам няколко проблема с ел. стъклата. Първо: задните ми прозорци се отварят малко по-малко от половината, най-интересното е че и двата прозореца се отварят до абсолютно една и съща дълбочина, второ: задните копчета не могат да ги отваря и затварят, а работят само предните копчета
Възможно ли е това да се дължи на повреда на бутона, който забранява друг освен водача да сваля джамците
Ще се радвам, ако някой може да ми помогне!

- stoy@n
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
- Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003 - Status: Извън линия
Re: Мондео задни ел. стъкла
Колега на много автомобили задните странични стъкла не се спускат до край.За другуят проблем провери бутона който заключва(забранява)отварянето на задните странични стъкла от бутоните на вратите.Най вероятно проблема ти е там тъй като този бутон прекъсва захранването за задните бутони.
-
- потребител
Възможно ли е от този бутон и да идва ограничението на свалянето на прозорците или може да се дължи на някакво замърсяване на водачите?
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Задните стъкла си се свалят само до половината някъде, просто няма място във вратата че да влязът целите вътре.
-
- потребител
Благодаря ти, че полудях! Тъкмо се бях наточил да разглобявам вратитеmomo76 написа:Задните стъкла си се свалят само до половината някъде, просто няма място във вратата че да влязът целите вътре.

- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
И аз знам че на доста малко коли отзад се отварят прозорците докрай, формата на вратата просто не го позволява. Казваш обаче че слизат по-малко от половината? Би трябвало да слизат малко повече от половината, освен ако при Мондео не е нещо друго. За ключа за блокиране не знам как е - при други марки съм виждал че блокира и задните копчета, и предните.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Да подскажа малко, че инъче ще вземеш да разглобиш колата докато решиш проблема. Значи първо стъклата наистина не слизат додолу, а това че не ти работят копчетата на вратите, се дължи на разместване на контактните пластини в самите бутони! Трябва да ги извадиш и да ги разглобиш, да ги наместиш и ще се оправят. Споко не е трудно 

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Искам и аз да подскажа. На мондео след 97-ма бтоните на ел. стъклата се осветяват не при габарит, а при подадено към тях захранване => ако са разрешени и не светят то няма ток до тях. Ако пък светят и не работят, значи бутоните са скапани. Вчепетленията ми са пресни тъй като скоро си монтирах ел. стъкла, за сега само от пред но инсталацията съм я подготвил и за задни, всичко съм гледал по схема.Така, че и при теб трябва да е така за всеки случай виж предните бутони дали святкат при контакт или при габарит.
-
- потребител
- Регистриран: 08 май 2009, 20:01
- Модел на автомобила: ford puma
здравей те.търся машинка за отваряне на предните стъкла на форд пума.ако някои може да ми помогне ще съм много благодарна.
- eddie_prudent
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2009, 09:30
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Mk2 1.6i (1999)
Привет,kriki написа:Искам и аз да подскажа. На мондео след 97-ма бтоните на ел. стъклата се осветяват не при габарит, а при подадено към тях захранване => ако са разрешени и не светят то няма ток до тях. Ако пък светят и не работят, значи бутоните са скапани. Вчепетленията ми са пресни тъй като скоро си монтирах ел. стъкла, за сега само от пред но инсталацията съм я подготвил и за задни, всичко съм гледал по схема.Така, че и при теб трябва да е така за всеки случай виж предните бутони дали святкат при контакт или при габарит.
търся схема за изводите на бутоните на водача за ел. стъка (Мондео 99 Мк2).
Прегледах ръководството на колата което изтеглих като PDF от този форум (Мондео Мк1) но не намерих (може и да съм пропуснал)
Трябва ми защото и двете задни стъкла ми отказаха да работят с бутоните на съответната седалка. Работят само от шофьорската. Първо само можеха да се смъкват от зад а после и това спря. Мистерия.
Някой може ли да упъти?
- didon80
- потребител
Както съм писал и преди, проблема там е основно разместване на контактните пластини в бутона, отвори ги и ги намести ще се оправят. 

- eddie_prudent
- потребител
На задните бутони или на предните?didon80 написа:Както съм писал и преди, проблема там е основно разместване на контактните пластини в бутона, отвори ги и ги намести ще се оправят.
Отварях предните (шофьора) бутони два пъти. Днес ги оставих на баща ми да го прозвъни но знаем като начало само изводите с напрежение. Ще търсим другите.
Иначе от зад никой не се вози, просто си спряха и двата едновремено което говори за "общ" проблем.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Щом е толкоз едновременно да не би неволно да си закачил бутончето за блокиране на отварянето на прозорците от задните седалки? Опитай да ги отвориш от копчетата на шофьорската врата - ако и от там не отварят значи наистина имаш проблем.
- didon80
- потребител
Бутоните са еднакви на задните врати и на предна дясна, на шофьорската са различни. Отвори задните, щом в тях е проблема.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Дидона иска да ти подскаже да размениш бутона на предна дясна врата с някой от задните и да видиш резултата.
- eddie_prudent
- потребител
Може но само от вратата на пасажера защото е еднакъв.by_cec написа:Дидона иска да ти подскаже да размениш бутона на предна дясна врата с някой от задните и да видиш резултата.
Бутона на вратата на пасажера свети а задните бутони не светят. Това ме навежда на мисълта че не им се подава напрежение.
Иначе без да ги пипам в рамките на 1 ден от само отваряне на прозореца спряха и това да правят. Пипах само бутоните на щофьора през това време.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Щом работят от бутоните на шофьорската врата и не светят бутоните на задните врати има два варианта.
1. Блокирал си задните стъкла от бутончето на шофьорската врата (това под бутоните за стъклата), мести се наляво и надясно.
2. Проблем със бутона за блокиране на задните стъкла.
1. Блокирал си задните стъкла от бутончето на шофьорската врата (това под бутоните за стъклата), мести се наляво и надясно.
2. Проблем със бутона за блокиране на задните стъкла.
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Отдолу под бутоните на шофьорската врата има едно копченце дето се мести наляво/надясно - има си и рисунка на него - в едното положение свети червено - разрешено отваряне на задните прозорци от пътниците - зелено - забранено - ако не ти светят задните копчета за стъклата значи си ги забранил от там .... друг начин за блокиране няма само това е мястото от което се управляват - ако от там работи вдигане и сваляне значи търси проблема именно в него..eddie_prudent написа:Може но само от вратата на пасажера защото е еднакъв.by_cec написа:Дидона иска да ти подскаже да размениш бутона на предна дясна врата с някой от задните и да видиш резултата.
Бутона на вратата на пасажера свети а задните бутони не светят. Това ме навежда на мисълта че не им се подава напрежение.
Иначе без да ги пипам в рамките на 1 ден от само отваряне на прозореца спряха и това да правят. Пипах само бутоните на щофьора през това време.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- eddie_prudent
- потребител
Оправих ме го.
Проблема беше в лоши контакти на бутоните на шофьора.
Тъй като не намерих схема, баща ми докато си игра да го чисти и търси лошия контакт с прозвъняване на контактите спретна една картинка (прикачена към този пост)
Така че и на другите колеги с проблеми - успех от мен!
Проблема беше в лоши контакти на бутоните на шофьора.
Тъй като не намерих схема, баща ми докато си игра да го чисти и търси лошия контакт с прозвъняване на контактите спретна една картинка (прикачена към този пост)
Така че и на другите колеги с проблеми - успех от мен!