Мнения за Форд Мондео 2.0 115 к.с. 2001г. TDdI
- Dimbi
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2008, 22:09
- Модел на автомобила: Modeo 2.0 115cc TDdi
- Status: Извън линия
Re: Мнения за Форд Мондео 2.0 115 к.с. 2001г. TDdI
момчета незнам вие к'ви пари имате ... ,но аз няям кинти за нова кола
,един ден може би
но сега не

- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
Имах предвид , че TDDi e по прост мотор от TDCi - и следва потдръжката му да е по-евтина - напр. дюзите и тн.
- Dimbi
- потребител
tosho написа:Имах предвид , че TDDi e по прост мотор от TDCi - и следва потдръжката му да е по-евтина - напр. дюзите и тн.
aхам ,явно аз не сьм разбрал

- Боби-73
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2008, 21:47
- Модел на автомобила: мондео 2001
Здравейте. Аз също съм нов в клуба. Имам същото Мондео и да си кажа право за сега не ми е правило големи проблеми. Разхода му в града е около 8.5 , но извънградско пада на 5.Това е от личен опит.
- Dimbi
- потребител
Ако ми демонстрираш разход на гориво 5/100 л/км на този модел мондео - Директно ти подарявам мойто !Боби-73 написа:Здравейте. Аз също съм нов в клуба. Имам същото Мондео и да си кажа право за сега не ми е правило големи проблеми. Разхода му в града е около 8.5 , но извънградско пада на 5.Това е от личен опит.
- mitakinen
- потребител
- Регистриран: 04 фев 2005, 22:07
- Модел на автомобила: S-Max 2.0 TDCI Titanium X
- Контакти:
.
Последна промяна от mitakinen на 10 юли 2013, 01:14, променено общо 1 път.
- Dimbi
- потребител
mitakinen написа:Стигал съм и 4.9 - като карам с 70-80км./ч. извън града. Моята е комби и със същия мотор.
70-80 ... може.. не сьм карал с такава скорост ,за да кажа дали е вярно .. ама пак ми се струва много преувеличено мальк разход за 2.0 мотор на това купе...
П.С. тва сьс 49 кубиковия ми Аерокс ще те издухам бе

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
че даже 4,6 при скорост 70-80 600км извън градско но не е комби а седан
- ivkoto
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2008, 12:25
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI, 02
- Контакти:
Правил съм опит с доливане/допълване на резервоара и ако не ме е излъгал калкулатора разхода на дълъг път ми е между 4.7/5л на 100км. със скорост 110-120км/h 

-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2009, 23:28
- Модел на автомобила: Focus MK2 Facelift(LV) 2010, Hatchback/5-door, 1.6TDCi 66kW/90hp
- Контакти:
Съвет Форд Мондео 2.0 115 к.с. 2001г. TDDi
Здравейте Колеги!
Имам нужда от Вашето мнение за подобен автомобил и за това реших да вдигна малко тази тема.
В момента съм собственик на
Ford Mondeo 1.8 TDI 1999г. -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
, което съм решил да заменя за
Ford Mondeo 2.0 TDDi 2000г. - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Автомобилът, на който съм се спрял в момента имам възможност да го заменя за моя и доплащане 3500лв.
Ето част от данните според търговеца:
-Цена 6 499 лв.
-Дата на производство май 2001 г.
-Тип двигател Дизелов
-Мощност 115 к.с.
-Скоростна кутия Ръчна
-Категория Комби
-Пробег 140000 км
-Цвят Сребърен
-Сервизна книжка попълвана до 80000км/2005г.
И сега съответно въпросите:
-Най-напред ще се радвам да споделите дали според Вас тази сделка е изгодна. Ако не е с много ли се ощетявам?
-Понежe не съм много вещ по отношение на автомобилите и още по-малко с по-новото Мондео ще се радвам да споделите за какво да внимавам при евентуален оглед.
-При евентуална покупка какво трябва да бъде подменено при първоначално обслужване? Става въпрос за масло, ремъци, вериги, ролки и т.н. Ако има евентуално препоръки за марки и евентуални цени ще бъде още по-добре.
-Каква е вероятноста автомобилът наистина да е на 140000км? Това показва километропоказателят, който е електронен, но на мен ми се виждат много малко. Има ли някакъв начин да се придобие поне приблизителна представа за деиствителният пробег?
-Могат ли на новото Мондео да се слагат 15” джанти и еднакви ли са по принцип с тези на по-старият модел? Серийният размер на гумите за Mondeo II е 205/55/R16 91H. Мен ме интересува дали би могло да се кара с гуми 195/65/R15?
-Какви евентуални бъдещи проблеми бих могъл да имам с новият автомобил?
За сега това ми се струва достатъчно. Ако се сетя за нещо допълнително ще пиша по-надолу.
10Х!
Имам нужда от Вашето мнение за подобен автомобил и за това реших да вдигна малко тази тема.
Ford Mondeo 1.8 TDI 1999г. -> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Ford Mondeo 2.0 TDDi 2000г. - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Автомобилът, на който съм се спрял в момента имам възможност да го заменя за моя и доплащане 3500лв.
-Цена 6 499 лв.
-Тип двигател Дизелов
-Мощност 115 к.с.
-Скоростна кутия Ръчна
-Категория Комби
-Пробег 140000 км
-Цвят Сребърен
-Най-напред ще се радвам да споделите дали според Вас тази сделка е изгодна. Ако не е с много ли се ощетявам?
-Понежe не съм много вещ по отношение на автомобилите и още по-малко с по-новото Мондео ще се радвам да споделите за какво да внимавам при евентуален оглед.
-При евентуална покупка какво трябва да бъде подменено при първоначално обслужване? Става въпрос за масло, ремъци, вериги, ролки и т.н. Ако има евентуално препоръки за марки и евентуални цени ще бъде още по-добре.
-Каква е вероятноста автомобилът наистина да е на 140000км? Това показва километропоказателят, който е електронен, но на мен ми се виждат много малко. Има ли някакъв начин да се придобие поне приблизителна представа за деиствителният пробег?
-Могат ли на новото Мондео да се слагат 15” джанти и еднакви ли са по принцип с тези на по-старият модел? Серийният размер на гумите за Mondeo II е 205/55/R16 91H. Мен ме интересува дали би могло да се кара с гуми 195/65/R15?
За сега това ми се струва достатъчно. Ако се сетя за нещо допълнително ще пиша по-надолу.
10Х!
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Като имам време ще пиша повече. Иначе за гумите, с 15" не може, няма да се съберат спирачните дискове. 205/55/R16 е минималният размер предвиден от производителя. Това е много, много различен автомобил от този, с който го заменяш.
Този автомобил е от най-първите екземпляри от този модел, така че дизелите не са съвсем безпроблемни. Възможни проблеми с дюзи, ГНП, турбокомпресор. Ествествено много зависи как е карано, с каква нафта и как е поддържано.
Доста ниска цена ми се струва.
Този автомобил е от най-първите екземпляри от този модел, така че дизелите не са съвсем безпроблемни. Възможни проблеми с дюзи, ГНП, турбокомпресор. Ествествено много зависи как е карано, с каква нафта и как е поддържано.
Ford. Feel the difference
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2009, 23:28
- Модел на автомобила: Focus MK2 Facelift(LV) 2010, Hatchback/5-door, 1.6TDCi 66kW/90hp
- Контакти:
@chaosddchaosdd написа:Като имам време ще пиша повече. Иначе за гумите, с 15" не може, няма да се съберат спирачните дискове. 205/55/R16 е минималният размер предвиден от производителя. Това е много, много различен автомобил от този, с който го заменяш.
Благодаря за написаното до тук и ще се радвам ако намериш малко време тази седмица за повече подробности. Естествено ще се радвам да чуя и други мнения!
-Цената на мен ми се струва приемлива, ако това имаш предвид. Това малко ме притеснява дали не би искочила неприятна изненада след когато автомобилът стане моя собственост. Една от причините да се спра на конкретния автомобил е сравнително малкият пробег КМ(140000). Tова обаче ме кара да си задам въпроса доколко мога да съм сигурен, че са реални. Има попълвана сервизна книжка, но дали съвпада с реалното обслужване на колата? Относно външен вид според мен колата няма забележки, но не смея да твърдя че разбирам какво да гледам за евентуални ремонти и т.н.
-За очакваните проблеми с дюзи, ГНП и турбокомпресор поне прочетох нещо дори и тук във форума. Ако се очертават да се появят в близко време има ли възможност да се установи при огледа преди покупка. Друг е въпросът и с нафтата. Да предположим, че в Италия е карана с по-добро гориво от нашето. Дори и да не е така това назад не може да се върне. Сега въпросът е доколко е добро нашето гориво и специално мен ме интересува това на Лукойил годно ли е за този автомобил. Ако се налага да наливам Alpin/Prmium-OMW и V-Power-Shell май по-добре да не си помислям изобщо да сменям моята кола.
-Когато казваш много различен автомобил, надявам се имаш пред вид по-добър. За 15” джанти бях почти сигурен и това не би било причина да се откажа от замяната. Има ли вероятност да намалеят ежедневни разходи за потдръжка и разход на гориво. Минавам 300-400км седмично ¼-градско и ¾-извънградско.
- chefo_ukr
- потребител
Тя цената като сложем че е комби базов модел и годинките си е нормална,ама тез километри 100% не са реални.Колегата по горе каза кви са подводните камани,с ГНП най вече електронотои управление страда и искат маса пари за ремонт.Аз лично от моя кош съм доволен като го купих преди 1,5 год му смених маслото и филтрите нищо друго.Това лято вече почнах по окачването по кофти пътища карам и много много нея жаля.
- midex
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2009, 23:22
- Модел на автомобила: Ford Probe V6
Защо да не са реални? 15К на година си е съвсем нормална цифра, виждал съм коли, дето и толкова не минават на година.chefo_ukr написа:...ама тез километри 100% не са реални.

- chefo_ukr
- потребител
Е то може ама аз не съм видял нито една кола вкарана в бг на повече от 150к,всичките на по 115к 130к дори и автомобили от 91година.Аз за 1год навъртам около 60-70к.По принцип като купубам авто даже и не питам за километража,да се качва и да кара да я почуства те километрите и дали е подържана си показват.Успехmidex написа:Защо да не са реални? 15К на година си е съвсем нормална цифра, виждал съм коли, дето и толкова не минават на година.chefo_ukr написа:...ама тез километри 100% не са реални.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
OldShutterhand, ето тук един колега, който е налетял на "евтино" Мондео: http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 50&t=34440" onclick="window.open(this.href);return false;
Не казвам, че при теб ще е така, но имайки предвид цената - е напълно възможно.
Не казвам, че при теб ще е така, но имайки предвид цената - е напълно възможно.

- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Основният проблем е ГНП Bosch VP44 (май тази беше при 115кс версията). Тази и VP30 са най-голямото недоразумение на Бош.
Повечето ги дават на някаква такава цена. Дали е реална или не... не знам. Относно километрите - един поглед в mobile.de ти показва, че няма кола на 140000км за 3000 евро.
Повечето ги дават на някаква такава цена. Дали е реална или не... не знам. Относно километрите - един поглед в mobile.de ти показва, че няма кола на 140000км за 3000 евро.
- mirotan
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 16:46
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2003г. 2.0 TDDI, 115 к.с.
Re: Съвет Форд Мондео 2.0 115 к.с. 2001г. TDDi
Колегата е прав, на Мондеото не може да се слагат джанти 15" - серийният резмер са 16".OldShutterhand написа:Здравейте Колеги!
-Цена 6 499 лв.
-Тип двигател Дизелов
-Мощност 115 к.с.
-Скоростна кутия Ръчна
-Категория Комби
-Пробег 140000 км
-Цвят Сребърен
10Х!
Върросната кола е с ангренажна верига, не с ремък.
Моята я карам с масло от Мото Пфое - синтетично 5W30 - около 75 лв. за 5 литра.
При евентуална покупка се ослушвай за тракания от двигателя при работа на място или тропания пак от там при гасене. Ако има тропане - тръгнал е маховика на съединителя, което си е доста неприятна работа. Като цени по ремонт на съединителя съм ги описал тук http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=24177" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Иначе за две години експлоатация съм много доволен както от двигателя, така и от ходовата част на автомобила.
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2010, 17:11
- Модел на автомобила: ford mondeo 2001
zdraveite imam problem s gnp na ford mondeo 2001 115kc i mi trqbva nqkakav savet kade da q zakaram da q vidqt .Problemat e 4e hvarlq gorivo samo na dve duzi a na drugite dve savsem malko nqkoi da e imal takav problem.Blagodarq predvaritelno.
- chefo_ukr
- потребител
Колега пиши на кирилицаfilkin написа:zdraveite imam problem s gnp na ford mondeo 2001 115kc i mi trqbva nqkakav savet kade da q zakaram da q vidqt .Problemat e 4e hvarlq gorivo samo na dve duzi a na drugite dve savsem malko nqkoi da e imal takav problem.Blagodarq predvaritelno.