Километраж
- viper
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2006, 16:19
- Модел на автомобила: '99 Fiesta Courier 1.8D
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Километраж
Скорпиото е със задно, нали така - следователно датчика трябва да е монтиран на диференциала. Вариантите са няколко - измъкнала се букса, прецакан датчик(малко вероятно), скъсана жица и не на последно място студени спойки по платките на таблото или кофти контактуващи куплунзи. Като гледам, какво си написал, мисля че е студена спойка или лош контакт...Mr.Scorpion написа:Километража ми не работи свалих таблото разглобих го и се оказа че той е електронен има една платка едно моторче и това е в платката се вкл. буксата за клометраж и това е някои може ли да ми каже от какво е.Става дума за Форд Скорпио преди 90г. А от време на време тръгва когато той си поиска.
- kabeldjiata
- потребител
- Регистриран: 02 сеп 2005, 13:40
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0i Automatic; Saab 900 NG Automatic
Ами колега бъркаш датчика е в скоростната кутия, а не в диференциала, ако си чел на предната страница го пише, колкото до километража мисля, че зъбчетата са се изронили и стрелката не зацепваviper написа:Скорпиото е със задно, нали така - следователно датчика трябва да е монтиран на диференциала. Вариантите са няколко - измъкнала се букса, прецакан датчик(малко вероятно), скъсана жица и не на последно място студени спойки по платките на таблото или кофти контактуващи куплунзи. Като гледам, какво си написал, мисля че е студена спойка или лош контакт...Mr.Scorpion написа:Километража ми не работи свалих таблото разглобих го и се оказа че той е електронен има една платка едно моторче и това е в платката се вкл. буксата за клометраж и това е някои може ли да ми каже от какво е.Става дума за Форд Скорпио преди 90г. А от време на време тръгва когато той си поиска.

-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
Май някои неща не са ясни:kabeldjiata написа:viper написа: Ами колега бъркаш датчика е в скоростната кутия, а не в диференциала, ако си чел на предната страница го пише, колкото до километража мисля, че зъбчетата са се изронили и стрелката не зацепва
1) километраж е това което брои (интегрира: км) километрите (и не е със стрелка!)
2) скоростомер е това дето е мери скоростта (диференцира: км/ч) и има стрелка!
и двете неща използват един и същ сигнал (едното го интегрира а другото диференцира) от датчика който (обикновенно) е монтиран в/у скоростната кутия и мери оборотите на някое от колелата (предно, задно според ...виж предните ми постове...)
Елементрания извод е че ако едно от двете не работи - проблема е в него а не някъде другаде (датчик, жици....)
-
колеги кажете кво да правя с моя километраж ,от 2 месеца не работи вече .Значи оказа се че е от моторчето за празен ход или нещо такова не знам как точно се казва обаче се на мира в долня краи жилото влиза в него а то в скоростната кутия има и една букса на него.И проблема е там че е пласмасово и се беше скасала пласмасата и едната част остана в скоростната кутия (разпробих и с колям зор успях да я махна от там )след това купиь пак пласмасово като старото от една морга щото в мотофое бе мн скапо маи кам 150 лв ,а в моргата го намерих за 20 лв (в отлично састояние ) монтирах го и всичко се оправи за около месец но след това пак се скъса и сега пак ямам километрж ,отдох ж моргата и ми казаха че за екорт 94 било сащото моторчето ама с метален краи не пластмасов като за мондео .
Мисалта ми е дали наистина е сащото и дали пак няма да се скъса или да стане то лошо да разваля нещо по скоростната кутия и да текнат някви масла или да стане друг проблем някаъв
ако някои е имал подобен проблем или идея ,да казва щото без килмертав е кофти изгубих му килметрите вече ,не знам нито колко гори нито на колко километра е маслото

Мисалта ми е дали наистина е сащото и дали пак няма да се скъса или да стане то лошо да разваля нещо по скоростната кутия и да текнат някви масла или да стане друг проблем някаъв

ако някои е имал подобен проблем или идея ,да казва щото без килмертав е кофти изгубих му килметрите вече ,не знам нито колко гори нито на колко километра е маслото

- Set
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2005, 23:36
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0 GE '85
- Контакти:
Ще ме извиняваш ама не зама на кой не са му ясни.Mondeo18TDI96 написа:
Май някои неща не са ясни:
...
Поне при Скорпиото е така.
1 Показването на скоростта е вторична функция на километража понеже стрелката се задвижва от двигателчето, което върти километрите на дневния и постоянния километраж, посредством магнитен маховик (вчера го разглобих за да видя)
2 Въпросното моторче взима сигнал от един датчик, който е монтиран на скоростната кутия
Възможните причини да не рабори са следните
1. Не работи датчика
2. Скъсан кабел
3. изгоряло нещо по платката която управлява двигателчето на к-жа
4. изгоряло моторче (на к-жа)
5. Блокирали зъбни колелца (в к-жа)
изводите на километража са 3. Единия е маса, другия е 12V а по третия идват ИМПУЛСИ от датчика. Поне при мен датчика е с два извода единия отива на 12V а другия към к-жа. По книгите пише че съпротивлението на датчика трябва да е м/у 200 и 5000 ома.
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)
Set написа:1 Показването на скоростта е вторична функция на километража понеже стрелката се задвижва от двигателчето, което върти километрите на дневния и постоянния километраж, посредством магнитен маховик (вчера го разглобих за да видя)Mondeo18TDI96 написа:
Май някои неща не са ясни:
...
2 Въпросното моторче взима сигнал от един датчик, който е монтиран на скоростната кутия
1. Не работи датчика
2. Скъсан кабел
....
Нямам намерение да влизам в спор за елементарни неща:
ако не работи датчика който праща импулси, или е скъсан кабела:
- нямаш скоростомер
- нямаш километраж
пишеш ("Set"), че не ти работи километража, но не пишеш същото и а скоростомера (стрелката) - значи той работи!
какво не ти е ясно !?
-
1. Не работи датчика
2. Скъсан кабел
моята причина е определено последната (5. Блокирали зъбни колелца (в к-жа)
самоче колелцата не на моторчето а в скоростната кутия
Та какво да правя за да ги оправя ако вобще е вазможно това ,или нова скоростна кутия трябва (което е смешно)

1. Не работи датчика
2. Скъсан кабел
моята причина е определено последната (5. Блокирали зъбни колелца (в к-жа)
самоче колелцата не на моторчето а в скоростната кутия

- Set
- потребител
- Контакти:
Точно пък ти ли ще ми обясниш това дето не ми е ясно - дето малко по нагоре в темата беше писал, че датчика бил на предната полуоска!?!Mondeo18TDI96 написа:
Нямам намерение да влизам в спор за елементарни неща:
ако не работи датчика който праща импулси, или е скъсан кабела:
- нямаш скоростомер
- нямаш километраж
пишеш ("Set"), че не ти работи километража, но не пишеш същото и а скоростомера (стрелката) - значи той работи!
какво не ти е ясно !?
И не знам какво ми издребняваш как ще си наричам уреда. Ако не си наясно километража и скоростомера са едни уред - т.е. намират се в един корпус неразделни един от друг, така че като казвам не работи значи не работи нищо, ако не ми броеше километрите щях да пиша не не ми брои км., ако не показва скоростта с която се движа щях да пиша че не показва. И не знам какво си го заял тоя датчик, като всяка една от 5-те причини които съм изброил по нагоре води до нефункциониране на целия "уред" (наричай го както искаш).
Най-лесно може да се провери къде е проблема, като се свали със сигурност работещ "уред" от друга кола и се сложи на мястото на неработещия и междувременно се направи проверка целостта на кабелите. Лошото е че трудно се намира такъв "уред" за проба.
chery съжалявам, но не мога да ти помогна. Може би ще трябва пак да обиколиш моргите за друго. странното е че е издържало само един месец след смяната. да бе би да седи на криво нещо или да си го пренатегнал при слагането, а може и да опира някъде?
-
- потребител
- Регистриран: 26 ное 2005, 14:53
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0i DOHC 1990год
- Контакти:
Километраж Скорпио
Искам да питам за индикацията на Скорпио 2.0 DOHC за отворени врати и ниската/високата/ температура на фаровете и спирачките? /рисунката на колата в дясно от бензиномера/. При мен преди време светеше/даваше индикация/, а сега не. В книгата пише че при даване на контакт светва цялата кола и ако всичко е наред гасне. Досега /от 3 год./ тези лампички при мен не светваха с контакта, но като позагрее колата/и то само зимата/
отварям врата светва, отчита ниската темп. на фаровете, абе всичко ОК, но иначе НЕ. Та защо става така?

- HePeDoBeH
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
- Контакти:
;)
При мен работи за вратите ама за фарове и стопове си светва и изгасва както иска.Вероятно лоши контакти или бог знае какво иска тоя бордови компютър
иначе нали върви за какво са ти датчици
. btw нямах време да се позанимая да сканирам километражи в събота и неделя . Незнам и кога ще мога да ги оправя сигурно тоя уикенд дето се задава. Сорка че ви Ви връзвам с празни обещания . Ще се постарая поне да ги направя както трябва.

оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време
-
- потребител
- Регистриран: 26 ное 2005, 14:53
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0i DOHC 1990год
- Контакти:
За белите циферблати не бери грижа, аз ги разглобих и да знаеш голяма занимавка
Почистик крушките и това е, мисля да слагам ако намеря по-силни. А онази джаджа има около 20 крушки и всички са здрави но не реагира на контактен ключ
Абе що не казвате че Скорпиона има не само чупещ волан ами и потъващщ/напред-назад/
, някой беше писал или четох няква обява, че има такава опция 

Абе що не казвате че Скорпиона има не само чупещ волан ами и потъващщ/напред-назад/

- HePeDoBeH
- потребител
- Контакти:
aham
абе аз тия датчици ги знам за какво служат.На мен датчиците ми работят с изключение на тия за габаритите.Светят когато и които те си искат
Веднъж е преден ляв фар , друг път двата задни може да светят десен преден и два задни имам чувството че си е на абсолютно произволен принцип на всяко вкл. на фаровете кои датчици ще светнат.А иначе и фарове и габарити и стопове всичко си ми работи
така че това ми е най-малкия проблем.Книжката и аз я имам на руски и английски

- Set
- потребител
- Контакти:
Да се върнем отново на проблемите с километража.
Понеже не ми работи свалих таблото и го тествах. Захраних го с +12V и маса а за сигнал подадох от генератор на импулси. Работи. 60 Hz - 60 км 100 Hz - 100 км. Сега обаче се изправих пред друг проблем. Взех си датчика който стои на скоростите от старото Скорпио обаче се оказа че той е с 3 жици, а моя е само с 2 и сега не знам как да ги свържа. Знам кой е сигналния кабел обаче от другите кой е + и кой е - идея си нямам. Ако някой знае да помага.
Понеже не ми работи свалих таблото и го тествах. Захраних го с +12V и маса а за сигнал подадох от генератор на импулси. Работи. 60 Hz - 60 км 100 Hz - 100 км. Сега обаче се изправих пред друг проблем. Взех си датчика който стои на скоростите от старото Скорпио обаче се оказа че той е с 3 жици, а моя е само с 2 и сега не знам как да ги свържа. Знам кой е сигналния кабел обаче от другите кой е + и кой е - идея си нямам. Ако някой знае да помага.
Густо майна Филибето, пред тримона п...и фраш...
Таралежа е птица упорита!?!
Не го ли ритнеш, не излита !!!
Не всичко, което има две бузи е лице...
- HePeDoBeH
- потребител
- Контакти:
:)
нямаш ли схемите ? Пробвай да намериш връзките оттам коя година ти е скорпиото и цветни ли са кабелите по стандарт както се очаква черната е маса а червена трябва да е + незнам при теб как са.Ако кажеш коя година ти е мога да погледна как е по схема.Имам предвид че си написал старото скорпио а по профил ти е '85 не знам за кое да търся
Btw има ли скорпио '85?
Аз мислех че почват от 86....Преди това трябва да е Гранада

- Set
- потребител
- Контакти:
Има колега има. През '86 става кола на годината. Старата ми кола беше '86 2.0i. Сега съм с карбуратор '85. та на сегашното ми е с 2 жици, а на старото демек това от '86 е с три едната е черно+синьо, другата е жълто+кафяво и третата ако се не лъжа беше кафяво. По книжките има само принципна схема. захранване-датчик-километраж. Никви обяснение знам че по жълтокафевия кабел сигнала отива до километража.
Густо майна Филибето, пред тримона п...и фраш...