Тъпа аларма
- essex
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170
- Status: Извън линия
Тъпа аларма
Привет на всички, както винаги пиша за да получа отговор ...
Снощи цъкам копчето на дистанционното на алармата за да отключа алармата и дърпам ръчката на вратата а тя заключена
натискам пак копчето за заключване и дърпам вратата а тя отключена въпреки че амармата се пусна
и тъпото е че преди беше настроена така че като отключиш колата (уж без да искаш или нещо такова) като не си разбрал и ако оставиш колата отключена без да си отварял нито една от вратите след 30 сек автоматично да се заключи и да се активира алармата, но преди 2 месеца след отключване и влизане в колата след 30 сек тя се заключваше и си мислех че е от настройките но като се заключи така дори и да врътна ключа пак се пускаше , та трябва пак да се отключи от дистанционното наново. А сега като я отключа ( алармата е изключена а колата е заключена ) без да се пипа 30 сек алармата се активира и колата се отключва
дайте съвет , майче ще се ходи по маитори !

По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Re: Тъпа аларма
След като я пуснеш залючи ръчно колата и пробвай наново - дано ти помогна - объркало се е положението отключена-заключенаessex написа:Привет на всички, както винаги пиша за да получа отговор ...Снощи цъкам копчето на дистанционното на алармата за да отключа алармата и дърпам ръчката на вратата а тя заключена
натискам пак копчето за заключване и дърпам вратата а тя отключена въпреки че амармата се пусна
и тъпото е че преди беше настроена така че като отключиш колата (уж без да искаш или нещо такова) като не си разбрал и ако оставиш колата отключена без да си отварял нито една от вратите след 30 сек автоматично да се заключи и да се активира алармата, но преди 2 месеца след отключване и влизане в колата след 30 сек тя се заключваше и си мислех че е от настройките но като се заключи така дори и да врътна ключа пак се пускаше , та трябва пак да се отключи от дистанционното наново. А сега като я отключа ( алармата е изключена а колата е заключена ) без да се пипа 30 сек алармата се активира и колата се отключва
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
дайте съвет , майче ще се ходи по маитори !

Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- essex
- потребител
а забравих да спомена че аз това го направих но от вън с ключа нали има централно и не е оправи , пак по разбъркания начин работи
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2009, 11:59
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK7, 2015, 1.25 бензин
Honda NC750S - Местоположение: София
Нещо простичко - ако разкачиш акумулатора за известно време и го закачиш пак, дали случайно няма да се оправи?
- essex
- потребител
Мерси за съвета точно това направих миналата седмица преди да стане това(разкачих и почистих само положителната клема щото беше зле нещо) може би това е направило някаква грешка ...
Двете клеми ли да разкача сега или само едната , ако е само една - положителната или отрицателната ?

-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2009, 11:59
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK7, 2015, 1.25 бензин
Honda NC750S - Местоположение: София
Знам ли, едва ли има някакво значение, че си откачил положителната... Интересно е дали има значение дали са заключени или отключени вратите когато я закачаш обратно. Опитай
, изглежда безболезнено.
Между другото, като разкачам акумулатора - първо откачам минуса. Въпреки, че съм лаик - ако откачиш първо + има опасност да се появи искра, а също така има вероятност без да искаш да допреш шасито с инструмента, с който отвиваш клемата -> бум.

Между другото, като разкачам акумулатора - първо откачам минуса. Въпреки, че съм лаик - ако откачиш първо + има опасност да се появи искра, а също така има вероятност без да искаш да допреш шасито с инструмента, с който отвиваш клемата -> бум.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Тази тъпа аларма няма ли звукова сигнализация ? Обикновено сигналите са различни при откл. и закл. Няма да е лошо,ако си направиш профилактика на бутоните на вратите с контактен спрей.
- essex
- потребител
има звукова сигнализация но тя си е наред ...
- essex
- потребител
Преди 2 дни направи следния номер, отключи задните 2 врати а предните 2 бяха заключени и трябваше 3-4 пъти подред да цъкам с дистанционното да се отключва и заключва докато се оправи , тая кола ме плаши туко виж някой ден ме заключи ще я потроша

- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
essex написа:Преди 2 дни направи следния номер, отключи задните 2 врати а предните 2 бяха заключени и трябваше 3-4 пъти подред да цъкам с дистанционното да се отключва и заключва докато се оправи , тая кола ме плаши туко виж някой ден ме заключи ще я потроша![]()
Не се пали чак толкова - от последния ти пост разбирам че - всичко е наред - и при мен чат пат особенно когато е студено задните врати не се отключват винаги и като се постопли се чува едно щрак и се отключват - трябваше да отворя корите и да смажа малко механизмите но ме домъзява - мисля че машинките си работят перфектно просто след толкова годинки им е нужна нова смазка на механизмите.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
-
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2009, 14:42
- Модел на автомобила: Fiesta 1,4
Aлармата ти трябва да има ръководство за обслужване(мойта поне има ) трябва да си знаеш точната марка и модел.
От описания проблем разбирам ,че нещо си е загубила паметта .Може да не си познава нацяло дистанционното.Има ли 2ро дистанционно ,с него пак ли е така.
Моята аларма при разкачане на акумулатора понякога ги прави тези номерца ,но след препрограмиране на дистанционните се оправя и си работи без проблеми.
Трябва да имаш скрито аварийно бутонче.(поне моята има )Ако стане нещо се натиска и я елеминира.
Дистанционните ми се програмират по следния начин: Давам на контакт и натискам 5 поредни пъти аварийният бутон-алармата издава кратък звук.След това натискам произволно копче от едното дистанционно и алармата издава един кратък звук,натискам произволно копче от 2рото дистанционно и алармата издава 2 кратки звука.Изключвам контакта и дистанционните са програмирани.
Така ,че няма нищо страшно ,просто трябва да си знаеш настройките за алармата.Иначе ходене при майстори .И ако не им се занимава ,ще ти кажат -Нова аларма.100лв. >:D<:
От описания проблем разбирам ,че нещо си е загубила паметта .Може да не си познава нацяло дистанционното.Има ли 2ро дистанционно ,с него пак ли е така.
Моята аларма при разкачане на акумулатора понякога ги прави тези номерца ,но след препрограмиране на дистанционните се оправя и си работи без проблеми.
Трябва да имаш скрито аварийно бутонче.(поне моята има )Ако стане нещо се натиска и я елеминира.
Дистанционните ми се програмират по следния начин: Давам на контакт и натискам 5 поредни пъти аварийният бутон-алармата издава кратък звук.След това натискам произволно копче от едното дистанционно и алармата издава един кратък звук,натискам произволно копче от 2рото дистанционно и алармата издава 2 кратки звука.Изключвам контакта и дистанционните са програмирани.
Така ,че няма нищо страшно ,просто трябва да си знаеш настройките за алармата.Иначе ходене при майстори .И ако не им се занимава ,ще ти кажат -Нова аларма.100лв. >:D<:
Диагностика на автомобили за СтЗагора При нужда от помощ 0877046889
- essex
- потребител
Преди 1 месец разкачах клемите на акумулатора да ги почистя ... и от тогава нещо не е станало както трябва а и оборотите ираеха понякога на светофарите, преди 3 дни разкачих отрицателната клема след което обучих еку-то и сега няма проблем, но има време