Изваден ключ от ''боша'' и още стои на контакт?

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
поната
потребител
потребител
Регистриран: 17 сеп 2005, 17:48
Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.
Status: Извън линия

Изваден ключ от ''боша'' и още стои на контакт?

Мнение от поната » 13 ное 2009, 10:44

Изваден ключ от ''боша'' и още стои на контакт. Колата е фиеста 93 1.3 моно. Колата пали нормално но, не гасне :shock: изваждам ключа она си работи.Фарове, мигачи, аварийни, дълги всичко работи. Има газова но всичко това се случва при вкл. положение на бензин на селектора та проблема е този защо не гасне.Благодаря предварително.
колата ми служи, не аз на нея
Изображение

niksan79
потребител
потребител
Регистриран: 13 авг 2009, 00:12
Модел на автомобила: Ford Focus, 1.8 TDCI(115k.),2002г.

Re: Изваден ключ от ''боша'' и още стои на контакт?

Мнение от niksan79 » 13 ное 2009, 13:04

Здр. колега,
до преди година бях горд собственик на една Корса, набор 87...Ще ти кажа на мен какво ми се случи и как го отремонтираха...След връщането на ключа в изходна позиция, колата гаснеше, но оставаше на контакт. В случаите, когато всичко си беше наред, колата гаснеше, таблото и то....не минаваха и няколко минути и колата сама минаваше на положение "на контакт". Представи си колко тъпо изглеждах, ключа в ръката ми, а колата сама се включва на контакт..След като потроших един акумулатор така(колата си беше стояла цяла нощ на контакт), реших че е време да я карам на майстор....той ми отвори боша и ми показа една пластина, при завъртане на която, колата минаваше на контакт и обратно, гаснеше......Оказа се, че тази пластина просто е леко износена и с едни обикновенни клещи леко я пооформи и всичко си дойде на мястото....и така 3-4 години без проблеми. :shock: ..Иначе майстори, на които не им се занимаваше, казваха..."купувай нов бош и идвай при мен да го сменяме"....

P.s надявам се,че съм уцелил терминологията, че не съм голям спец в тази област....аз само карам :D:
P.s_2 Ако те интересува майстора, пиши, но не съм сигурен дали бачка още на същото място ;):
Последна промяна от niksan79 на 14 ное 2009, 17:51, променено общо 1 път.
Формата е моментна, класата е вечна........

Потребителски аватар
поната
потребител
потребител
Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.

Мнение от поната » 14 ное 2009, 01:20

Проблема си остава. Давам още инфо- след като поровичках из колата, установих че, след изваден куплунг на клемореда, таблото показва "на контакт"
Най-накрая извадих левия куплунг, който влиза в ключовете за фарове, мигачи и клаксон и всичко е ОК алармата работи нормално газ- бензин, бензин-газ.но разбира се без изброените така необходимите атрибути за една фиеста. ако някой е имал подобно преживяване. моля да сподели. Само да допълня че имаше няколко много влажни дни- да, да, пръсках много с контактен спрей не помогна. Въпроса ми стана в стил-"House M.D." (Medical Diagnosis) :D тенкю
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 14 ное 2009, 10:26

поната написа: , пръсках много с контактен спрей не помогна.
Ето тук е отговора, свали превключвателите и ги издухай със сгъстен въздух. Контактния спрей е електропроводим.
П.П. И се моли да не е станало късно, тогава трябва да смениш ключа за мигачите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
поната
потребител
потребител

Мнение от поната » 14 ное 2009, 23:10

Блогадаря много за отговорите. Оказа се че пластинките на превклювача на фаровете са доста износени и деформирани и оттам неправилни контакти."Изрових '' нови ключове и ОК. Не че незнаех от самото начало ама,карай. >:D<: *00130* =)): :D
Изображение

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”