Шумен двигател Фиеста 1,1
-
- потребител
- Регистриран: 16 май 2008, 11:44
- Модел на автомобила: Фиат Ритмо
- Status: Извън линия
Шумен двигател Фиеста 1,1
Здравейте колеги, искам да попитам за съвети при ремонта на двигателче на Фиеста 1,1 моноинжекцион 1991 година. Не съм отварял досега такъв двигател. След като изкърпих и боядисах Фиестичката на приятелката ми, дойде ред и на двигателя. Прави ми впечатление, че работи много шумно - като шевна машина, от какво е този шум. Гледам че няма ремък, а и не вярвам да е с верига, така че трябва да е с ангренажни колела. Възможно ли е шумът да идва оттам или е от износени гърбици на разпределителния вал, кобилици или от нещо друго. Второ харчи адски много масло - 1 л на 1000 км - не вярвам да е нормално. Компресия показва 9 атм на цилиндрите, но си мисля че е толкова поради високия разход на масло, защото колата няма много мощност. Вярно че е 1,1 но все пак ми се струва доста умряла, защото ме изпреварват всякакви бръмбари от този калибър. Ще съм благодарен ако някой сподели опита си с мен и ме насочи на какво да обърна внимание.
Предварително благодаря за всяка помощ.
Лек и успешен ден
Предварително благодаря за всяка помощ.
Лек и успешен ден
- valerko1
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2006, 14:57
- Модел на автомобила: Ford Focus 1600 cm3, 100 кс, 06.2008 г. фейслифт, АГУ
Re: Шумен двигател Фиеста 1,1
С верига е, а и по принцип си имат типично тропане на фиестите, мойта е 1,3, предната беше 1,1 и двете са с вериги. И клапани тропат.
Няма лоша ракия и хубава лопата.
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 15:44
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1i, 1991
Колега, имах абсолютно същите проблеми, като първия от тях - разхода на масло, "разреших" чрез смяна на сегменти (пробвах да мина само с гумички на клапани, но... не мина). Вторият проблем - тракането - все още го има, понеже двигателя е с долно разположен разпределителен вал и има повдигачи, минаващи през блока, чиито чела се подбиват, появява се голям луфт и....тропа. Да те успокоя - вече 3-та година я карам така, като след смяната на сегментите не мога да се оплача и от динамика и мощност на мотора (140км/ч на равно и редовно "1-во място" на светофарите из София, когато бързам за работа
).

- cruise
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
- Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI - Местоположение: Димитровград->Хасково
Щом харчи 1 литър на 1000 км е за отваряне двигателя, Аз се разминах само със сегменти без шлайф на двигателя. Тропането мисля че и аз го имам (като шевна машина
) Струва ти се умряла зависи какво си свикнал да караш и колко ти е тежък крака.

- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Същия двигател, и при мене тропа. Нормално е. Веригата е шумна все пак. Преди няколко дни долях масло в скоростната кутия и като че ли малко поутихна.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не е от веригата, подбиват се кобилиците в мястото което контактува с клапана. Трябва да се свалят кобилиците и да се шлайфат. После сглобяваш и регулираш с хлабина 0.20.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 16 май 2008, 11:44
- Модел на автомобила: Фиат Ритмо
Много благодаря за отговорите колеги. Ще му направя една дисекция тези дни на двигателчето и ще видя дали ще мина само със сегменти и гумички на клапаните, ама от опита ми с други автомобили знам че сегменти двигател не карат. Относно кобилиците наистина ли подлежат на шлайф, защото при мерцедесите са циментовани повърхностно и като се шлайфнат заминават доста бързо.
Виж за това колко ми е тежък кракът, си прав колега защото двигател под 2,0л не съм карал, а и от 1 год карам Фиат Купе 2,0 16 клапана Турбо, но въпреки това ми се струва доста умряло Фордчето, а и доста харчи около 10/100
, по дяволите Купето харчи 13/100, а мога да влача 10 такива фиестички отзад. Но пък съм впечатлен с каква лекота се кара тази количка, направо се отпускам като я карам. А и откакто я изкърпих и боядисах, приятелката ми не може да и се нарадва и не иска да я сменя, така че ще правя ремонт на моторчето. Някой може ли да сподели откъде да купувам читави части за двигателя - сегменти, лагери, гумички и т.н.
Лек и успешен ден на всички
Виж за това колко ми е тежък кракът, си прав колега защото двигател под 2,0л не съм карал, а и от 1 год карам Фиат Купе 2,0 16 клапана Турбо, но въпреки това ми се струва доста умряло Фордчето, а и доста харчи около 10/100

Лек и успешен ден на всички
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Пробвай първо с гумички, сегментите са в краен случай а и както казваш сегментите не движат колата трябва и шлайф и бутала. Само отчитай че стеблата на клапаните са 7мм и да не ти пробутат 8мм гумички ( магазинерката се кълнеше че това са гумичките за Фиестата, въпреки моите възражения), щото 7мм са по-малко разпространени.
Циментацията неминуемо заминава, ама няма какво да се направи, така и иначе щом се е износила кобилицата циментацията е нарушена.
Разхода за който казваш е голям, прегледай карбуратора, свещи, кабели, центровка. Тя пък твойта беше инджекцион. Двигателчето си е слабичко, но при каране със 80-100 км/ч ( над 100 ма е страх да я карам) дава разход около 6/100, в града също е добре нямам конкретни данни но е около 8.
Циментацията неминуемо заминава, ама няма какво да се направи, така и иначе щом се е износила кобилицата циментацията е нарушена.
Разхода за който казваш е голям, прегледай карбуратора, свещи, кабели, центровка. Тя пък твойта беше инджекцион. Двигателчето си е слабичко, но при каране със 80-100 км/ч ( над 100 ма е страх да я карам) дава разход около 6/100, в града също е добре нямам конкретни данни но е около 8.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!