Странен проблем с фиеста 1.3

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
peshaka
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds
Status: Извън линия

Странен проблем с фиеста 1.3

Мнение от peshaka » 01 окт 2009, 22:27

Проблема се изразява във следното,колата беше 1.1моно в последствие сложихме 1.3 моно,със всичката електорника и тн.
Нагаз колата е слънце пали и работи повече от перфектно,но проблемите идват на бензин и по конкретно при студено а понякога и при топло палене на бензин,въртя ключа пали вдига около 1200 оборота за 2 секунди и след това рязко падат под 600 и аха да изгасне и пак скачат на 1000 ,после пак 800 и така играят яко/това само при палене ако я запаля нагаз осатвя я да поработи и цъкна на бензин си върви и работи идеално заковава 900 оборота и не мърда.Но тъй като идва зима и аз вигани си паля на бензин и държа колата 5-10 мин докато загрее на бензин и този проблем ще ми попречи,дайде идея на какво може да се дължи? мислех си дали бензиновата помпа от 1.1 има сила да храни 1.3 но след като във високито обороти няма проблем а и когато загрее колата също няма проблем предполагам не е от нея или от филтъра :(
Изображение
Изображение

Вейдър
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Re: Странен проблем с фиеста 1.3

Мнение от Вейдър » 01 окт 2009, 22:43

Дали е възможно да е от горивния филтър. Моя като го смених, все едно друга кола стана :) .Със стария помпата направо виеше, като намалее много бензина. Проверявал ли си го ? Моя беше 28 лева, за двигател 1.6 CVH- EFI , но пък помпата е по-скъпа...Пробвал ли си някаква почистваща добавка за дюзи? Мой приятел с Рено 19 имаше подобен проблем и се оказа много замърсени дюзи. Не знам как стои въпроса с моноинжекционите, но може би си струва да опиташ.
Последна промяна от Вейдър на 01 окт 2009, 23:12, променено общо 1 път.
Изображение . May the FORD be with you !
PANZERLIED https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM

Потребителски аватар
peshaka
потребител
потребител
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds

Мнение от peshaka » 01 окт 2009, 23:11

Ще сменя филтъра тия дни но се съмнявам да е от него ,възможно ли е да е от свещи ?
Изображение
Изображение

Вейдър
потребител
потребител
Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16

Мнение от Вейдър » 01 окт 2009, 23:19

Мисля, че да. Ако не са нови ги погледни на какъв хал са. Може да ги почистиш с коресилин и грубо парцалче или четка за зъби. Понякога помага. Аз съм със свещи Шампион и вече 6000 км. никакви проблеми. Извънградско, около 5,6- 5,7 на 100км.Апропо... чувал съм ,че за каране основно на газ имало свещи с малко по-различни параметри. Да не е това случая. Не изключвам възможността просто да се ме изпързаляли с това твърдение. Все пак пробвай свещи, филтър и чистене на инжектора.
Изображение . May the FORD be with you !
PANZERLIED https://www.youtube.com/watch?v=SndPb5XohYM

micev
потребител
потребител
Регистриран: 21 юли 2007, 19:02
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1i C 91g

Мнение от micev » 01 окт 2009, 23:33

при студено време по точно зимата и при мен го има тоя проблем,нямах и възможност да почна да оправям и да сменям датчици през зимния период.., при мен и през лятото правеше така но свалих моторчето за ниски обороти и го почистих използвах Brunox нещо като смазка и за почистване в едно.
отворих и ТПС сензора смених жичките почистих го и него.Смених маркучлетата и клапана преди МАП сензора и ги фиксирах хубаво,и за сега проблеми нямам.Остават сензора за температура на входящия въздух , и за температура на антифриза които дава информация на ЕКУ-то.
А по въпроса с помпата мисля че ще стане от 1.1 на 1.3 понеже двигателите ползват еднаква глава и еднаква инжекция.
успех колега и ако намериш решението пиши:)

Stefan Hadjov
потребител
потребител
Регистриран: 22 дек 2007, 23:00
Модел на автомобила: Фиеста 1,3

Мнение от Stefan Hadjov » 05 окт 2009, 12:29

peshaka написа:Проблема се изразява във следното,колата беше 1.1моно в последствие сложихме 1.3 моно,със всичката електорника и тн.
Нагаз колата е слънце пали и работи повече от перфектно,но проблемите идват на бензин и по конкретно при студено а понякога и при топло палене на бензин,въртя ключа пали вдига около 1200 оборота за 2 секунди и след това рязко падат под 600 и аха да изгасне и пак скачат на 1000 ,после пак 800 и така играят яко/това само при палене ако я запаля нагаз осатвя я да поработи и цъкна на бензин си върви и работи идеално заковава 900 оборота и не мърда.Но тъй като идва зима и аз вигани си паля на бензин и държа колата 5-10 мин докато загрее на бензин и този проблем ще ми попречи,дайде идея на какво може да се дължи? мислех си дали бензиновата помпа от 1.1 има сила да храни 1.3 но след като във високито обороти няма проблем а и когато загрее колата също няма проблем предполагам не е от нея или от филтъра :(
Щом като във високите обороти след като загрее колата няма проблем,провери си датчика за температурата на двигателя.На много гадно место е,ама няма как трябва да го провериш,защото по вероятно от него да е проблема.

Потребителски аватар
peshaka
потребител
потребител
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds

Мнение от peshaka » 05 окт 2009, 18:00

благодаря колега найстина не се бях сетил за него след горвния филтър ,той е следвашия такива поне имам 3 датчика :D
Изображение
Изображение

micev
потребител
потребител

Мнение от micev » 18 окт 2009, 16:27

колега все пак какво стана смени ли датчика как е сега ? оправи ли проблема?

Потребителски аватар
peshaka
потребител
потребител
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds

Мнение от peshaka » 18 окт 2009, 20:40

Много ми е натоварено последните дни при първа възможност ще го сменя че изникват и други проблеми разни по колата и не мога да им смогна
Изображение
Изображение

micev
потребител
потребител

Мнение от micev » 19 окт 2009, 00:52

разбирам те колега ,само те моля пусни един бърз отговор лесно ли свали датчика и какъв е резултата от смяната.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”