Неработещи габарити и осветление на таблото

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
Модел на автомобила: Форд
Контакти:
Status: Извън линия

Неработещи габарити и осветление на таблото

Мнение от Xplod » 29 юни 2009, 10:58

Снощи подкарах колата и след 10на мин паркирам.Останах да изчакам хората които бяха с мен в колата и решавам да послушам музика.като сложих панела на CD-то гледам че настройките са нулирани все едно съм откачал акомулотора.давам на контакт гледам че и габарити няма и не свети таблото.Проверих бушоните - няма изгорели.Възможно ли е от раз да ми се нулират настроиките да изгорят габаритите и дане свети таблото.Някакви идеи от какво може да е проблема.А също и не съм в Добрич ще се прибирам натам след 10 дни и ако ме спрат не ми се мисли.А и някой ако знае добър магазин за авточасти в Несебър нека каже ,че кафенета и закусвалнни бол, авточасти-хич.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Неработещи габарити и осветление на таблото

Мнение от paci » 29 юни 2009, 11:09

http://clubford.org/forum/search.php?ke ... 0%BD%D0%B5" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 29 юни 2009, 16:32

Авточасти...трудничко, но най-добре отиди в едно сервизче - обикновено бързо и добре работят, ама силно си зависи от работещите в момента.
Излизаш от Несебър през колелото с паметника, не завиваш към Слънчев бряг, а продължаваш към изхода за околовръстното (Бургас-Варна). Малко след колелото след Лукойла вдясно има отбивка към Топливо и складовете. На самото кръстовище (на ъгъла) се намира и сервиза. Основно електричари. Търси Венци, макар, че май вече се занимава само с администриране ;)
Ама преди това си провери за изгоряла крушка.

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 29 юни 2009, 16:46

Проверих всичко което намерих от линка от колегата, напръскал съм с контактен спрей и пак нищо.Колегите с които работя тук също ми препоръчаха това място но ще изчакам до сряда един колега ел-техник да погледне колата и чак тогава ще я закарам на това място.А иначе освен габарити и подсветка на таблото не ми работи и зумера , ел.фаровете и халогените.Свалих един куплунг с един клеморед ,закрепен за лостчето на мигачите и замерих с фазомер...само 3 гнезда не работиха.напръсках със спрей ,но резултата е нулев.след сряда вече ако не реша проблема ще бягам на сервиз и ще пиша след това от къде е бил проблема.
Ако някой се сеща за нещо което съм пропуснал нека каже.

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
Контакти:

Мнение от The seven » 29 юни 2009, 17:17

Ами от всичко описано до тук и не малкото информация във форума за проблеми с лостчетата за светлини мигачи, остава да обвиниш тях. Лошото е че май не подлежи на ремонт, доброто е че ти бачкат мигачите та поне през деня може да се движиш.
Поздрави
Изображение

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 29 юни 2009, 20:07

Таблото с бушоните ревизирано ли е?

Не може ли да е от него?
Не може ли с прост мултицет да се провери има ли ток на тия бушони преди и след тях?!

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 07 юли 2009, 21:59

Вчера разглобихме с един колега лостчетата и напръскахме обилно с контактен спрей.Нещата се оправиха.Но днес отново не работиха.Утре съм на сервиз сутринта и след това ще пиша какъв точно е проблема но съм 99% процента сигурен че е заради лостчето на мигачите и по точно самата врътка за включване на фаровете.Само дето още не ми е ясно защо ми се рестартира всеки път плейъра и не ми помни станциите и настройките.Утре ще се разбере повече!

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 08 юли 2009, 16:49

Така..търся лостче да си купя.Проблема е от там.Някакви пластинки които правят връзка се били износили.Някой ако има лостче работещо да свирка .Но лостчето което е за чистачките задължително да е със 6-те степени.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”