Как да си направим спортна ръчна?
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
- Status: Извън линия
Как да си направим спортна ръчна?
Това, което имам предвид е при вдигане на ръчната спирачка да не задържа. Задържането да става с натискане на бутона - т.е. да е обратно на стандартната ръчна, при която задържането е автоматично, а отпускането е с бутон.
Чудно ми е как може да стане и дали ще е сложно. А за резултата от такава ръчна - всеки го знае
Чудно ми е как може да стане и дали ще е сложно. А за резултата от такава ръчна - всеки го знае

- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
- Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
- Контакти:
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
така, това с държането на копчето е ясно.лошото е обаче че понякога като изпуснеш копчето и
случвало ми се е в остър завой с ~60-70 км/ч. резултата не е добър - в най-добрия случай само уплах.така, че това не е решение, затова е и темата все пак. махането на копчето също не е решение - тогава ръчната става неизползваема в обикновени условия.
въпроса ми е за т.нар. "спортна" ръчна - при рали автомобилите е такава.има копче, но то служи за ЗАДЪРЖАНЕ на ръчната, а не за освобождаване.Т.е. вдигаш ръчната и като я пуснеш, тя се връща сама, а ако натиснеш копчето остава вдигната.
капиш?
още чакам идеи

въпроса ми е за т.нар. "спортна" ръчна - при рали автомобилите е такава.има копче, но то служи за ЗАДЪРЖАНЕ на ръчната, а не за освобождаване.Т.е. вдигаш ръчната и като я пуснеш, тя се връща сама, а ако натиснеш копчето остава вдигната.
капиш?

още чакам идеи
-
- потребител
- Регистриран: 08 апр 2009, 19:32
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.3mi 92g. 2 vrati
Re: Как да си направим спортна ръчна?
погледни в задния край на лоста за ръчната който е хванат за купето там има едно чопче което заступорява и задържа спирачката. просто това чопче трябва да се обърне на обратно и става така наречената спортна ръчна без да махаш или да слагаш каквото и да било. може и снимки да кача кое точно трябва да се обърне. за тези който искат да са като илия Царски например.
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
браво бе и Царски чак намеси с простотии.Я обърни езика на една брава и да видим какъв ще е ефектаHuKuTo_fiesta написа:погледни в задния край на лоста за ръчната който е хванат за купето там има едно чопче което заступорява и задържа спирачката. просто това чопче трябва да се обърне на обратно и става така наречената спортна ръчна без да махаш или да слагаш каквото и да било. може и снимки да кача кое точно трябва да се обърне. за тези който искат да са като илия Царски например.

-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
просто си направи едно приспособление което да ти държи копчето натиснато, нещо от рода на капчака на бутилка бира гролш. А като искаш винаги може да го свалиш и да зацепи ръчната.