форд фокус - може ли да се вдигне малко купето
-
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2008, 01:00
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 TDCI
- Status: Извън линия
форд фокус - може ли да се вдигне малко купето
Здравейте,
интересува ме може ли да се вдигне малко купето, тоест пружини или амортисьори, не знам на форд фокус 2001г. понеже и много ниска и за нашите пътища е ужасно, както и за паркиране в София по тротоарите. И ако може, дали това крие някакви рискове за колата? Ако някой може да сподели мнение.
Благодаря предварително!
интересува ме може ли да се вдигне малко купето, тоест пружини или амортисьори, не знам на форд фокус 2001г. понеже и много ниска и за нашите пътища е ужасно, както и за паркиране в София по тротоарите. И ако може, дали това крие някакви рискове за колата? Ако някой може да сподели мнение.
Благодаря предварително!
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Re: форд фокус - може ли да се вдигне малко купето
Колега, здравей! Собственик съм на Фокус Мк1 2.0. Следващата седмица ще смемям и четирите пружини на колата с пакет Eibach. Чакам да ми го доставят от Мото-Пфое. Пружините, с които съм в момента са в идеално състояние, и според мен с тях ще повдигнеш колата си.
Както е сега, отпред имам 5 см между гумата и горния ръб на калника, отзад - 7-8 см. Грубо,отпред влизат 3 мои пръста, отзад-четири.
За цената ще се разберем, в Мото-Пфое е над 700 лв, проверявал съм. Е, моята няма да е толкова! >:D<:
Тел. ми е 0897/99-99-08 Венелин.
Както е сега, отпред имам 5 см между гумата и горния ръб на калника, отзад - 7-8 см. Грубо,отпред влизат 3 мои пръста, отзад-четири.
За цената ще се разберем, в Мото-Пфое е над 700 лв, проверявал съм. Е, моята няма да е толкова! >:D<:
Тел. ми е 0897/99-99-08 Венелин.
- ffmk1l
- потребител
Колега, разреши ли проблема, какво стана, още ли търсиш пружини?
-
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2008, 01:00
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 TDCI
Здравей,
колега аз само проучвам въпроса засега, нямам намерение още да сменям пружините, но благодаря за офертата.
колега аз само проучвам въпроса засега, нямам намерение още да сменям пружините, но благодаря за офертата.
- ffmk1l
- потребител
Разбира се, проучи добре нещата, но друг начин да си вдигнеш колата няма, когото и да попиташ, ще ти каже същото. Аз и без това не съм свалил моите, може би ще стане идния месец.
-
Пружините за бензинови и дизелови двигатели са различни и не са взаимозаменяеми. Дизеловия двигател е по-тежък и съответно пружините са по-твърди.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2009, 16:43
- Модел на автомобила: Focus 1.6 ZETEC Ghia 2000
venelin1979 здравей виждам че и ти като мен искаш да направиш фокуса по-нисък. Кажи ми моля те колко ти излязоха пружиние на ейбах, и какви са точно.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Focus ZETEC Power!
Dont mess with me!
You wont survive!!!
Dont mess with me!
You wont survive!!!