да сменям ли термостат

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
sottbi
потребител
потребител
Регистриран: 31 юли 2007, 13:59
Модел на автомобила: Fiesta 1.1 '95
Status: Извън линия

да сменям ли термостат

Мнение от sottbi » 17 яну 2009, 22:15

Скоро пътувах в студеното... Варна-София и през цялото време стрелката на температурата стоеше на минимума. Иначе се вдига само при градско...най-много до средата на скалата в това време.

stoyko84
потребител
потребител
Регистриран: 14 яну 2009, 22:37
Модел на автомобила: mondeo 2.0 16V 100KW

Re: да сменям ли термостат

Мнение от stoyko84 » 18 яну 2009, 00:59

ДА :D Ако си сигурен в стрелката.Трябва да ти се включва перката малко след средата на скалата.С вренето термостата се изморява да се свива и разпъва.Най-простият тест е при първото палене сутрин да поработи 2-3мин. и да пипнеш гуменото съединение от двг-то към радиатора ако е топличко значи сменяш термостата(не мн точен тест).Или да загрее в града и ако падне температурата извън града-сменяй. Възможно е да е заседнал в положение в което пропуска по малко вода, да се е пробил, може и да е читав, а о-пръстена да е скъсан...... Съветвам те да си вземеш термостат по вазможност от МП защото аз сменях 2 пъти.1-во уж точно като моя за 12лв. само че нямаше желания ефект(заради различната температута на която работеше 87-89гр. вместо 92гр. както и различния о-пръстен) 2 пъти доливане на антифриз 2пъти мръзнене и нерви.В МП цената е по2 но аз съм доволен вече втора зима(но ако ми се прецака ще пращам поздрави на майка им цял ден)

Потребителски аватар
sottbi
потребител
потребител
Регистриран: 31 юли 2007, 13:59
Модел на автомобила: Fiesta 1.1 '95

Мнение от sottbi » 20 яну 2009, 00:29

Мерси за съвета! Само ме интересува дали мога сам да го сменя...дали е въпрос само на развиване, откачане и обратното?

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 20 яну 2009, 14:26

Само в това е цялята философия.Извади стария и го виж как е поставен-постави новия на негово място и си готов.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”