Свещи за Фиеста 1.3ми(J6B двигател)???
-
- потребител
- Регистриран: 26 май 2008, 18:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3mi 93
- Status: Извън линия
Свещи за Фиеста 1.3ми(J6B двигател)???
Здравейте на всички!
Бих искал да поставя следния въпрос ако е възможно. Какви свещи са добри за горепосочения модел, имайки предвид че карам на газ. Според онлайн каталога на Бош тези които са за този модел са с разстояние м/у полюсите 1.1мм, а съм чувал че при газ е добре да са с по-малко междуполюсно разстояние.....Както и да е купих си такива каквито ми предложиха специалистите от магазина(HR 7 DCX+). По каталога на Бош са същите само без плюс-а отзад. По съвет от един друг "майстор" ги направих 0.75мм преди да ги сложа....Та колата си стана забележимо по-мощна при движение, но паленето при студен двигател малко се влоши. Паля на газ....по принцип на газ паля по-лесно от бензин. Старите свещи с които палеше по-добре също бяха Бош но са 0.8мм.....В момента свалих новите с намерение да ги върна пак на 1.1мм и карам на старите.
Благодарен съм на всякакви мнения и препоръки!
Бих искал да поставя следния въпрос ако е възможно. Какви свещи са добри за горепосочения модел, имайки предвид че карам на газ. Според онлайн каталога на Бош тези които са за този модел са с разстояние м/у полюсите 1.1мм, а съм чувал че при газ е добре да са с по-малко междуполюсно разстояние.....Както и да е купих си такива каквито ми предложиха специалистите от магазина(HR 7 DCX+). По каталога на Бош са същите само без плюс-а отзад. По съвет от един друг "майстор" ги направих 0.75мм преди да ги сложа....Та колата си стана забележимо по-мощна при движение, но паленето при студен двигател малко се влоши. Паля на газ....по принцип на газ паля по-лесно от бензин. Старите свещи с които палеше по-добре също бяха Бош но са 0.8мм.....В момента свалих новите с намерение да ги върна пак на 1.1мм и карам на старите.
Благодарен съм на всякакви мнения и препоръки!
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Re: Свещи за Фиеста 1.3ми(J6B двигател)???
За този двигател /както и за всички други фордови двигатели/ най-подходящи са свещите предписани от производителят. А именно моторкрафт. Не е необходимо да променяш фабричното разстояние на свеща.
Поздрави

- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
The seven написа:За този двигател /както и за всички други фордови двигатели/ най-подходящи са свещите предписани от производителят. А именно моторкрафт. Не е необходимо да променяш фабричното разстояние на свеща.
Да точно така защото аз пробвах на моята със Денсо на растояние 0.7мм и колата опъваше до
4.500 и после таван разхода се вдигна не вървеше добре и след 2000км започна да гърми
на газ.................сложих пак Моторкрафт и сега е цедка плюс това на моята е рстоянието 1.1мм
- eskort
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2006, 19:50
- Модел на автомобила: Бялата стрела
Колегите са абсолютно прави.Моторкрафт а някъде по коша на двигатела ти трябва да има плочка с информация за свещите центрофки и др глупости,та на нея е описано точния модел на свещите и дали са с дълга дифтунга и колко полюсна е и на колко мм трябва да отстояват.
Ex XR2i...кара Alfa Romeo 145 1.9 JTD+Remap.

-
- потребител
- Регистриран: 26 май 2008, 18:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.3mi 93
Благодаря за съветите.....
Пролемът е решен по следния начин. Сложих свещи Бош но с по-малко междуполюсно разстояние....0.8mm HR7DC+ ....И със съвсем малко регулиране на газовия редуктор. При старите свещи HR7DCX+ които бяха с 1.1мм гореспоменатото регулиране не помагаше. Говоря за палене на газ.
Пролемът е решен по следния начин. Сложих свещи Бош но с по-малко междуполюсно разстояние....0.8mm HR7DC+ ....И със съвсем малко регулиране на газовия редуктор. При старите свещи HR7DCX+ които бяха с 1.1мм гореспоменатото регулиране не помагаше. Говоря за палене на газ.