Много тъп проблем

Екстериор и интериор.
keanu
потребител
потребител
Регистриран: 22 окт 2008, 20:03
Модел на автомобила: Мондео 1.8 тд '98
Status: Извън линия

Много тъп проблем

Мнение от keanu » 02 ное 2008, 19:32

Блокира ми шофьорската врата. Не се отваря. Свалих кората отвътре,всички механизми си работят,откачих централното,ключалката си отключва,но е заяло самото палче, което се обвива около пирона на колонката.Свалих и задната врата,за да имам по-голям достъп до него, но пак не става. Някой имал ли е подобен проблем? Може ли да ми даде съвет къде да я закарам в София да ми я отворят,за да го сменя тоя механизъм? Или ще трябва да режа цялата врата за да я сменям с нова :cry:

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Много тъп проблем

Мнение от paci » 03 ное 2008, 13:06

Опитай с ключа да отключиш, като се убедиш че въртиш във вярната поска и достатъчно.
Опитай с бравата от вън или с ръчката от вътре като същевременно се опитвате да притискате вратата към купето да не би да е под напрежение от уплътннието и малко да и трябва за да освободи палчето.
Скоро ми се троши на мен този механизъм и по спомени на устройството стига да ти е здраво жилото, по скоро би трябвало да не можеш да я затвориш от колкото да не можеш да я отвориш при евентуален проблем.

keanu
потребител
потребител

Мнение от keanu » 04 ное 2008, 20:05

Благодаря за съвета,но какво ли не опитвах-и отвътре и отвън. Явно не е в моята компетенция. Много ще се радвам някой,ако успее да ме насочи към точния човек-ключар или някой, който да ми е от помощ :?

Потребителски аватар
zaxyg
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2007, 19:29
Модел на автомобила: Ситроен Ксантия 1,6i '95 и Пежо 106 '96

Мнение от zaxyg » 24 ное 2008, 21:52

paci написа:Скоро ми се троши на мен този механизъм и по спомени на устройството стига да ти е здраво жилото, по скоро би трябвало да не можеш да я затвориш от колкото да не можеш да я отвориш при евентуален проблем.
Как я оправи? Че Фиестата може би има същия проблем и нещо вратата не се затваря винаги. Сменя ли целия механизъм?
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=196549&photo=1" onclick="window.open(this.href);return false;

keanu
потребител
потребител

Мнение от keanu » 06 дек 2008, 17:28

zaxyg написа:
paci написа:Скоро ми се троши на мен този механизъм и по спомени на устройството стига да ти е здраво жилото, по скоро би трябвало да не можеш да я затвориш от колкото да не можеш да я отвориш при евентуален проблем.
Как я оправи? Че Фиестата може би има същия проблем и нещо вратата не се затваря винаги. Сменя ли целия механизъм?
Да,трябваше да сменя цялата брава. Но при мен не можеше да се отвори, а при теб щом не се затваря, сигурно заяжда нещо. Свали бравата,отвори я и я смажи с някой лубрикант. Докато при мен беше счупено 1 пластмасово краче вътре в бравата и затова нямаше как да се отвори. Но пък извадих късмет,защото си намерих срещу 20 лв. брава с апаратчето за централното :D

Отговори

Върни се в “КУПЕ”