Направи си сам - Трип компютър
- Maikal
- потребител
- Регистриран: 12 май 2007, 16:36
- Модел на автомобила:
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125hp 2015 ;)
Ford Focus 1.6 TDCi 90hp 2008 ;)
Ford Mondeo 2.0 TDCi 115hp 2004
Ford Mondeo 1.6 16V Zetec 90hp 2000 - Местоположение: Велико Търново / Варна
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Вижте какво си монтирах - трип компютър
Аз сега съм замислил една щуротия да си направя, но и аз ще отида до някоя морга да си взема часовник.
Идеята ми е следната: Да си сложа и термометър до часовника а часовника да се премести малко на ляво да кажем и до него един термометър така да си имам
Ама ще му мисля по-нататък сега имам други работи да свърша по Мондеоцето
Като например ел. стъкла да си монтирам 
Идеята ми е следната: Да си сложа и термометър до часовника а часовника да се премести малко на ляво да кажем и до него един термометър така да си имам

- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Здравейте, тъй като си търся под дърво и камък това удоволствие ме интересува ако примерно показва не в км а в мили и не в литри а галони дали тези стойности могат да се променят в съответствие с нашите нормални км/ч и л/ч ? Благодаря ви предварително за помощта 

Последна промяна от jvspasov на 07 авг 2008, 11:03, променено общо 1 път.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
моят може да сменя мили в км, и галони в литри
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Лесно ли става или това си е до опция на трипа ? Много им се качват цените в Ebay и трябва бързо да реагирам че гонят 100$ вечеtisho_tbk написа:моят може да сменя мили в км, и галони в литри
П.С. Благодаря ти вече поръчах - дано е лесно да се сменят показаниаята че в книжката ми пише че може, но е на италиянски и не е описан с подробности как става - търсих из нета за инструкции за тез удоволствия но не намерих никаде

Последна промяна от jvspasov на 07 авг 2008, 11:02, променено общо 3 пъти.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- tisho_tbk
- потребител
- Контакти:
това си е опция на самия трип( на самата джаджа)jvspasov написа:Лесно ли става или това си е до опция на трипа ? Много им се качват цените в Ebay и триабва бързо да реагирам че гонят 100$ вечеtisho_tbk написа:моят може да сменя мили в км, и галони в литри

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Сменя се лесно с горното малко бутонче в ляво.
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Мерси щом пристигне ще разбера кое как е - дано работи ... Ще пиша отново след като го сложа...
Последна промяна от jvspasov на 13 авг 2008, 13:03, променено общо 2 пъти.
-
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2008, 20:53
- Модел на автомобила: FORD MONDEO МК2 2.0 16V ZeTec 1997
Здравейте колеги.
И аз вече съм с Трип, но както четох по-горе в темата така и при мен не показва с остатъка на горивото колко километра мога да мина. Ако някой го е "фикснал" тоя проблем моля за съвет
иначе много му се кефя даже не очаквах, че ще показва и външната температура (явно, че датчика си е бил монтиран).
Поздрави.
И аз вече съм с Трип, но както четох по-горе в темата така и при мен не показва с остатъка на горивото колко километра мога да мина. Ако някой го е "фикснал" тоя проблем моля за съвет

иначе много му се кефя даже не очаквах, че ще показва и външната температура (явно, че датчика си е бил монтиран).
Поздрави.
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Здравейте, отново колеги..
Дойде и моя Трип - всичко работи прекрасно - е само проблема на всички за показанията на колко гориво има и за колко стига - трябва да си намерим ел. схемите на колите че така е тъпо кой знае колко малък е проблема. Аз ще проверя всички кабеляци отговарят ли на цветовете от опътването за монтажа на трип - дано там е разменен някой кабел.. А и при вас след монтажа на трипа хубаво ли се оплътнява като се сложи в дупката или леко мърда наляво/надясно .... ???
Поздрави!
Дойде и моя Трип - всичко работи прекрасно - е само проблема на всички за показанията на колко гориво има и за колко стига - трябва да си намерим ел. схемите на колите че така е тъпо кой знае колко малък е проблема. Аз ще проверя всички кабеляци отговарят ли на цветовете от опътването за монтажа на трип - дано там е разменен някой кабел.. А и при вас след монтажа на трипа хубаво ли се оплътнява като се сложи в дупката или леко мърда наляво/надясно .... ???
Поздрави!
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Трябва ви друг сензор за поплавака за горивото в резервоара, или пък кабелите не са правилно (има две версии на този сензор май) .
За това не става !
Ето подробно описание за монтажа на Трип,там е обяснено подробно, но на английски и с картинки
: Клик
За това не става !
Ето подробно описание за монтажа на Трип,там е обяснено подробно, но на английски и с картинки

- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Най-вероятно не си прочел цялата тема и не си разбрал че колега е пробвал неговата помпа на друга кола с работещти показания и всичко е било нормално и обратното - помпата от другата кола на неговата и отново липса на показания - това значи че някаде нещо не е вързано или е обърнато и за това не ни отчитат при нас - ние търсиме точно този момент - къде се случва случката за да я оправим - до тука вече са 4 коли с този "проблем" и явно е ел. такъв...Edinuser написа:Трябва ви друг сензор за поплавака за горивото в резервоара, или пък кабелите не са правилно (има две версии на този сензор май) .
За това не става !
Надежда колегата магьосник по токовете от Велико Търново да се включи в тази тема !!!!!!!
Щипките са здрави - пристигна като нов миришеше на ново - да ще го оплътня - а за проблема събота и неделя ще проверя кабелите по цвят да видя каде се разминават ....sashita79 написа:Здрасти колега,
Честито
Относно монтажа на самият ТРИП при мен стана плътно и няма луфт, провери щипките дали са цели, но там е тясно така че дори и да не държи плътно винаги можеш да уплътниш с нещо.
Айде пък ако му фанеш цаката на "Проблема" с ТРИП-а Пиши.
Последна промяна от jvspasov на 14 авг 2008, 21:07, променено общо 2 пъти.
-
- потребител
jvspasov написа:Здравейте, отново колеги..
Поздрави!
Здрасти колега,
Честито

Относно монтажа на самият ТРИП при мен стана плътно и няма луфт, провери щипките дали са цели, но там е тясно така че дори и да не държи плътно винаги можеш да уплътниш с нещо.
Айде пък ако му фанеш цаката на "Проблема" с ТРИП-а Пиши.
Поздрави на всички.
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Днес основно прегледах окабеляването, и всички цветове на кабелите и местата им съвпадат както е описано в Mirez с изключение на един кабел черно/зелено при мен е черно/лилаво а и има още няколко кабела 3 броя които не са описани но и незнам за какво са .....
Мисля че е необходима схемата на кабелите за Мондео 97 и след април 98 г. за да разберем разликите в окабеляването и разбира се разликите в Trip компютрите защото са различни за 3 те версии GHIA X на Мондео до 2000 г.
Или колегата tisho_tbk с заводският да снима куплунга които се отваря адски лесно да видим цветовете на кабелите и кой каде е сложен ако му се занимава разбира се .. от софия е ако се засечем на сбирка и има желание да ни даде малко да го видим сигурно на всички ще проработи..
П.С Според трипа колата харчи по малко от заводско написаното - а според резервоара харчи наистина по малко от 12/100 км. градско - да речем към 10 което за този мотор и купе си е цяло съкровище.

Или колегата tisho_tbk с заводският да снима куплунга които се отваря адски лесно да видим цветовете на кабелите и кой каде е сложен ако му се занимава разбира се .. от софия е ако се засечем на сбирка и има желание да ни даде малко да го видим сигурно на всички ще проработи..
П.С Според трипа колата харчи по малко от заводско написаното - а според резервоара харчи наистина по малко от 12/100 км. градско - да речем към 10 което за този мотор и купе си е цяло съкровище.
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Решихте ли проблема с липсващите показания за оставащо гориво и ако да как? Аз също си монтирах трип и имам тоя проблем!
-
- потребител
didon80 написа:Решихте ли проблема с липсващите показания за оставащо гориво и ако да как? Аз също си монтирах трип и имам тоя проблем!
не колега не сме, както каза колегата проблема не е в сондата а явно си е от ел. схемата на различните модели, аз се рових из нета за нещо по-подробно, но до сега нищо смислено не съм открил.
Поздрави и честито.
- didon80
- потребител
Мерси, макар че моя го монтирах доста отдавна, имам тема във форума, там е писано доста по въпроса, има и снимки.....но тогава се мислеше че наистина причината е в липсата на датчик в резервоара, който да даде инфо на трипа, сега видях че има и друга идея по въпроса и реших да питам дали има решение. Не сте ли питали Тишо за подробности в окабеляването? Той има заводски трип.
- tisho_tbk
- потребител
- Контакти:
Тия дни ще избадя Трипа и ще снимам буксата ....didon80 написа:Мерси, макар че моя го монтирах доста отдавна, имам тема във форума, там е писано доста по въпроса, има и снимки.....но тогава се мислеше че наистина причината е в липсата на датчик в резервоара, който да даде инфо на трипа, сега видях че има и друга идея по въпроса и реших да питам дали има решение. Не сте ли питали Тишо за подробности в окабеляването? Той има заводски трип.
- jvspasov
- потребител
- Контакти:
Дано скоро има разрешение на въпроса - една подробност след ресет на компютъра стойността ми за оставащи километри и наличие на гориво в резервоара показа чертичките след 3 сек. "0" но след около 20 сек. отново показа "----" според мен пропуснах момента за евентуално въвеждане на стойност - а също така при светване на лампичката за резерва компютара не я отчита та може би там е разменено нещо би трябвало да почне да писука или мига но уви не ... А и друго отчитам разлика в изминатите километри по километраж и по компютър - след 100 изминати километра разликата започва да е към 0.3 на 10 км. или (приблизително - за 950 км. около 4 км.)при вас така ли е? Благодаря за отговорите..
- didon80
- потребител
Незнам дали при Мондео има такава опция(след като светне лампата за горивото да почне да мига или да писука), най-добре Тишо да каже при него как е. И при мен има разлика в показанията на трипа и механичния километраж. Каква стойност ще въведеш в тоя момент и дали може?
- didon80
- потребител
Качвам тия снимки за Тишо, той знае какво да погледне...
Снощи четах по задълбочено за монтажа на трипа в сайта на мирез и днес проверих окабеляването от датчика за горивото в резервоара към трипа. Буксата се намира под задната седалка( в средата има един черен гумен диск, от който излиза един сноп с кабели), вади се гумата и от долу се вижда буксата описана в сайта, както и горивопроводите към двигателя! На самата букса има 5 пина, от едната страна са 3 от другата 2. Нас ни интересува средния пин от тройката, трябва да е вързан към кабел с цветове бял/черен. При мен беше както трябва, остава да сваля трипа и да видя дали на буксата на 8 пин излиза същия кабел!
Снощи четах по задълбочено за монтажа на трипа в сайта на мирез и днес проверих окабеляването от датчика за горивото в резервоара към трипа. Буксата се намира под задната седалка( в средата има един черен гумен диск, от който излиза един сноп с кабели), вади се гумата и от долу се вижда буксата описана в сайта, както и горивопроводите към двигателя! На самата букса има 5 пина, от едната страна са 3 от другата 2. Нас ни интересува средния пин от тройката, трябва да е вързан към кабел с цветове бял/черен. При мен беше както трябва, остава да сваля трипа и да видя дали на буксата на 8 пин излиза същия кабел!