клапан за засмукания въздух-въпрос?
- pushkata
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2005, 10:24
- Модел на автомобила: Ескорт-Орион 91г. 1.4 CVH
- Контакти:
- Status: Извън линия
клапан за засмукания въздух-въпрос?
имам следния проблем и реших да попитам - значи този вакуум които отваря и затваря един клапан преди възду[ния филтър не ми работи и съответни винаги седи в положение - отворен. }е го сменям -ясно но до тогава как е по добре да карам - мога да го наглся да е винаги отворен демек да смуче само топъл въздух от колектора или да е винаги затворен и да влиза само студен въздух към филтъра, само че във втория случаи докато загрее колата върви ужасно едвам потегля придърпва и т. н.
Mlad sym i zelen, no se opitvam da se u4a : )
-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Re: клапан за засмукания въздух-въпрос?
Щом лятото не работи добре със студен въздух, тогава зимата проблема ще се задълбочи. Ако постоянно взима горещ въздух от колекторите няма да работи добре когато загрее двигателя.
Виждал съм на един автомобил, който беше работил цяло лято с въздух от колекторите-въздушния филтър беше изгорял, целия карбуратор беше черен като комин от нагар.Как не се беше запалил-не знам.
Най-добре е клапата да си работи.
Виждал съм на един автомобил, който беше работил цяло лято с въздух от колекторите-въздушния филтър беше изгорял, целия карбуратор беше черен като комин от нагар.Как не се беше запалил-не знам.
Най-добре е клапата да си работи.
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2008, 21:30
- Модел на автомобила: mondeo
Re: клапан за засмукания въздух-въпрос?
Здрасти . По принцип двг-то на вски автомобил обича студен въздух , но ако искаш промяна сложи клапана в средно положение. Просто му подложи нещо такова , че да не го засмуче вакума. Успех