Глъхне двигателя - Фокус 1999 г.
- pan_m
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Глъхне двигателя - Фокус 1999 г.
Здравейте,
от известно време усещам че при рязко подаване на газ, двигателя заглъхва за момент и след това се "отпушва".При нормално подаване на газ, колата върви без да глъхне, а самото глъхнене се засилва при включен климатик (тогава става дразнещо). Случва се и при студен и при топъл двигател.
Отделно от това, от ден-два усещам едно "пращене" в радиото, когато двигателя работи. Гледахме кабели на свещите - струват ни се наред, а отделно свещите съм ги сменял преди около 6-7 х.км от Мото Пфое (Моторкрафт).
Днес бях на диагностика, няма никакви грешки - всичко си е нормално, температурата на входящия въздух беше с нормално показание, предварение - също, но проблема с глъхненето и пращене на радиото си остава. Утре пак съм на диагностика (понеже ме дразни така да ми глъхне/придърпва колата), но все пак бих искал да ме посъветвате къде може да се търси корена на проблема (или на двата проблема) ?
Карам на бензин, двигателя е 1.6i - 101 к.с. Всички конектори съм ги пръснал с контактен спрей - така, че едва ли проблема е лош контакт.
Благодаря предварително.
от известно време усещам че при рязко подаване на газ, двигателя заглъхва за момент и след това се "отпушва".При нормално подаване на газ, колата върви без да глъхне, а самото глъхнене се засилва при включен климатик (тогава става дразнещо). Случва се и при студен и при топъл двигател.
Отделно от това, от ден-два усещам едно "пращене" в радиото, когато двигателя работи. Гледахме кабели на свещите - струват ни се наред, а отделно свещите съм ги сменял преди около 6-7 х.км от Мото Пфое (Моторкрафт).
Днес бях на диагностика, няма никакви грешки - всичко си е нормално, температурата на входящия въздух беше с нормално показание, предварение - също, но проблема с глъхненето и пращене на радиото си остава. Утре пак съм на диагностика (понеже ме дразни така да ми глъхне/придърпва колата), но все пак бих искал да ме посъветвате къде може да се търси корена на проблема (или на двата проблема) ?
Карам на бензин, двигателя е 1.6i - 101 к.с. Всички конектори съм ги пръснал с контактен спрей - така, че едва ли проблема е лош контакт.
Благодаря предварително.
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: Глъхне двигателя - Фокус 1999 г.

- pan_m
- потребител
- Контакти:
ЛУКОЙЛ, но и от Ромпетрол е същото.cenzor написа:Караш на бензин, а бензина от къде е? На мен ми се е случавало подобно поведение при лош бензин. И при запушен филтър.
Горивния филтър не е запушен, сменял съм го преди 2-3 х.км

HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 1%83%D1%81" onclick="window.open(this.href);return false;
Да си мил двигател скоро?

- pan_m
- потребител
- Контакти:
Нъцки, не съм го мил никога. Нямам навика ...cenzor написа:http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 1%83%D1%81" onclick="window.open(this.href);return false;
Да си мил двигател скоро?

HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Кога за последно смени въздушния филтър??
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=8547" onclick="window.open(this.href);return false;
тоа е друг често срещан проблем, въпреки че се забелязва като не ти работи километража, но определено като си смених датчика(работеше си) и колата ми е дзвер.
Успех!!
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=8547" onclick="window.open(this.href);return false;
тоа е друг често срещан проблем, въпреки че се забелязва като не ти работи километража, но определено като си смених датчика(работеше си) и колата ми е дзвер.
Успех!!
- pan_m
- потребител
- Контакти:
Горивен, въздушен и маслен филтър съм сменил преди 2-3 х.км. Съмнявам се да е от VSS датчика, но знае ли човек.focusfocus написа:Кога за последно смени въздушния филтър??
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=8547" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Успех!!
Както и да е, днес отново съм на диагностика, да видим какво може да излезе. Лошото е, че на предната тестера не даде никакви грешки, и поради тази причина е много трудно да се насочи човек нанякъде.
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- pan_m
- потребител
- Контакти:
Днес ходих на диагностика, резултата е :
1.Свещи и кабели (за кабелите имах подозрения, но свещите ...
). Кабелите били някакъв ад, с доста утечки.
2.Гарнитура на главата или на клапаните (това не ми е много ясно), понеже свещите се пълнели с масло. Възможно това да е причината, толкова бързо да са се издухали самите те.
Относно 2-ра точка, бих помолил някого да пусне една картинка от Microcat (имам го, но ми забива) на тази гарнитура, за да се ориентирам малко. Благодаря предварително.
1.Свещи и кабели (за кабелите имах подозрения, но свещите ...

2.Гарнитура на главата или на клапаните (това не ми е много ясно), понеже свещите се пълнели с масло. Възможно това да е причината, толкова бързо да са се издухали самите те.
Относно 2-ра точка, бих помолил някого да пусне една картинка от Microcat (имам го, но ми забива) на тази гарнитура, за да се ориентирам малко. Благодаря предварително.
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Гарнитурата...
- Прикачени файлове
-
- 1,6.pdf
- (63.83 KБ) Свален 266 пъти
- pan_m
- потребител
- Контакти:
Благодаря ти !debug написа:Гарнитурата...

HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- pan_m
- потребител
- Контакти:
Б@си гарнитурата, вървяла с капака в Мото Пфое и струвала... 402 лева.
Anyway, намерих си я в Тех-Ко за 35 лева.

Anyway, намерих си я в Тех-Ко за 35 лева.
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Аз съм сменял там и си е сама цената пак беше около 40 лв. Някой май послъгва.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Аз също съм си я купувал от Мото-Пфое, не помня цена, но определено не беше заедно с капака.
- FoCuSsS2000
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2008, 13:15
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2000 16v
определено са се опитали да те метнат.И аз съм сменял гарнитура и си беше отделно и не струваше повече от 40 лв
Всеки си има свой собствен вкус,казало кучето и си облизало оная работа.
- pan_m
- потребител
- Контакти:
М@йната им. Аз я намерих за 35 лева (но за съжаление не стана), и след това я уцелихме същата за 15 лв.FoCuSsS2000 написа:определено са се опитали да те метнат.И аз съм сменял гарнитура и си беше отделно и не струваше повече от 40 лв
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ