Q: Голям конденз в купето
- XaXo
- потребител
- Регистриран: 23 май 2005, 18:37
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1,4 i CLX
- Контакти:
- Status: Извън линия
Q: Голям конденз в купето
Абе хора я кажете, с какво да намажа стъклата ли какво, оставям я паркирана за около 5-6 часа, като сляза вечерта да се прибирам стъклата всичките, са направо на капчици вода, това пред нас в центъра на варна не ми се случва, става като я спра до общежитята на ВИНСа ( за тези които са от Варна). Само там ми се изпотяват така стъклата, каква е тая влага аз немога да разбера. Дайте някакъв ъкъл с какво да третирам стъклата че да не се запотяват така.
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Отнякъде ти влиза/влязла вода в купето и при слънчево време се изпарява и като се скрие слънцето стъклата първи се охлаждат и започва да кондензира влагата по тях. Местоположението на колата спрям слънцето /сянка, колко часа е на слънце и т.н./ може би затова на едно място като спреш има конденс а на друго няма.
Оставия на слънце за по-дълго време с леко отворени прозорци /по 1-2 см/, помага ако не ти влиза постояно вода от някоя дупчица на пода или уплатненията на вратите.
Дано ме разбра, че май нещо
.
УСПЕХ
Оставия на слънце за по-дълго време с леко отворени прозорци /по 1-2 см/, помага ако не ти влиза постояно вода от някоя дупчица на пода или уплатненията на вратите.
Дано ме разбра, че май нещо

УСПЕХ
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi 92
- Контакти:
Re: Q: Голям конденз в купето
И аз имам същият проблем във същият град и доста мои приятели се оплакват, явно при нас влагата е голяма ! Снощи карах на магия до нас, хем бях пуснал парното на 3та степен , ама докато стопли .....XaXo написа:Абе хора я кажете, с какво да намажа стъклата ли какво, оставям я паркирана за около 5-6 часа, като сляза вечерта да се прибирам стъклата всичките, са направо на капчици вода, това пред нас в центъра на варна не ми се случва, става като я спра до общежитята на ВИНСа ( за тези които са от Варна). Само там ми се изпотяват така стъклата, каква е тая влага аз немога да разбера. Дайте някакъв ъкъл с какво да третирам стъклата че да не се запотяват така.

- kujo
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2005, 22:14
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 EFi-16v 95" Combi
Май има връзка с морския климат и повишената влажност, сега като се замислих при командировките във Варна или Бургас винаги сутрин колата е във вода - изпотена от всякъде.
А от края на 2003 година пре зимата за да не се изпотяват стъклата от вътре ползвам спрей купен от ОМВ, за съжаление етикета е паднал. Но скоро гледах има, но в друга опаковка.
Ефекта е като сапунчетата за протовогазяа. Който е ходил в казармата ще разбере.
А от края на 2003 година пре зимата за да не се изпотяват стъклата от вътре ползвам спрей купен от ОМВ, за съжаление етикета е паднал. Но скоро гледах има, но в друга опаковка.
Ефекта е като сапунчетата за протовогазяа. Който е ходил в казармата ще разбере.
- tisho.74
- потребител
- Регистриран: 29 сеп 2005, 16:03
- Модел на автомобила: Опел Астра '08 комби 150 к.с. CDTI
В София нямам проблеми с това, ама на всяка командировка до Варна, Бургас или Равда всяка сутрин колата ми направо плува (и стъклата и ламарината) във вода през есента и пролетта, явно е от високата влажност на външния въздух близо до морето. С друго не мога да си го обясня, явно високата влажност благоприятства конденза.
Търся си форд
- XaXo
- потребител
- Регистриран: 23 май 2005, 18:37
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1,4 i CLX
- Контакти:
дааа определено не е в мен проблема, днес като се прибирах гледам 3 коли една до друга спрели, и да се звериш неможеш да видиш нищо вътре. Явно незнам може и от стелките да не е. Пък и без това неискам да ги махам, сега какъвто е сезона гаден, вътре всичко ще се освини. Днеска преди да потеглия старателно си забърсах стъклата от вън отвътре .... тея дни ще погледна за спрей нещо. Нека някой ако е ползвал да сподели, марки цени ...
P.S. много важна тема се оказа туй
P.S. много важна тема се оказа туй

-
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
Освен стелките, погледни където ти е монтирана антената. На фиестата обикновено е в предната част над покрива, доста често оттам влиза вода, но трудно може да разбереш дали влиза вода, освен ако не се вгледаш внимателно в тавана на колата. Ако влиза вода си личи, и ако се е увлажнил тавана, няма как да нямаш изпарения вътре. И по-специално около лампата, която е на тавана огледай;-)
Отделно погледни и около долната част на задното стъкло уплатненията. Ако има дупчици, решението е силикон безцветен;-)
Отделно погледни и около долната част на задното стъкло уплатненията. Ако има дупчици, решението е силикон безцветен;-)
- ivan0v
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2011, 20:40
- Модел на автомобила: Фиеста 1.3i 8v
Re: Q: Голям конденз в купето
Възможно е да имаш сълзене от системата на парното,някъде зад таблото,да не се вижда и от там да става конденз.
ModEdit: Темата е от 2005 година, пък и тези дни имаше пусната подобна за същият проблем. Слагам катинара.
ModEdit: Темата е от 2005 година, пък и тези дни имаше пусната подобна за същият проблем. Слагам катинара.