скрибуцане...хаха
- tvoitobu
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 18:32
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TD
- Status: Извън линия
скрибуцане...хаха
Здравейте...ае аз наскоро се сдобих с едно мондео дизелче...и понеже не ги разбирам много нещата ще обясня най-елементарно проблема си...
Наскоро забелязах,че докато карам... се чува отвън някакво скърцане,скрибуцане...и аз немога да го определя точно..но мисля че е от гумите нещо,тъй като засиля то почва все по-бързо да го издава тоя звук... От гумите явно, ама незнам от къде е проблема и много се дразня 

Не се обича "заради НЕЩО", а "въпреки ВСИЧКО"
- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
Re: скрибуцане...хаха
Здравей!
Според мен при 'неясни' шумове е добре да го погледне някой, на някои места прегледите са безплатни...
Иначе може да е нещо по ходова част или ремък, не мисля, че е свързано с гумите...
Поздрави!
Според мен при 'неясни' шумове е добре да го погледне някой, на някои места прегледите са безплатни...
Иначе може да е нещо по ходова част или ремък, не мисля, че е свързано с гумите...
Поздрави!

- tvoitobu
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 18:32
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TD
Май трябва да я погледне някой,да...Е сега през уикенда ще я погледне един приятел в сервиза си,пък дано не е нещо сериозно 

Не се обича "заради НЕЩО", а "въпреки ВСИЧКО"
-
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2008, 17:41
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 '97 Zetec 1.25 16v 75hp
Focus MK2 '07 Duratec 1.6 100hp - Местоположение: София
- Контакти:
И при мен се появи скрибуцане, на неравности, докато завивам ... оказа се износен шарнирен болт, смениха ми го за 15 лв. + 30 за самия болт.
6:00 I'm lifting shadows off a dream. Take the time another day ... and pull me under in the name of God! I'm learning to live as I wait for sleep.
- dankol
- потребител
- Регистриран: 11 юли 2006, 11:25
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО-98г. комби GIA 1.8 TDI
И моето мондео скрибуцаше, но открих дразнитела. Една от задните ми биалетки е с разбито тампонче. така, че може и да е от там, провери.
- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
Има още един вариянт. Моето окачване е също като на Мондео, отзад имаме стабилизираща щанга, която се държи И на 2 тампона, които тампони са вкарани във едни висящи (хванати към купето някак си) "уши". Та моите и 2те са късани и заваряни, ей сега наскоро едното пак се беше закъсало, и при вибрации при триенето на метал в метал се чуваше адски гадно скрибуцане. Та сега колата е в сервиз така или иначе, съм поръчал пак да ги заварят. А ако някой знае точно те как се сменят ще съм много благодарен.
Ооо и освен това - тези тампони, които са на тая щанга, при мене с времето са изяли метала на щангата, и сега има луфт и скрибуцат също.
Ооо и освен това - тези тампони, които са на тая щанга, при мене с времето са изяли метала на щангата, и сега има луфт и скрибуцат също.
Продавам си колата !