Индикатора за маслото
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
- Status: Извън линия
Я все пак сподели как се появи проблема ? От кога караш колата ? Сменял ли си масло преди това ? Изобщо ей такива неща.
А и не на последно място, кажи къде са тези "майстори" да не вземе някой друг колега да иде при тях.
ПП Без да съм на 100 % сигурен очаквам и след смяната на разпределителния вал да не е решен проблема.
ПП2 Ако не ти отстранят проблема, ще ти върнат ли парите за направените ремонти и части ?
А и не на последно място, кажи къде са тези "майстори" да не вземе някой друг колега да иде при тях.
ПП Без да съм на 100 % сигурен очаквам и след смяната на разпределителния вал да не е решен проблема.
ПП2 Ако не ти отстранят проблема, ще ти върнат ли парите за направените ремонти и части ?
Поздрави

-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Пич, не се засягай, ама цялата работа напомня на ония, дето мъжете им ги спукват от бой, а те викат:"ма той е толкова добър"...FordUser написа:... майсторите са много свестни, от много време се занимават с това...
Щяха да са свестни ако ти върнат парите за всички ненужно смененеи чаркове.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
При двигателя CVH разпределителния вал лагерува директно в главата и се износва самата глава, в този случай замяната на вала не променя нещата. От смяната на вала само ще намалее или изчезне тракането на клапаните, особено ако сменят и повдигачите. Ако загубата на налягане е от голяма хлабина със смяна на вала няма да стане. В такива случаи слагането на по-гъсто масло върши работа.
П.П. Само да попитам, д-ля с карбуратор ли е или с моноинджекцион. Защото ако е карбуратор може от бензинова помпа да влиза б-н в маслото (в 99% от случаите), но ако е моно помпата няма нищо общо ( намира се в резорвара), там проблема е в дюзата.
Смяната на маслена помпа е логично но само ако не влиза б-н в картера който да разрежда маслото
П.П. Само да попитам, д-ля с карбуратор ли е или с моноинджекцион. Защото ако е карбуратор може от бензинова помпа да влиза б-н в маслото (в 99% от случаите), но ако е моно помпата няма нищо общо ( намира се в резорвара), там проблема е в дюзата.
Смяната на маслена помпа е логично но само ако не влиза б-н в картера който да разрежда маслото
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- FordUser
- потребител
- Регистриран: 07 сеп 2006, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.4 73 коня
Еми какво да ви кажа, взех колата оставих 650 лева но мисля, че си заслужаваха. Сменени са масло, датчик за маслото, бенз. помпа, маслена помпа, гарнитура на главата и разпределителен вал. Като отидох и видях вал-а в какво състояние беше щеше да ми стане лошо, сигурно не е сменян от както е произведена колата, радвам се че минах само с толкова "малко" пари. След смяната на изброените неща се усети и разлика в хода на колата, като цяло съм доволен от момчетата.