Проблем с централно

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07
Status: Извън линия

Проблем с централно

Мнение от pantata » 07 май 2007, 22:08

Имам проблем с централното на шофьоркста врата. С ключа като заключвам и откл. всичко е наред, но от дистанционното на тази врата не действа и като тръгна да закл. и останалите врати закл. и пак откл., колата остава отключена и трябва да мина с ключа. При откл. всички други врати са ОК, но през шофьорската трябва пак с ключа. От машинката ли е или нещо друго? Ходих където ми слагаха алармата и всичко с нея е наред, пуска си нормално импулсите. Става дума за мондео.
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 07 май 2007, 23:53

Започни на първо време със смазване на съответната брава. Ако заяжда, със ключа работи защото прилагаш по-голямо усилие. Машинката няма такова и бравата остава заключена. Тъй като машинките играят роля и на управляващо реле, когато остане в заключено състояние подава команда заключи на останалите врати, затова се получава това отключване и веднага отново заключване.

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Fiesta 1.25 '10

Мнение от pantata » 08 май 2007, 11:37

То всъщност е обратното, при заключване останалите врати се заключват и пак се отключват, а след като цялата е заключена не се отключва само тя. Май пак ще се свали кората и буксата ще се пръсне с контактен спрей и ще взема да смажа и бравата. С какво да я смажа, спрей ли пак някакъв или с нещо друго :oops:
Изображение

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 08 май 2007, 12:06

Може да е прекъснал единия проводник. Най-често това става в гъвкавата връзка между вратата и купето. Провери кабелите!

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Fiesta 1.25 '10

Мнение от pantata » 08 май 2007, 18:20

nikolovvd написа:Може да е прекъснал единия проводник. Най-често това става в гъвкавата връзка между вратата и купето. Провери кабелите!
Проверени са, не е от тях :?
Изображение

rino71
потребител
потребител
Регистриран: 23 дек 2006, 19:31
Модел на автомобила: MONDEO

Мнение от rino71 » 19 май 2007, 00:22

Провери си машинката на централното на твойта врата-механиката и има 1 свързващо лосче от ключа към централното.И още виж дали нямаш механична "боклучена" причина поради която не се заключва.Особено зимата ако забравя да ги напръскам с спрей ми сее случвало така.А забравих 1 път ми бараха аларм и центр и като заключа-мойта отворена а 3те заключени и се оказа после,че на мойта врата са ми обърнали 2 кабела и затова е било така,така ,че да ги проверят отново защото командването за другите 3вр е от твойта.

borislau
потребител
потребител
Регистриран: 24 май 2007, 21:28
Модел на автомобила: Mondeo,Fiesta

hi

Мнение от borislau » 24 май 2007, 21:38

Имах същия проблем,оказа се че е от ключетата в машинката.Не се намират такива и ги пробих с много фино свредло.През отвора напръсках със спрей за патина.В момента работят безупречно.

Потребителски аватар
marin16v
потребител
потребител
Регистриран: 11 яну 2008, 09:50
Модел на автомобила: Eskort Ghia 1,6 16v `1998 kombi LPG

Проблем с централното

Мнение от marin16v » 01 фев 2008, 10:38

При отключване и заключване с ключа няма проблем.Диода на дистанционното свети,но вратите не реагират.Не знам къде да търся проблема.Ако някой знае да каже.

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 01 фев 2008, 21:21

Колега имаш проблем в модула на предната врата.Проблема е вътре има 6 броя микро- превключватери и някой от тях не действа.Те работят на принципа два по два както девяторния ел. ключ по-просто казано .Спасението ти е: В София има човек който ги ремонтира той отремонтира и моя модул или да вземеш на старо но от кола която е като твойта .От 97-2000 г. мисля че са един чешит.Виж дали имаш Д-лок и трябва да търсиш същата иначе няма да работи коректно в МП струва 420лв.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”