задно или предно прес зимата

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
ravenman
потребител
потребител
Регистриран: 19 май 2007, 15:58
Модел на автомобила: .....
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от ravenman » 07 яну 2008, 13:38

Стига сте упреквали човека. Кофти грешки прави, но не всеки е грамотен толкова, колкото трябва.
Когато дойде краят,винаги се сещаме за началото!
Когато всичко отиде подяволите.....не отивай и ти!
Изображение

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
Контакти:

Мнение от vargala81 » 07 яну 2008, 13:50

dangooo123 написа:Добре колега, оба4е тези коментари са подходящи за форума на у4ителите по БГ език
и ас съм на същото мнение . когато се пусне тема да се пише за нея ,а не да се коментира кой как пише . ако на някой нему харесва как е написано,може да не ОТГОВАРЯ НА ТЕМАТА. мисля ,че това което съм написал до сега би го разбрало и дете в 1ви клас . имам син на 5 години и поне той разбира винаги какво пиша
Последна промяна от vargala81 на 07 яну 2008, 14:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 07 яну 2008, 14:00

Е сеа се прибирам да хапна и гледам един с една ладичка, дай ма като и дава жега и се окопава. Помагах му, бутах, бутах и се отказах. Ко искаше да изрови паркинга? ОКи ма аз си имам друга раота и го остайх с едно лапе да копат.
След малко аз ще се мъча да излизам там та ще видим как ще бъде. Ако е излязъл де, да не е запречил пътя само.
Гледам си се движат ладички. Като си имаш гуми и знеш как, мисля че нямаш грижи.
Е мечтах си оня ден поне един тракшън да имах :(

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 07 яну 2008, 14:55

мечтаеш сш ти ама... много е хубаво, за да е истина.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от vargala81 » 07 яну 2008, 15:18

paci написа:ЛуТ си :D
Баси гумите! :)
мА и кат казваш че са със стаж начи не са от "днескашното" (днешното се пише)
Аз ходих на полигона и се врътнах 2-3 пъти ма тва с предно е умрела раота.
Друго си е задното

Нема нужда да пускаш 1000 поста един след друг.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... sc&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
dangooo123
потребител
потребител
Регистриран: 29 дек 2007, 13:11
Модел на автомобила: Ford focus

Мнение от dangooo123 » 07 яну 2008, 16:48

аман от неграмотници ![/quote]

Ам, пиша с краката си, малкия ми пръст не стига до Ч-то

:? :oops:
:)

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 07 яну 2008, 17:22

vargala81 написа: ...
Аз лошо да съм казал за задното?

Нямах грижи преди малко :) Е верно е много окопано но се измъкнах. После връщането малко ме затрудни, защото трябваше да маневрирам в стеснен участък и коловози.
Фиестичката тия дни е мноо готЯна :-*:

За правописа би трябвало да ви действа стимулиращо.
Пишете си колкото искате както искате. Само да не ми беше толкоз болно за занижаващото ниво на грамотност :(

red, па баси гадината как се заяжда :( Е нема нищУ сеа кат порастнем ши зеем и с тракшън

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от vargala81 » 07 яну 2008, 17:33

наистина е много лошо когато се окопаеш със задно .окопавал съм се обаче в кал и нямаше излизане .въртеше си на едно място ,трима колеги едвам ме избутаха.

Потребителски аватар
gad
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2006, 00:38
Модел на автомобила: Fiesta 1.1mi '92

Мнение от gad » 07 яну 2008, 19:35

Един път съм карал лада с гладки гуми в сняг точно като сегашния и беше доста интересно. Само като докоснеш газта и задницата почва да те изпреварва. Иначе съм фен на задното и мисля , че ако има хубави гуми и шофъор, който знае какво прави , няма проблем. Кефа компенсира недостатъците.
Правописа е труден за абсолютно всички и всеки прави грешки, защото Българския език си е доста труден и сложен по принцип, но грешките бяха стресиращи в тази тема."АЗ" се пише със З. Половината думи се чудя някой път как се пишат, но "Аз" е една от най-използваните думи и ми е много странно как се греши. Това ме провокира мен да пиша, иначе въобще не ми се занимава с глупости. Все ми е едно кой как пише, то си е за негов срам. Vargala, виж сега като почна да слагаш точки е съвсем друго, иначе не може да се разбере къде свършва едното изречение и къде почва другото. Не , че не може да се разбере какво пишеш, но са необходими малко повече усилия от обикновенно и съм сигурен, че повечето хора не дочитат такива теми, а тогава какъв е смисъла да ги пускаш. Ако не беше подхваната темата за правописа, щеше да има 1-2 отговора според мен.
АКО СПОРИШ С И.Д.И.О.Т , МНОГО ВЕРОЯТНО Е И ТОЙ ДА ПРАВИ СЪЩОТО!!

Потребителски аватар
Dundee
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T

Мнение от Dundee » 07 яну 2008, 20:09

Едно време карах Москвич. Като закъсаше - дърпам смукача за да могат колелата да се въртят без газ, излизам отвън и почвам да бутам на тласъци. Захапе ли, скачам обратно вътре.
Предно и задно се карат по различен начин. Като че ли зимата с предно е по-сигурно, но задното е по-забавно. Общото е в преспите трябва да се влиза смело и със засилка. :)
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 07 яну 2008, 20:47

Dundee написа:...........
Предно и задно се карат по различен начин. Като че ли зимата с предно е по-сигурно, но задното е по-забавно. Общото е в преспите трябва да се влиза смело и със засилка. :)
За 19г шофьорски стаж 10г съм карал кола със задно ( Жигула и ЗАЗ ), останалите са със предно (Форд ), последните 8г карам и 4х4 (Нива). Както каза Dundee, карат се по съвсем различен начин, както на сняг и лед така и на сух асфалт. Тъй като темата е за сняг, ще говорим само за сняг. Когато искаш да се забавляваш, да задното е по-готино. Обаче когато трябва да стигнеш от точка А до точка В, е меко казано трудно. Винаги трябва да се съобразяваш със количеството на газта, всяко превъртане на гумите води до поднасяне. Задно разположения двигател дава предимство, но принципа е същия. При управление на автомобил със предно, спокойно можеш да си позволиш превъртане на задвижващите колела без това да доведе до промяна посоката на д-е. Също така по време на буксуване колата следва посоката на движение, която е зададена от волана за разлика от задното. При автомобилите 4х4 тъй като повечето, когато не е блокиран централния диференциял, са с по-голямо предаване на усилието към задните колела, когато прибуксуват се държат като със задно. Предимство при тях е че се предава много по-голямо усилие без да прибуксуват.
Общото при всички обаче е едно- Физичните закони действат при всички, а това са единствените закони, които като се нарушат, веднага следва възмездие и адвокати не помагат.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

maikalllll
потребител
потребител
Регистриран: 07 сеп 2006, 22:25
Модел на автомобила: FORD mondeo 1.8 tdi 95 год.

e

Мнение от maikalllll » 11 яну 2008, 12:39

дали е със задно или предно всички коли са правени да се карат , всяка си има предимства и недостатъци най важното е задволанното устройство , добре обурудвана кола , визирам хубави гуми , изправна спирачна и всекви подобни системи след внимателно и правилно шофиране си върши работата, за хора опитващи се да поставят рекорди за световния рали шампионът в сняг .......... все нещо ще им пречи , а главната пречка са си обикновенно те самите !!! лично за мен колата с предно е по лесна за управление в снега и изисква по минимални усилия от страна на водача ( лично мнение )

Потребителски аватар
Rick
потребител
потребител
Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
Контакти:

Мнение от Rick » 11 яну 2008, 19:36

Прочетох всякакви измислици за задното от всевъзможни места и даже коментари от БМВ или Мерцедес собственици че си оставяли колите зимата щото било трудно да ги карат и т.н. Кой ги пуска тия работи незнам, със скромния 2 годишен стаж не съм видял проблем от задното, даже обратното. Колата е изключително стабилна, с 4 зимни гуми заспива на пътя, никога не ми се е случвало да занесе.
Основната причина естествено е че не се правя на идиот и карам с подходяща скорост на лед, сняг и т.н.

Потребителски аватар
vargala81
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от vargala81 » 11 яну 2008, 20:31

Rick написа:Прочетох всякакви измислици за задното от всевъзможни места и даже коментари от БМВ или Мерцедес собственици че си оставяли колите зимата щото било трудно да ги карат и т.н. Кой ги пуска тия работи незнам, със скромния 2 годишен стаж не съм видял проблем от задното, даже обратното. Колата е изключително стабилна, с 4 зимни гуми заспива на пътя, никога не ми се е случвало да занесе.
Основната причина естествено е че не се правя на *ЦЕНЗУРИРАНО* и карам с подходяща скорост на лед, сняг и т.н.
колега немогат даги карат щото им слагат възможно най-големите и широки гуми. това го има само в България .От германия идват с 4 еднакви по каталог,а ние тука веднага ги сменяме .аз още в началото на темата казах,че с ладата трета зима нямам проблеми.

Потребителски аватар
impresa
потребител
потребител
Регистриран: 04 юни 2006, 20:18
Модел на автомобила: E46 330Ci 231hp / E92 335d 286 hp

Мнение от impresa » 11 яну 2008, 23:41

За първа зима карам кола със задно предаване. Искам да кажа още в началото, че и между самите коли със задно предаване има разлика и не мога да сложа лада и сиера под един знаменател. Моята кола е с 4 много добри зимни гуми и всичко е изправно по спирачната и кормилна уредба. Налага се да пътувам много със сиерата - по 3000км на месец! За разлика от миналата зима, сега има сняг много. :P Успях да я изпробвам почти при всякакви условия - 2 метра сняг на Боровец, прекрасни ледени коловози на Пампорово :lol: , кишави павета в Пловдив и път-огледало към Сливен. Въпреки първоначалните ми опасения преди да си купя кола със задно, сега не съжалявам. Въпросът кое е по-доброто предаване през зимата е доста относителен, но все пак всичко опира до шофьора и неговите умения. През зимата спирачката трябва да е поседното средство, което да използваме, за да спрем! В момента, в който я докосна и тръва като шейна. Затова използвам скоростната кутия и непроменливата работа на двигателя т.е стабилните обороти. :D На Боровец изкачих такъв баир, че после сам не си вярвах как съм стигнал до там. На първо място най-важното е да не се променят оборотите, когато се предприема изкачване, защото тогава почва буксуването. Досега не съм се окопавал. Повечето предимствата на задното са при спускането. Когато се влиза в заледен завой с кола с предно, поднесе ли и край, няма връщане в правилната траектория. Докато при задното не е така, тъй като задвижващите колела не завиват и проблем може да имаш само ако натиснеш спирачка - пускаш и колата си влиза в пътя!

Улях се, но това показва скромният ми опит със задно предаване! 8)

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 12 яну 2008, 11:10

impresa е изключително прав.
А моето мнение е че на задното, предна гума като влезе в дупка,проблема е голям. За мен това е единствения минус. Тая зима само един път закъсах, и трябваше малко да ме бутнат точно поради тази причина. Докато правех маневра за паркиране, предна гума влезе в дупка на шахта, без да преувеличавам една педя дълблока. Е просто нямаше как да изляза.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16

Мнение от schrack » 12 яну 2008, 11:34

Тази тема със задно и със предно никога няма да спре а трябва някой да направи засичане съответно със видеоклип да си види кое предаване губи или печели то по завой,права,на сняг, на кал, на макадам и да се реши въпроса най сетне................защото тази тема я наблюдавам доста одавна но не влизам да се чеша кое е по доброто

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 12 яну 2008, 13:12

Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 12 яну 2008, 19:05

schrack написа:Тази тема със задно и със предно никога няма да спре а трябва някой да направи засичане съответно със видеоклип да си види кое предаване губи или печели то по завой,права,на сняг, на кал, на макадам и да се реши въпроса най сетне................защото тази тема я наблюдавам доста одавна но не влизам да се чеша кое е по доброто
Става дума за сняг, където е единственото предимство на предното.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”