Мале каква простотия направих и КВИ ИДИОТИ ГИ ИМА

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Status: Извън линия

Мнение от debug » 17 дек 2007, 15:21

Колеги, по-спокойно гледайте на нещата от живота и ще живеете по-дълго и щастливо. Не се впрягайте толкова, идиоти колкото щеш. Аз за 11 години от как съм взел книжка и близо 350 000 км. съм си изградил следните навици.
- настигне ли ме някой - значи кара по-бързо от мен - пускам го да си заминава по пътя. Защо да му се пречкам на човека, всеки сам си решава какво темпо му е комфортно и какви рискове да поема.
- Не сме ние тези, които трябва да възпитават неразумните шофьори, най-много да пострадаме покрай тях. Т.е. "Дай път на глупака". Съмнителен ли ми е някой - дръпвам се назад, като си оставям достатъчно място да мога спра, в случай че онзи се тресне някъде. Три-четири пъти съм бил свидетел как се блъскат отпред, но когато имаш аванс си спираш нормално, без адреналин и гледаш цирка / хоръра.
- В ситуация, в която настигам някой, а той започва да ми се показва и да не ме пропуска - примерно кара с 60, настигам го и почва да се напъва с 100 - правя един опит за изпреварване, като не рискувам да се утрепя. Като не ме пусне, се прибирам зад него и започвам да му дишам във врата, като карам с неговата скорост без да се навирам прекалено много. Ако в следствие на това въпросният индивид достигне и поддържа моята скорост - ОК, няма за какво да го изпреварвам. В повечето случаи обаче след 5-10 минути пуска педала и ме оставя да мина. Клаксони, дълги и прочие използвам само при крайна нужда когато някой просто не ме вижда или съвсем умишлено ми пречи.
- Изпреварвам за да карам нататък, а не за да се докажа пред някой, че съм по-голям шофьор.
- Голяма роля за спокойното ми шофиране (не бавно, а без нерви) играе приятелката ми, която в нервна ситуация просто млъква и се хваща здраво за дръжката над вратата - значи трябва да укротя топката.
- Старите коли са средство за избиване на комплекси, забелязвам го всеки път когато карам Маздичката. В интерес на истината тя върви повече от колкото половината Голф-2-3 с по 1,3 мАтор и подобните опелетки, но всички имат нуждата да ме задминат, засечат и прочие. Тя става малко като поговорката "На умряло куче нож вади", защо не се заяждат с нови БМВ-та и Мерцедеси примерно? Това просто трябва да го преглътнете уважаеми съфорумци, такъв ни е манталитетът просто. Колко човека можеш да "накажеш" - 2,3-20-100? Просто в един момент претръпваш и вече не ти прави впечатление.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
schrack
потребител
потребител
Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Status: Извън линия

Мнение от schrack » 17 дек 2007, 16:04

Като не ме пусне, се прибирам зад него и започвам да му дишам във врата, като карам с неговата скорост без да се навирам прекалено много. Ако в следствие на това въпросният индивид достигне и поддържа моята скорост - ОК, няма за какво да го изпреварвам
Аз ги изпозвам за така наречените кучета кара напреде и ми цепи пътя за полицай debugнапълно те поткрепям за казаното[/quote]

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”