Нова наредба реже главите на дръзките шофьори!

Предимно, но не само за Форд.
Потребителски аватар
vaskoneti
потребител
потребител
Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г.
Status: Извън линия

Мнение от vaskoneti » 23 ное 2007, 17:12

cossy написа:Аз си купих точно преди да се пусне тая тема, баси излъгацията!
Няма страшно, слагай и ползвай, спряха ме с него полисмен го гледаше като " Голям камък" ама намери за друго да се хване, и 20лв. заминаха бадева !
With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.

stohata
потребител
потребител
Регистриран: 07 дек 2007, 14:26
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8TD, FORD FIESTA 1.1MI

Мнение от stohata » 14 дек 2007, 20:18

Колеги без да съм най-големия праведник пред ЗДП мисля, че е по добре да се спазват горе долу ограниченията за скороста околкото да монтирам антирадар в автомобила си.Другото което знам със сигурност е, че трудно ще се намери катаджийски радар който да е настроен и да засича превишение на скороста без да е даден поне 15-20 км.аванс, а именно ако ограничението е 50км/ч. радара засича ако се движиш с 70км/ч. ( с малки изключения в по-малките населени места)та моя въпрос към използващите антирадари, намаляващи само за пред КАТ (радара) е: Не са ли ви достатъчни тези 20 км/ч. над ограничението?Мен лично никога не са ме спирали за превишена скорост движейки се със скорост в рамките на 20км/ч. над ограничението.Моето мнение е, че антирадара може да те спаси от КАТ, но както каза колегата Любо едвали ще писне преди да стане ПТП.

Потребителски аватар
megyto
потребител
потребител
Регистриран: 24 юни 2007, 19:20
Модел на автомобила: Ford Focus 2.0 Zetec 16V '99 с ГИ; Ford Fiesta 1.3 '94
Контакти:

Мнение от megyto » 14 дек 2007, 20:26

Аз живея в малък град минават покрай катаджиите не с 70км.ч. а с повече и кво спират ли ги не!!! ми те всички се познават :roll:

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 15 дек 2007, 10:13

Вече радарите ги настройват с 10 км над ограничението. Тези които ги слагат 20-30-50-70 км над ограничението го правят с цел изнудване, защото ако радара те засече показанието влиза в паметта и ако в последствие няма акт се пишат обяснения и следват наказания.
За мен специално антирадара е от полза, когото се разсея от нещо и не видя, че съм превишил с 10-20 км ограничението, а от 11-20 км са 50лв (толкова ми е бензина до София и обратно).

Потребителски аватар
chains
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

Мнение от chains » 18 дек 2007, 23:31

Сори, че се отплесквам от темата!

За темата с камерите - колеги трябва да се радваме, че все още не са масово разпространени у нас, защото вече щяхме да сме го решили въпроса със задръстванията - просто нямаше да останат правоспособни водачи /средностатистическия софиянец докато отиде на работа ще нулира актива от точки в контролния талон/!

Ако някой от Вас е карал в Лондон ще знае за какво става въпрос - там се кара като мишка, защото буквално целия град бъка от камери, детектори и какви ли не датчици, а глобите са умопомрачаващи дори за англичаните и неизбежни /абе стъпиш ли на криво, 100% ще те резнат/

пп: затова дайте да не се впрягаме много и да си свиркаме, че и без туй това градския транспорт е препълнен в пиковите часове и вземат ли ни книжките ще трябва да ходим пеша на работа!

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 18 дек 2007, 23:41

В Лондон от 5-6 години разпознават хора по разстоянието между очите, а у нас от 5 месеца едва разпознават номерата на колите с камерите.

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 19 дек 2007, 20:23

Преди около година гледах филм по този повод.
На един актьор му вкараха снимката в компа и го обявиха за издирване. Той си беше сложил най-обикновени очила и мустаци. Нито една камера не го разпозна :)
Та и с колите има нещо подобно. И през 100 метра камери да сложат- ефект никакъв. Трябва преди това някой да ни спира и глобява, защото не ни се виждат номерата от мръсотия :D
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Отговори

Върни се в “НОВИНИ”