резервоар на Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2007, 21:28
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16v
- Status: Извън линия
резервоар на Мондео
Здравейте,искам да попитам някой ако знае колко литра е резервоара на Мондео 94г. 2000 кубика 16v....до сега не ми се е налагало да го пълня до горе и честно казано ще съм благодарен ако ме информирате 

-
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2007, 21:28
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16v
и аз имах подобен проблем...не ми светеше лампата и стрелката не беше стигнала даже и червеното..колата ми спря,предположих че е от бензина и зех един литър,но тая пак не запали...закарах я на сервиз и пича като отвори бензиновата помпа вика "нямаш бензин"..Викам тоя луд ли е или аз сам прост... и така налях си една туба бензин и са оправи..така че много не им вярвам на тея лампи
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
колко литра е резервоара на мондеото ми?!
Да се включа и аз в темата! Мондеото е 1997 г., 2.0 литра 130 коня. Четах в страницата на catalogauto.ru за моя модел че резервоара е 61 литра, светна ми лампата за горивото и да съм минал 20- 30 км и отидах да заредя, като бях чел че след като светне лампата имам 8 литра резерв! Викам на бензинаджията сипи и до горе, като си мисля да съм имал към 5 литра и очаквам да ми зареди не повече от 56 литра, да ама не - пистолета изключи на 61.5 литра
И се питам на бензиностанцията ли ме лъжат и ми слагат повече от колкото може да събере резервоара или какво?! Колко литра е резервоара все пак? 61 + 8 = 69 литра ли?

И се питам на бензиностанцията ли ме лъжат и ми слагат повече от колкото може да събере резервоара или какво?! Колко литра е резервоара все пак? 61 + 8 = 69 литра ли?
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
направи сметка,че от резервара до капачката имаш доста дебела тръба,която при всички ситуаций ще поеме поне 3-4л. бензин.А и бензиностанцийте винаги лъжат.Повечето отказвата да наливат в малки съдове,уж,че имало забрана (пожарозащитна цел),но всъщност е заради това,че като ти сложат в една туба от 10л. бензин като видиш,че тубата ще събере още 1л.ще се усетиш,че са те минали.
Ако сте забелязали повечето бензинджий не източват маркуча след като заредят.Тоест в маркуча остава малко бензин след като са спрели помпата.Аз лично съм виждал как на бензиностанция изтоват маркуч без да пускат помпата.
Ако сте забелязали повечето бензинджий не източват маркуча след като заредят.Тоест в маркуча остава малко бензин след като са спрели помпата.Аз лично съм виждал как на бензиностанция изтоват маркуч без да пускат помпата.
- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Re: резервоар на Мондео
Ся като търсих темата за един човек и се зачетох, та малко оффтопик, един приятел отива да си слага бензин обаче почва сам да си налива, още вдига пистолета и отчита 60 ст. шибна един на колонката, счупи й дисплея и си тръгнахме

- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Re: резервоар на Мондео
Е ти пък.. Нали навсякъде вече има начална такса - GSM оператори, БТК, таксита, защо пък и бензиностанциите да нямат начална таксаpantata написа:Ся като търсих темата за един човек и се зачетох, та малко оффтопик, един приятел отива да си слага бензин обаче почва сам да си налива, още вдига пистолета и отчита 60 ст. шибна един на колонката, счупи й дисплея и си тръгнахме![]()