Галаксито ми се пълни с вода
- Тони
- потребител
- Регистриран: 24 апр 2006, 10:29
- Модел на автомобила: Ескорт и Галакси
- Status: Извън линия
Галаксито ми се пълни с вода
Здравейте! Онзи ден след дъжда , слизам до колата, а мястото до шофьора пълно с вода - беше сигурно 10см. Имах спешна работа и няколко дни нямаше как да се занимавам с колата, а нямаше как да я карам така, за това с винтоверта пробих една дупка в пода .... та след като оправя проблема , ще трябва и това да оправям.
Прозореца си беше затворен , прегледах уплътненията и те са си добре...
Някой да има идеи от къде идва водата?
Благодаря предварително!
Прозореца си беше затворен , прегледах уплътненията и те са си добре...
Някой да има идеи от къде идва водата?
Благодаря предварително!
- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Виж си подкалника. Моя беше изместен и се напълни също. Не е вариант да се пробива дупка. Би трябвало фабрично да имаш едни гумени тапи, които да отвориш, за да се изтече. Голфовете имат. Подобни са на тапите на резервната ти гума. Има 3 мисля отдолу на резервната гума, които да оттичат легенчето.
Друг вариант са запушени вотоотводи на отделението м/у двигателя и предното стъкло, там където на повечето коли са акумулаторите. Няма универсален отговор. Почвай да гледаш едно по едно. На Голфа още не можем да намерим причината. Той е някакъв странен случай. Изолирали сме всичко досега и пак се пълни. Какво ли не пробвахме... стъкла, врати, калници... засега на камък!
Друг вариант са запушени вотоотводи на отделението м/у двигателя и предното стъкло, там където на повечето коли са акумулаторите. Няма универсален отговор. Почвай да гледаш едно по едно. На Голфа още не можем да намерим причината. Той е някакъв странен случай. Изолирали сме всичко досега и пак се пълни. Какво ли не пробвахме... стъкла, врати, калници... засега на камък!

-
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2007, 15:59
- Модел на автомобила: Ford Galaxy,2.0i DOHC,Ghia,'98
Здравейте. Преди време бях поподнал на един руски сайт(за съжаление не мога да го намеря сега)и там доста се обсъждаше проблема с влизането на вода в купето при дъжд-и при Галакси и при Шаран. Най-често се дължало на запушване на отточни отвори между предно стъкло и купето(под уплътнението). При мен засега няма такъв проблем и не съм търсил точно къде се оттичат тези дренове. Съжалявам за късната и оскъдна информация.
А към колегата с Голфа- какъв е 1 или 2 и къде се мокри колата?
А към колегата с Голфа- какъв е 1 или 2 и къде се мокри колата?
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Малко извън темата, ама нали споделяме "преживелици". Без найлона тече за страх. Водата се стича по вътрешната стена на вратата - тази на която е закачена кората и без фолиото отива в купето. Имам и малко личен опитcocoff написа:...

Инък на един познат с галакси му протекло от гумените уплътнения на релсите на багажника (на тавана), но темата е от 15.09...