Моля за съвет относно тампоните на двигателя

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
George
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2007, 10:35
Модел на автомобила: Orion 1.8D Ghia
Status: Извън линия

Моля за съвет относно тампоните на двигателя

Мнение от George » 12 мар 2007, 13:09

Колата е Орион1.8Д 89г. Моля за съвет и консултация как да постъпя и какво да направя.

След удар в гредата под скоростната кутия, на която се захващат тампоните дойде ред да се сменят и самите тампони. Вече два пъти в рамките на година и половина сменявам тампоните под скоростната кутия и двата пъти нови и след няколко месеца започва да ручи. Първия път се оказаха турски ментета - за около трийсе и нещо лв бройката, втория път платих четиресе и нещо (не си спомням точно колко) и били немски. Мотора заспа, но за около 3-4 месеца. След това отново започна да се усещат вибрации, не толкова тресене на ниски обороти (мотора мърка направо) а вибрации в купето. Все едно е опряла тръбата на аспуха в купето или пък мотора опира някъде. Няколко майстора ми казват да се примиря, че няма да се оправи колкото и тампони да сменя...
В един магазин ми педлагат уж оригинални за 80лв, но каква е гаранцията, че няма същото да стане? Друг ми казва намери си добри тампони втора употреба, но оригинални и може да се реши проблема.

Какво да правя? Възможно ли е да има кривина в гредата, макар че майстора ми гарантира, че е изчукана и изправена и от там да става нещо? Да сменя ли и нея заедно с тампоните?

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”