Focus MK1 Zetec - проблем на бензин
-
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2014, 21:14
- Модел на автомобила: Focus Mk1 1.8 Zetec
- Status: Извън линия
Focus MK1 Zetec - проблем на бензин
Здравейте, Фокуса ми направи фокус тази сутрин. Фокус МК1 1.8 зетек бензин+газ инжекцион.
Днес сутринта паля колата както всеки ден и изгасна, втори опит - губи обороти тресе и гасне, така няколко опита докато не позагря и си прехвърли на газ, където колата няма проблеми. Държи стабилни обороти, върви си както всеки ден до сега. Мина ли на бензин в движение колата започва да се дави, да губи мощност и да забива муцуната. От време на време има проблясъци да си върне вътъка но са малки.
Понеже снощи ми светна лампата за бензина и на около нямаше Шел, изневерих и сипах 5лв ОМВ, и си я оставих пред блока. Помислих че е кофти бензин, заредих 4литра Шел 100, покарах, после пак 4литра, но няма промяна.
Съмненията ми бяха - кофти бензин, което го отметнах, филтър, помпа, бензинопровод, инжектори..
Като допълнение бих казал че вечерта карах доста градско (~100км) без проблеми нито на газ, нито на бензин. Заредих гориво чак на прибиране преди да я спра пред блока.
Ще съм благодарен ако чуя и вашите мнения от къде да я захващам
Днес сутринта паля колата както всеки ден и изгасна, втори опит - губи обороти тресе и гасне, така няколко опита докато не позагря и си прехвърли на газ, където колата няма проблеми. Държи стабилни обороти, върви си както всеки ден до сега. Мина ли на бензин в движение колата започва да се дави, да губи мощност и да забива муцуната. От време на време има проблясъци да си върне вътъка но са малки.
Понеже снощи ми светна лампата за бензина и на около нямаше Шел, изневерих и сипах 5лв ОМВ, и си я оставих пред блока. Помислих че е кофти бензин, заредих 4литра Шел 100, покарах, после пак 4литра, но няма промяна.
Съмненията ми бяха - кофти бензин, което го отметнах, филтър, помпа, бензинопровод, инжектори..
Като допълнение бих казал че вечерта карах доста градско (~100км) без проблеми нито на газ, нито на бензин. Заредих гориво чак на прибиране преди да я спра пред блока.
Ще съм благодарен ако чуя и вашите мнения от къде да я захващам
-
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2013, 21:14
- Модел на автомобила: Фокус
Re: Focus MK1 Zetec - проблем на бензин
Същият Фокус, същият проблем, една седмица ме мъчи, и накрая отказа изобщо да запали. Бензиновата помпа се оказа.
Ама не умря като коза отведнъж.
Смених бензиновата помпа и филтъра, и колата няма проблем вече 3000 километра.
Та заслушай се дали има при първо палене за деня, или след по дълък престой на колата качествено жужене под задната седалка в дясно.
Ама не умря като коза отведнъж.
Смених бензиновата помпа и филтъра, и колата няма проблем вече 3000 километра.
Та заслушай се дали има при първо палене за деня, или след по дълък престой на колата качествено жужене под задната седалка в дясно.
-
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2014, 21:14
- Модел на автомобила: Focus Mk1 1.8 Zetec
Re: Focus MK1 Zetec - проблем на бензин
Забравих да напиша - проблема е решен, оказа се гуменото уплътнение на маркучето, което влиза в помпата. Бензина се връщаше в резервоара и не правеше налягане до регулатора. Сменена гумичка и проблемът се оправи