Фокус - двигателя се форсира сам по инерция
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2014, 20:17
- Модел на автомобила: Ford Focus, 2004, 1.8TDCI, 100 к.с.
- Status: Извън линия
Фокус - двигателя се форсира сам по инерция
Здравейте колеги и Честита Коледа на всички.
Проблема, за който искам да попитам е следният:
Сутрин когато колата е студена, ако при движение освободя от скорост и я пусна по инерция, двигателя започва да се форсира сам, като вдига оборотите до 1200-1300 и след това си ги сваля на около 900. Ако в този момент натисна съединителя, оборотите се стабилизират. Това се наблюдава само първите 5-10 минути,а след като колата позагрее, всичко си е ок.
На място и на празен ход, оборотите са стабилни.
Досега по проблема съм направил няколко неща:
Смених маслото на скоростите (оригиналното за Форд от МотоПфое) - промяна нямаше.
Сипах добавка за скоростни кутии на Бардал - ефект също никакъв.
Смених датчика на скоростната кутия, но проблема си остана.
Моля за мнения и насоки - не че ме притеснява толкова да си карам и така, по скоро си мисля да не е симптом за нещо по сериозно, пък и обичам всичко по колата да си ми е наред.
Благодаря Ви предварително.
Проблема, за който искам да попитам е следният:
Сутрин когато колата е студена, ако при движение освободя от скорост и я пусна по инерция, двигателя започва да се форсира сам, като вдига оборотите до 1200-1300 и след това си ги сваля на около 900. Ако в този момент натисна съединителя, оборотите се стабилизират. Това се наблюдава само първите 5-10 минути,а след като колата позагрее, всичко си е ок.
На място и на празен ход, оборотите са стабилни.
Досега по проблема съм направил няколко неща:
Смених маслото на скоростите (оригиналното за Форд от МотоПфое) - промяна нямаше.
Сипах добавка за скоростни кутии на Бардал - ефект също никакъв.
Смених датчика на скоростната кутия, но проблема си остана.
Моля за мнения и насоки - не че ме притеснява толкова да си карам и така, по скоро си мисля да не е симптом за нещо по сериозно, пък и обичам всичко по колата да си ми е наред.
Благодаря Ви предварително.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Фокус - двигателя се форсира сам по инерция
Напълно е нормално да се държи по този начин.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2014, 20:17
- Модел на автомобила: Ford Focus, 2004, 1.8TDCI, 100 к.с.
Re: Фокус - двигателя се форсира сам по инерция
Благодаря за бързият отговор. Не съм много на ти с колите, още повече пък с конкретният модел (това ми е първият дизел) и затова всичко, което не съм наблюдавал преди ми се струва "проблемно" и тръгвам да го отстранявам.
Ще се радвам ако наистина това поведение на колата е нормално - поне ще спра да търся под вола теле и да давам пари на вятъра.
Благодаря още веднъж.
Ще се радвам ако наистина това поведение на колата е нормално - поне ще спра да търся под вола теле и да давам пари на вятъра.
Благодаря още веднъж.