Автоматична СК - странен казус с маслото
- Lenux
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp
- Status: Извън линия
Автоматична СК - странен казус с маслото
Здравейте колеги, понеже от скоро усещам, че не навреме се включва 4-та предавка или може би нещо аз си въобразявам и не мога да броя.. И понеже от време на време ми капе масло от скоростната, реших да видя колко е останало и като вдигнах пръчката (докато работи двг) много чудно ми го показа - от едната страна на пръчката сухо, от другата мокро до макс-а. И пак пъхнах и пак вдигнах.. пак така. И така се чудя сега на кое да вярвам- на едната и страна дето е обозначен от МИН до МАКС и е мокро до макс, или на другата и страна дето е от МИН до МАКС и е суха
Аз така или иначе подолях малко, но малко - 500 грама. Другото, което искам да питам - ще ми се да долея още, поне да стане литър, но има ли опастност някаква ако я препълня с масло? Благодаря за помощта.

Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
".. bigger is better ... "
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Автоматична СК - странен казус с маслото
В никакъв случай не трябва да е повече маслото. Но от мен само толкова.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- OgiDogi
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2009, 00:09
- Модел на автомобила: Orion 1.6DL '83 -> Mondeo 1.8TDi '97 с газ -> Focus 1.6 TDCI '07
Щеката ти опира някъде от едната страна и затова се омазва. Вярваш само на най-ниското показание, останалото е омазано при вадене/връщане.Lenux написа:... - от едната страна на пръчката сухо, от другата мокро до макс-а. И пак пъхнах и пак вдигнах.. пак така...
- Lenux
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 15:23
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9 EFI 145hp
Колега и на мен това ми мина през ума.. Но по поведението на скоростите пък всичко е наред, сменява ги идеално.. Случвало ми се е да се държи странно, така че я знам какво прави като и намалее маслото. За сега мисля.да изчакам и да се направя, че вярвам на мократа страна на пръчкатаOgiDogi написа:Щеката ти опира някъде от едната страна и затова се омазва. Вярваш само на най-ниското показание, останалото е омазано при вадене/връщане.Lenux написа:... - от едната страна на пръчката сухо, от другата мокро до макс-а. И пак пъхнах и пак вдигнах.. пак така...

Ако всички фордовете имаха един цар, той щеше да е Скорпио.
- lordextra
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2012, 15:58
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 16v lpg
ХА ха ха , е те тука се сцепих от смех,
, та от едната страна на щеката е при студен а от другата страна при топъл мотор / 20 км граддско / . Успех с меренето. Дано съм бил полезен. Та щом при работа на мотора си мин/макс значи си добре, ако "много мин"/мин значи си за доливане. Разбираш ме нали.

Най-Мразения. Не е скъп бензина, Заплатите са Ниски. "Бяло,червено, зелено - цитат на 3-те Б-та за знамето на България.